Kedvencelte 27

Várólistára tette 200


Kiemelt értékelések

Haspók 

Eszméletlenül szórakoztató sorozat volt! Dark comedy és dráma keverékéből tevődött össze, játékos zenével és könnyed jelentekkel még vonzóbbá téve az egész sorozatot.
A két évad sokban eltért egymástól, nemhiába antológia sorozatról van szó.
Az első évadban három nő történetét láthatjuk három különböző korszakban (1963, 1984 és 2019), míg a második évadban ezt egy idősávas szerkezet váltotta fel, ami szerint 1949-ben járunk, de mit sem vett el tőle, ha lehet azt mondani még jobban is tetszett (legalábbis nekem)
A díszletek, a hangulat, a zenei aláfestés, a képi világ, a karakterek, az alaposan kidolgozott csavaros történet…a színészi alakítások eszméletlen jók voltak. Minden a helyén volt. Életem egyik legkellemesebb sorozatos élménye volt. Valahogy egyszerre tudott játékos, szórakoztató és mély, elgondolkodtató lenni. Én élveztem minden percét!

Puska 

I f*cking loved this show! ♥
Amikor megtudtam, hogy a Született feleségek alkotójának van egy új sorozata egyből le is daráltam az egészet. ^^'
Nagyon bejött a sorozat hangulata, látványvilága! *-* A cselekmény is végig nagyon szórakoztató és izgalmas volt. :D és az intró is baromi jó!
A főbb szereplők is többnyire nagyon szimpatikusak , a kedvencem Simone és Karl párosa volt és persze Sheila (imádtam a beszólásait). :D ❤ A lezárás is szerintem nagyon jó lett! *-*
Ezek után mindenképp meglesem a 2. évadot is főleg, hogy az már másokról fog szólni. :) Bár kétlem, hogy ezt überelni tudnák. :)

Rémálom 

1. évad: Egy jobbfajta Született Feleségek (nem hiába, hiszen ugyanaz a készítő), intelligens és néhol morbid humorral. Először féltem, hogy elhúzott lesz ez a 10 rész a gyilkosságokra, de inkább a szórakoztató szappanra fókuszál, mint a hogyan ölnek a nők részre. A miért az utolsó részben bár nem volt katartikus (csak egy szálon), de kifejezetten ügyesen csavarral megoldották.
Kedvenc részek: 1x02 I'd Like To Kill Ya, But I Just Washed My Hair, 1x03 I Killed Everyone He Did, But Backwards and in High Heels, 1x05 There's No Crying in Murder, 1x08 Marriages Don't Break Up On Account Of Murder – It's Just A Symptom That Something Else Is Wrong
Értékelés: 9★

2. évad: Kellemes és szórakoztató, örülök, hogy nem erőltették már a három idősíkot (nem hiszem, hogy össze tudták volna hozni ugyanolyan jól), de nem volt meg benne az a frissesség, ami az első évadban. Imádom Lanát és Allisont, ezért örültem, hogy ők játsszák a két főszerepet, de olyan elvesztegetett potenciál az, hogy alig vannak együtt a képernyőn. Iszonyatosan jó kémiájuk van, ők a két központi figura, erre csak elúsznak egymás mellett. Alma szála teljesen jó volt, de egy kis kidolgozással felejthetetlen is lehetett volna, viszont Rita szála annyira gyengén van használva, hogy ez volt a csalódásom fő oka. Viszont a humor még mindig jó!
Kedvenc részek:
Értékelés: 8★

10 hozzászólás
piciszusz 

Nekem ez bejött, nem hiába daráltam le két nap alatt az évadot. Kb mint a Született feleségek, jókat nevettem, jól a karakterek. Lesz ennek folytatása amúgy?

2 hozzászólás
Ameriel

Három nap alatt végignéztem, ez is csak azért sikerült ennyire, mert munkába kellett menni. :D Imádtam minden percét, nagyon jók a karakterek; humoros és a végén is kellően jó volt a csavar a történetekben.
Szerettem az összes szereplőt, mindenki érdekelt valami miatt, szerethetőek még azok is, akik nem feltétlenül pozitív tulajdonságokkal rendelkeznek.
Az, hogy három idősíkon játszódik nem bonyolította meg a helyzetet, kifejezetten érdekessé is tette a történetvezetést és az, ahogy a végén összeérnek a szálak szép végkifejlet is lett, ami annyira ritka mostanság. 10/10
Az elején teljesen más lezárást képzeltem el az egyes karaktereknél, még több ilyen meglepő sorozatot! <3

clarity 

kedvenc lett. ha a humor nem lenne benne, akár Az órákra is hajazhatna ez a háromféle idősík.

Dorsyn

Az első évadot fejeztem be az imént. Hűha.
Azért is érdemes megnézni a sorozatot, mert az elfuserált én – aki két kezén meg tudja számolni hány sorozatot nézett végig – baromira élvezte és végignézte. Reménykedem benne, hogy vannak még olyan emberek mint én, akik nem képesek megnézni felkapott (vagy bármilyen) sorozatot, mert 3-4 rész után unják az elhúzott cselekményt. Igen, tudom, túl magasan van a mércém, vagy bizonyára velem van legalábbis a probléma.
De épp e miatt a tulajdonságom miatt nézek végig kevés sorozatot, tehát csak azokat, amiket tényleg jónak gondolok és lekötnek. Tehát ha azt mondom, hogy végignéztem, akkor ez egy jó sorozat. De elismerem, hogy az én ízlésem messze eltérhet az átlagtól.

Imádtam a szereplőket, legjobban Beth Ann, Sheila, Karl, Simone és Taylor tetszettek. Voltak olyan részek amikor csak felkötöttem volna magam, de ez a fantasztikus sötét humor és leginkább a 60-as és 80-as évek sztorija nem hagyta, hogy abbahagyjam idejekorán a sorozatot. A modernebb sztorival nem jöttem ki jól, bár végül is annak is jó sztorija volt és baromi érdekes tanulsága. Tudjuk-e hogy kit engedünk be az életünkbe?

Kíváncsi vagyok a második évadra is, tuti folytatni fogom.


Népszerű idézetek

Puska 

Kid: Mom, he hit me…
Shelia: And what am I? Your bodyguard? Hit him back

1. évad 2. rész – I'd Like To Kill Ya, But I Just Washed My Hair
Haspók 

No one is truly beautiful until they learn to love unselfishly.
And those who receive such love….are the richest people of all.

2. évad 9. rész – The Unguarded Moment
Puska 

Beth Ann: I don't want to drink right now.
Sheila: Oh, honey. This is all for me. I find your life very stressful.

1. évad 7. rész – I Found Out What the Secret to Murder is: Friends. Best Friends.
kirimatou 

Karl: My darling, don't you think you've had enough?
Simone: Of you? Yes. Of chardonnay? Never.

1. évad 6. rész – Practically Lethal in Every Way
Caedere

I may not understand construction but I do understand contracts. Especially the one you signed, which clearly states that I don't have to pay you unless the work is completed to my satisfaction. And that means for the purpose of this and all future conversations: My dick is bigger than yours. Am I speaking your language now, Saul?

horsegirl 

Simone: What are you doing?
Tommy: I need a drink.
Simone: You're barely eighteen.
Tommy: Yeah, well, dating you has aged me.

1. évad 8. rész – Marriages Don't Break Up On Account Of Murder - It's Just A Symptom That Something Else Is Wrong
Caedere

-Have you lost your mind?
-Of course not. I'm drunk.

1. évad 1. rész – Murder Means Never Having to Say You're Sorry

Hasonló filmek címkék alapján