A Generális (1926) 72

Johnnie Gray mozdonyvezető egyaránt szereti mozdonyát, a Generálist és menyasszonyát, a bájos Annabelle Lee-t. Amikor Johnnie végzett munkájával, hazasiet Annabelle-hez. A jövő tervezgetése legszebb időtöltésévé válik a két szerelmes fiatalnak. A békés élet azonban úgy tűnik várat magára,… [tovább]

Képek 6

Szereposztás

Buster KeatonJohnnie Gray
Marion MackAnnabelle Lee
Glen CavenderAnderson kapitány
Jim FarleyThatcher tábornok
Charles Henry SmithAnnabelle apja
Frank BarnesAnnabelle testvére

Kedvencelte 12

Várólistára tette 34


Kiemelt értékelések

Emerson 

Vonatos üldözés, mekkora már! Imádom a régi gőzösöket (is) és ha még létezne a 3 kívánság most azonnal írnék Dévényi Tibi bácsinak, hogy szeretnék pályakotrón (póriasabb nevén tehénfogón) ülve utazni.

2 hozzászólás
sipiarpi 

Vicces, szórakoztató és akciódús a korabeli mértékekhez képest.

GKlara 

Tökéletesen élvezhető film, mai szemmel is. Buster Keaton zseniális a szokott pókerarcával. Már 100 évvel ezelőtt is tudták, hogy egy valóban megtörtént eseményt fel kell dobni némi spoiler, hogy nézőbarátabb legyen, ne holmi dokumentumfilm-szerűség.
A mozdony gyönyörű.

Mr_Catharsis91

Az ez a film nagyon rendben van. A szituációk, a pörgősség, a kimértség. Végig lekötött. :)

ChEebor 

Ez a film egy mestermunka, a kor némafilmjeinek egyik meghatározó darabja, és még ma is tökéletesen élvezhető. Buster Keaton karaktere rengeteg megpróbáltatáson megy keresztül, és élete fenekestül felfordul a polgárháború miatt… de ő a nagy kavalkádban is mégis ugyanazzal a fapofával hősködi végig a filmet a maga ügyetlen módján, pont úgy, ahogy megszokhattuk tőle. A bohókás sztori mögött pedig valahogy mégis sikeresen jelenik meg a polgárháború fenyegetése, és a helyzet abszurditása. Egyszóval minden a helyén van benne, még azoknak is jó szórakozást nyújthat, akik nem szeretik a némafilmeket.

csokidani 

Nem lehet nem szeretni. Örök klasszikus. Sokan tartják többre Buster Keatont mint Chaplint, de ezt én nem osztom.


Hasonló filmek címkék alapján