The Lizzie Bennet Diaries (2012–2013) 9

A Büszkeség és balítélet modern kori, aktualizált változata a video blog formájú sorozat.
A kissé kaotikus történeteket Lizzie mondja el a nézőknek, amit legjobb barátnője, Charlotte vesz fel kamerával.
A lányokból álló család élete akkor bolydul fel, amikor a szomszédba kötözik… [tovább]

Szereposztás

Ashley ClementsLizzie Bennet
Julia ChoCharlotte Lu
Laura SpencerJane Bennet
Mary Kate WilesLydia Bennet
Daniel Vincent GordhWilliam Darcy
Maxwell GlickRicky Collins
Christopher SeanBing Lee
Jessica Jade AndresCaroline Lee
Allison PaigeGigi Darcy
Wes AderholdGeorge Wickham

Kedvencelte 8

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

evé 

Ez annyira nagyon jól esett most! Vicces volt, érzelmes, egyedi és hihetetlenül egyszerű, mégis egyértelműen kreatív és ötletes. Egy kamera, vlog formátum, minimális szereplő és a jól ismert történet modern feldolgozása. Engem levett a lábamról! A Bennet lányok mind egyéniségek és imádtam őket. A mellékszereplők is zseniálisak voltak.
Volt pár unalmasabb rész, de mivel 4-5 perces „epizódokról” van szó, mire észrevettem, hogy nem köt le annyira, már vissza is lendült! Jane és Bing Lee valami hihetetlenül édes karakterek, együtt pedig kiütik a cukiság faktort! Lizzie a szarkazmusával és éles nyelvével lopta magát be a szívembe. Lydián annyit nevettem, ő egy igazi színfolt. (meg fogom nézni a spin-off-ját is, mert nagyon érdekel mi történt vele a kamerán kívül). Mr. Darcy-ból lehetett volna több is, keveslettem a felbukkanásait. A többiek pedig tovább színesítették a képet. Lehetett nevetni rajtuk, utálni őket és összehasonlítani a szerepüket a könyvvel vagy a filmmel/sorozattal.
Nekem még mindig a BBC-s 6 részes a kedvencem, azután a könyv, és nagyon szorosan a nyomában ez. Biztosan megnézem a kiegészítő videókat is, mert már most hiányzik a hangulata :)

3 hozzászólás
Charming

Egy újabb fantasztikus feldolgozása a B&B-nek, két nap alatt sikerült is ledarálnom, egyszerűen annyira addiktív. :)

Bogas 

Szellemes, eredeti adaptáció. Nem egyszerűen a XXI. századi Amerikába helyezi a történetet, de a vlog formátumnak köszönhetően elmozdulunk az ironikus elbeszélői nézőpontból, és minden(ki)t Lizzie Bennet igencsak szubjektív kameráján keresztül ismerünk meg. Jane Austen nem írt magánbeszélgetést két férfi között, mivel a kornak megfelelően elképzelnie sem illet, miről beszélgethet két férfi – a TLBD megcsavarja ezt azzal, hogy Lizzie ugyan eljátszik szituációkat, amelyekben másokat személyesít meg, de nincs man-to-man talk a videóiban. Itt csak a nők filmeznek: Lizzie, Maria Lu, Lydia, Gigi Darcy. A néző pedig eldöntheti, hogy csak az alapsorozatot nézi és kihagyja a „spin-offokat” (és így marad Lizzie kizárólagos nézőpontjánál), vagy azokat is megnézi. (Naná, hogy megnéztem, mert irtó jók. Lydia karaktere is árnyalódik általuk.)
Minthogy elmarad az ironikus elbeszélő, a karakterek hangsúlyai is áthelyeződnek: Lydia nem egy éretlen, felszínes kislány, épp ellenkezőleg, idővel kiderül, hogy mi nézzük és ítéljük meg túlságosan felszínesen. Nem bántam, hogy az öt nővért lecsökkentették háromra, mert 4 perces epizódok esetében elég nehéz öt nővérnek, az összes barátnak, ellenségnek és vonzalomnak három dimenziót adni, miközben az alapot szolgáltató regényben is csak e három nővér a cselekmény szempontjából érdekes, a másik kettő inkább színesít. Ráadásul ötletesen megoldották, hogyan kapjuk mégis egy kicsit Mary és Kitty Bennetből.
Szerettem, ahogy a nőket ábrázolja a sorozat. Jane Austen korában a nő függetlenségét tényleg az jelentette, hogy férjhez ment (tehát független lett a szüleitől és saját háztartást vezetett) – csoda, hogy a házasság körül forog minden regénye? A TLBD úgy tartotta meg Mrs Bennet megszállottságával kapcsolatban, hogy hiteles legyen, és hogy mellette a lányoknak igenis legyen saját élete, saját problémákkal. Mert a nagy egészben úgysem az a legfontosabb, hogy beindul-e Jane karrierje vagy hogy Lizzie milyen eredménnyel fejezi be az egyetemet, hanem hogy mit tanulnak önmagukról, el mernek-e szakadni az otthontól (és egymástól), hogy a felnőtt problémáik mellett képesek-e felnőtt módjára kommunikálni. Lehet, hogy néha kicsit amerikai volt a sorozat, kicsit giccses, kicsit összeborulós, de szerettem, hogy közben nagyon egészségesen gondolkozott a felnőtt létről és korunk lányairól.
Ja, és nagyon szerettem, hogy egy epizód csak 4-5 perc hosszú, mert végre egy sorozat, amit gyakorlatilag ledaráltam. Még az is lehet, hogy újranézős lesz.

Újranézés: Függő vagyok, ha már az első újranézés közben azon gondolkozom, hogy kell egy második újranézés is? Lehetőleg a szereplők öltözködésére és hajviseletére fókuszálva.

catboybrainrot

Már régebben is láttam, de még mindig fantasztikusan jó!
Nagyon szórakoztató, nagyon eredeti, nagyon aranyos és mégis (a maga módján) tökéletesen illeszkedik a sztorihoz.
A szereplőket egytől egyig remekül kidolgozták, mindegyik olyan bájos volt, ráadásul a sorozatnak több spin-offja is van spoiler
Imádtam a sok kis utalást is, a kiszólásokat. Az egészt olyan jól és kreatívan rakták össze, hogy bár csak 4-5 perces részekről van szó, nem lehet őket megunni.


Népszerű idézetek

Bogas 

Jane: I just thought you might want some scones with your tea.
Lizzie: Did we turn British?

catboybrainrot

Charlotte (as Caroline): Are you fake texting?
Jane (as Darcy): It's super important.

Bogas 

Lizzie: Talking to the internet: not the same as talking to people.

1. évad 96. rész – Talking to Myself
Bogas 

Lizzie: (faking a British accent) Pip pip, cheerio mate, and all that rot.

Bogas 

Lizzie: My name is Lizzie Bennet and this is— NOT THE BATHROOM.

1. évad 72. rész – Party Time
Bogas 

Darcy: Do you have a script for this?
Lizzie: Nope. I figured we'd wing it.

1. évad 80. rész – Hyper-Mediation in New Media

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján