Trópusi vihar (2008) 244

Tropic Thunder
107' · amerikai, angol, német · akció, vígjáték

0 díj · 4 jelölés

Ben Stiller, Jack Black és Robert Downey Jr. olyan filmsztárokat alakítanak ebben az akcióvígjátékban, akik egy szuperdrága háborús filmet forgatnak eredeti helyszíneken. Csakhogy az elszabadult költségvetés miatt a stúdió kihátrál a film mögül, viszont a frusztrált rendező úgy dönt, folytatja a… [tovább]

angol

Képek 15

Szereposztás

Ben StillerTugg Speedman
Robert Downey Jr.Kirk Lazarus
Jack BlackJeff Portnoy
Jay BaruchelKevin Sandusky
Brandon T. JacksonAlpa Chino
Nick NolteJohn "Négylevelű" Tayback
Danny McBrideCody Underwood
Steve CooganDamien Cockburn
Matthew McConaugheyRick Peck
Tom CruiseLes Grossman

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 40

Várólistára tette 56


Kiemelt értékelések

Echelon_girl

Ez mi volt? :D Robert Downey Jr. hatalmas volt ebben a filmben :D

9 hozzászólás
Sisyll

Könnyesre röhögtem magam ezen a filmen. Elég jól parodizálja ki hollywood-i „sikersztorik” gyártását. Sőt magukat a sztárokat is, mit meg nem tesznek egy-egy szerepért.
Lényeg a lényeg gyerekek: soha ne nyomjátok fullba a kretént! :D

BlackWidow

Hűha.
Hát igazából bátyám mondta, hogy ez jó film, másrészről csak RDJ miatt mentem bele.
Régebben láttam részleteket a filmből, de így megnézve nem hiányoltam az életemből. Néha-néha nevettem rajta, de nem lopta be magát a szívembe. Örülök, hogy RDJ ennél jobb filmekben szerepel.

ellamuci 

Jó a színészek, de a film gyenge és borzalmas.

Filmdoki 

Nagyon beteg film. A nyitány a kamu előzetesekkel hibátlan, zseniálisan állít görbe tükröt az egyes műfajoknak. Szerencsére a film maga is kiváló, ámbár ez tipikusan az a darab, amit vagy szeretsz, vagy nem. A humora ugyanis kicsit debil és olykor gusztustalan. Néha sok tud az ilyen lenni nekem is, de itt véleményem szerint jól belőtték az arányokat, sőt, remekül ellensúlyozta Stiller ezeket az amerikai filmgyártás kifigurázásával is. A színészek hozzák amit kell, a karaktereik kellően idióták. A prímet mondjuk Cruise és Downey vitték. A Golden Globe jelölés mindkettejüknél nem csoda, sőt, utóbbi ugye az Oscaron is esélyes volt eme alakításával. Egy ilyen filmben nyújtott alakításért azért véleményem szerint meglepő, de nem is volt érdemtelen, mert Downey tényleg remekelt.
Szóval tényleg jó kis film ez, én jókat nevettem rajta. Aki szereti a kicsit betegebb humorú filmeket, az nézze meg.

crannygranny

Háát… Ez nekem nagyon nem tetszett, túl nagy baromság, így elég élvezhetetlen volt, alig vártam, hogy vége legyen :(

Mrs_Stark 

Hát, ez hatalmas volt. :'D Az elején azt hittem, hogy rossz filmet kezdtem nézni, majd rájöttem, hogy azok csak spoiler. Nagyon odatették magukat a srácok, néhány jeleneten könnyesre nevettem magam. Tipikusan az a film, amit szerintem magyar szinkronnal a legjobb nézni. Sokan undorítónak találják az egyes poénokat benne, nekem viszont egyáltalán nem zavarták a fülem. Nagyon tetszett, már csak RDJ miatt is megérte látni.

dorottya_k

Ööö.. oké. A vígjátékok még mindig nem a kedvenceim azt hiszem, így ez se igazán tetszett, pedig ezt annyira dicsérték a baráti körömben. Az elején az előzetesek tetszettek, még azt hittem nem is lesz ez rossz, de aztán nagyon rosszul bírtam, második nekifutásra tudtam csak végig nézni:D Nem lett volna rossz paródia ez, de valahogy nekem nem jött át:D

Zsófia

Jókat hallottam róla, jókat olvastam róla, de ezek alapján túlságosan felértékeltem és csalódtam végül. Voltak jó poénok, a filmipar beoltása néha kimondottan ütősre sikeredett, de túl sok volt a káromkodás, a másodpercenkénti f*szozás valahogy megölte egy idő után a párbeszédeket. Egy jól időzített k.anyázáson lehet nagyot nevetni, de itt már annyi volt, hogy azon nevettem, amikor végre nem volt altesti szószerkezet a mondatban. Úgy tűnik ez a lapos vígjátékok hétvégéje nálam.


Népszerű idézetek

MoaTale

Figyeljé'! Dustin Hoffman, Rain Man. Kreténnek tűnt, kretént játszott, nem volt kretén. Fogpiszkáló, kártyatrükkök, autista, naná, de nem kretén. Aztán gyütt Tom Hanks, Forrest Gump. Lassú, igen kretén, járógép a lábán, de Nixon behuggyozott tőle és megnyert egy ping pong versenyt, tehát nem kretén. Peter Sellars, Isten hozta mr. – infantilis, igen, de nem kretén. Te meg full kretént nyomtá'. Sose nyomjá' full kretént! Nem hiszed el? Kérdezd Sean Penn-t 2001, Nevem Sam. Rémlik? Full kretén volt. Oscar bácsi meg nem gyütt.

Leah 

Én tudom ki vagyok! Egy csávó, aki egy csávót játszik, aki egy másik csávót játszik!

kedaiyun

Kirk Lazarus: Jóvan, srácok, tábort verünk, megpihenünk. Remek dógotok lesz, mer' mielőtt kitörött a háború, szószséf voltam San Antone-ba'. Összeütök egy faja kőkáposztát. Ja! Kipecáznák egy langusztát a rizsbű', e! Haha, csinálnák egy kis vackort desszertnek, hallod-e! Héj, te, he!
Alpa Chino: „Héj te, he!” Így beszélünk, he? Mi mind így beszélünk, he? Yo, hahmm, hahmm, hmm, aztán a szánkbó' mög kilóg a banán, he? Ja, he? Te ausztrál vagy! Legyél is ausztrál! Bocsi, Kenguru Jack…

Leah 

– Speedman: Mond el a világnak mi volt itt!
– Lazarus: Miért? Mi volt itt?
-Speedman: Nem tom, de mond meg nekik!

Kevin_Krall

Kevin Sandusky: Micsoda?!!! Ti nem olvastátok a forgatókönyvet??
Kirk Lazarus: Én nem olvasok forgatókönyvet. A könyv olvas engem….

Leah 

A színész munkája sem más, mint a rögbijátékosé vagy az építőmunkásé, csak az én szerszámom az a mechanizmus, ami az érzelmeket irányítja.

Leah 

Ugyan öreg szálkásabb vagy, mint egy egész kárászraj!

Margit_Csonka

Én szerepben maradok a DVD audiókommentárig.

MoaTale

Te voltál a legbalfaszabb fasz a világon…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján