Tomb Raider (2018) 41

A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a… [tovább]

angol
Angol · Magyar
magyar

Képek 4

Szereposztás

Alicia VikanderLara Croft
Dominic WestLord Richard Croft
Walton GogginsMathias Vogel
Hannah John-KamenSophie
Daniel WuLu Ren
Emily Careyfiatal Lara
Michael ObioraBaxter
Milton SchorrMac
Antonio AakeelNitin Ahuja
Keenan ArrisonRocket

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 167


Kiemelt értékelések

Bence21 

A film készítői mindent megtett annak érdekében, hogy végre érdemben is elkészüljön egy olyan feldolgozása Lara univerzumának, mely nem csak filmként, de játékadaptációként is tökéletesen megállja helyét. Ez köszönhető a forgatókönyvíróknak, és a norvég származású Roar Uthaug rendezőnek. Ezzel repedezni látszik az fajta jég, amit Lara csákányának sikerült áttörnie az elmúlt két évtizedben kialakult, mostanra külön műfajt teremtő filmek között. Az oldalunkon részletesebben is beszámoltam a filmről. : http://filmdoboz.hol.es/…

Cody_parancsnok

Ez a Tomb Raider 2018-as film nem valami nagy szám! Alicia Vikander jó Lara Croft ugyan, nagyon szexi a csaj, odavagyok tőle, a színészi játéka is jó, mégis kicsit untam magam… Pedig jól kezdődött az egész, de a sírkamrában elment minden életkedvem! :(

8 hozzászólás
Blue_Nadine

Úristen, ez nagyon nagyon jó volt! Én nagyon elégedett vagyok vele, mint Tomb Raider fan. ^-^
Tudtam én, hogy Alicia Vikander jó választás lesz erre a szerepre. A sztorit is nagyon jól megírták, eléggé jól adta a reboot résznek a történéseit. Egyedül, ami eszembe jutott, hogy lehetett volna talán kicsit több stealth-íjászkódós rész… De igazából ez most Lara történetének kezdete. Úgyhogy jó volt ez így.
Ja, és talán még a zene volt az, amivel nem voltam teljesen elégedett. Valahogy jobb hatást vártam volna attól. Remélem, talán ez változik a következő részre.
És bár nem szoktam ilyeneket mondani, mert alapjáraton nem szeretem a türelmetlen embereket, de: hol a második rész!? Esküszöm már most azt néznem! Remélem, beindul most ez a franchise és Alicia tovább viszi ennek a remek csajszinak a történetet a mozivásznon is. Megérdemlik, mindketten.
Remek volt! :3

Czkitty

Szörnyen unalmas volt.
Persze az akció jeleneteket jól megcsinálták, meg a számítógépes játék hatása néha megvolt, de jobban be volt harangozva, mint amennyit ért.
Mérföldekkel jobb azért, mint a kedves Angelina filmje…

sgtGiggsy

Egy videójáték film, ami nem szar, és gyakorlatilag ezzel automatikusan ver a kategórián belül mindent A Perzsia hercegén kívül.
Ettől teljesen függetlenül is, mindent egybevetve szórakoztatóra sikerült a film. A trailerek nagyon nem tettek jót a megítélésének, én is meg voltam győződve, hogy rémes lesz, de nem lett az. Vikander ugyan az előzetesen vártaknak megfelelően távolról sem lett ideális a szerepre, de a harci jeleneteken kívül tulajdonképp megállja a helyét, a drámai részeket meg rutinból lehozza. A harci jelenetekben azonban nagyon kilóg a lóláb (amit a jó öreg, másodpercenként két vágás technikával igyekeznek elfedni), szerencsére (?) nem sok van belőlük. Ezzel együtt lényegesen jobb volt, mint vártam, de azért az, ahogy egy verekedős jelenetben vízbe fojt egy kétszer nagyobb fickót, azért finoman szólva megmosolyogtató.
A játék sztoriján sajnos nagyon sokat butítottak, és az összes lényegesebb karaktert kivették, de a mostanság látható filmes felhozatalhoz képest így is egészen szép kerek egész lett a cselekmény. A végére még egy csavart is beletettek, ami inkább a stílushoz szokottak számára volt csavar, mint egy tényleges, de ezzel együtt sem volt egy rossz ötlet.
A látvány több, mint rendben van, a Tomb Raider reboot stílusjegyévé vált, „Lara lezuhan, de valahogy túléli” részek pörgősek és vászon elé szegeznek, a táj pedig ahol az események 70%-a zajlik, valami lélegzetelállítóan gyönyörű.
Minden egybevetve egy szórakoztató, újranézhető film, szép látvánnyal, elfogadható sztorival, elfogadható főszereplő választással, és egy két helyen paródiába fordulóan béna/logikátlan húzásokkal, amik szerencsére sokkal kevesebbet vonnak le a film értékéből, mint azt előzetesen hinni lehetett. Rajongóktól, kalandfilmkedvelőkig bárkinek ajánlani tudom egy megnézésre.

kvázimozi

Oh well, videójátékból jó filmet készíteni nagyon nehéz… jó videójátékot amúgy még nehezebb, de az Aspyr-nak 96-ban mégis sikerült olyant kreálnia, ami a legnyugodtabb embert is egész hamar haját tépő, vérző szemű idegbeteggé varázsolta, akár már egy pálya alatt! Na hát a Tomb Raider amúgy alapos redesign-on ment keresztül, a 13-ban megjelent „új” játék merőben más karakterképet vett alapul, aminek vonalán egyébként ez a film is halad… nagyjából. Sokan kifogásolják, hogy „egyszerű biciklisfutár” lányból hogyan lesz tip-top Tomb Raider… na hozzájuk az volna a kérdésem, hogy látták ezt a filmet? Úgyh.

Van aki még mindig a Jolie-s változatra esküszik, többnyire a hatamas mellek miatt. És mindenkitől kérném, hogy nyugodjon le. Mostanában nagyon forr a levegő és nem akarok semmi rosszat, nem „soviniszta duma” lesz ez, de ha a film egy videójáték-adaptáció, mi több, ugyanazt a címet viseli, illő lenne némiképp autentikusabb karakter ábrázolásra törekedni és a cicik itt igenis nagy szerepet játszanak, ugyanis maga a (régi) játék sem véletlenül méretezte túl őket. Na persze most még mindig csak egy nyáladzó állatnak tűnhetek, de a játékhűség érdekel; a Last Jedi is nyugodthatna békében, ha nem a Star Wars címet viselné.

Vikander alakítása szerintem jó, többet nem is tudott volna ebbe a karakterbe tenni (Lara Croft mindig is sekélyes volt) -Dominic West végig bénázott, vagy nem vette túl komolyan; Walton Goggins jó rosszfiú volt. A történet és a párbeszéd végig közepes, a rendezés ügyes, az effektek alaposak, a hangzás gazdag, a zenék gyáriak, az egész együtt amúgy élvezhető (a tipikus közepe-tájéki bealvás persze most is fájt… ja, és a végével sem tudott nagyon mit kezdeni!) de hogy újranézném-e: nem hiszem. Viszont pozitív, hogy komolyan vette magát és megmaradt akció-kalandfilmnek, semmi hülye vicceskedés. 4DX-ben jó szórakozást nyújtott. Na megyek, leporolom a játék dobozát… erre talán jó volt (értsd: kár érte).

Ui.: tehát az eredeti után sóvárogva, valami ilyesmire gondoltam: https://tinyurl.com/y75kgg9e

2 hozzászólás
fabianszilvia

Sokkal többre számítottam a kritikák alapján. Nekem csalódás volt egy kicsit, annak ellenére, hogy nagy rajongója vagyok a játékoknak. Egyszernézhetős vasárnapi kalandfilm, de inkább a 18.00 órási idősávban. :(

adaline

Számomra nagy csalódás volt. Borzasztó vontatott volt. A Larát alakító szinésznő borzasztó. Egyeltalán nem adta vissza a játékban lévő karaktert. A vége jó volt.

farkas_niki

Ez egy szuperjó film volt :D Épp elegendő az akció benne, a kaland-film volta teljes mértékben tökéletes :D Izgalmas, érdekes film volt, élveztem nagyon

Freesia

Ma láttuk a moziban. Ez a film annyira el lett találva, hogy még a nagyon kritikus páromnak is tetszett, aki még életében nem látott egy Tomb Raider filmet sem, vagy játékot. :D
Nekem pedig… hát én végig izgultam, borzasztóan pörgött, és szuper volt a színészek alakításai is. Igazán jó volt végre egy ilyen filmre beülni a moziba, úgyhogy remélem nem itt van a sztorinak vége. :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján