Terhes társaság (2010) 163

Due Date
95' · amerikai · kaland, dráma, vígjáték 15

Peter Highman (Robert Downey Jr.) mielőbb haza akar érni, hogy a felesége mellett lehessen a szülésnél. Atlantából repülne haza Los Angelesbe, ám a sors nem akármilyen megpróbáltatások elé állítja. Beleütközik Ethan Tremblaybe (Zach Galifianakis), akinek túl nagy szíve és túl kicsi IQ-ja van.… [tovább]

magyar

Szereposztás

Robert Downey Jr.Peter Highman
Zach GalifianakisEthan Tremblay
Michelle MonaghanSarah Highman
Jamie FoxxDarryl
Juliette LewisHeidi
Danny McBrideLonnie
Todd PhillipsBarry
Bobby TisdaleCarl
Hirdetés

Kedvencelte 21

Várólistára tette 58


Kiemelt értékelések

bius07

Hát én ezt imádom. :D
Robert Downey Jr.- t és Zach Galifianakis-t külön-külön is nagyon szeretem, de ketten együtt fenomenálisak. :D
Számomra ez egy olyan film, amit ha tizedszerre látok, akkor is ugyanúgy nevetek a poénokon, mint először.

Dexter79 

Kizárólag Robert Downey Jr. miatt adok rá ennyi csillagot. Annak ellenére, hogy voltak benne vicces részek, főleg hülyeség volt. Sok olyan rész volt benne, ami számomra nem volt vicces.
Zach Galifianakis pedig kifejezetten idegesített, már a Másnaposokban se bírtam túlságosan, de ott több szereplő volt, akik lejátszották, ezért nem volt ilyen zavaró.

AniTiger

Többször-nézősen rossz film. Mármint a színészeket imádom, a road-movie stílus bejövős, az egész történet jól ki van találva és még humorosnak is nevezhető, de némely poén egyszerűen sértő… (Pl.: elalvásos-rejsz… az konkrétan fájt!)
Bezzeg a bokorarccal elmondott baromságokon bírtam röhögni. (Pl.: – Miért van az apád a kávés (vagy konzerv?) dobozban. – Azért, mert meghalt, Peter.)

kvázimozi

Punnyadásból elkövetett netflixezés műveként ért ez a film. De egyáltalán nem bántam meg; RDJ-t régóta látni akartam valamiléyen nem-vasemberes-de-komikus szerepben, ZG-t meg a Between Two Ferns óta csípem (Birdman-ben azért látszott rajta, hogy szinten ragadt).

Pont jól tempózott, átlagos-aranyos, helyenként kissé bugyuta road movie, viszont néha meglepő módon szívszorító is tudott lenni. Mellesleg volt néhány olyan poén amiken nagyon jókat nevettem; csapkodós-hangos-debil röhögést produkálva mely igazán jól esett :) Amúgy szépen fényképezett, majdhogynem hangulatos film, tök jó (igazi) speciális effektusokkal.

Bár kötelező kliséket is felfuttat, tetszett a humorérzéke. Az is biztos, hogy antropomorf módon anyósülésen maszturbáló kutyát most láttam először… és valószínűleg utoljára is :D Na jó, egyszer akár még újra is nézném, de gyűjteménybe azért nem illesztem. Így, egy őszi késő-délutánon egyáltalán nem volt rossz! RDJ a maga műfajában tök jó színész. A rendezőtől a Starsky és Hutch még, ami nagyon bejött! A 'Másnaposok' c. filmjeit viszont töröltetném.

Ui.: király a poszteren a „leave your comfort zone” felirat:))

4 hozzászólás
Horváth_Evelyn 

Kikapcsolódásnak ideális volt. Amúgy semmi extra. De mindenképpen pozitív élmény.

MrsCumberbatch 

Bár Robert hatalmasat alakít benne, a film maga annyira nem adja. Olyan vontatott, néha túl sok, néha meg csak szimplán túl kevés. spoiler

LeanneIrisPrice

Az első benyomásomhoz képest, miszerint ez is csak egy Másnaposok szerű, betépős-utazgatós-szar poénokat lövöldözős vígjáték lesz, elég nagyot koppantam. Oké, nem kell semmi nagy dolgot várni tőle, de a poénok rendben vannak, nem erőltetettek, a sztori egy picit eltúlzott, de csak egy leheletnyit, még a valóság térfelén mozog. Elvégre, bárkinek lehet ennyire rossz napja… Egy kisebb túlzással…
Láttam Robert néhány régebbi filmjét, amik szintén romantikus vígjátékok voltak (Pl: Lelkük rajta, Téged egyedül…stb), és jól esett megint hasonló szituációban látni. Zach Galifianakis még csak látásról sem volt ismerős, de nagyon remélem, hogy csak eljátszotta a totális idiótát, mert ha igen, remekül csinálta.
Összességében nem lett egy nagy kedvenc, de azért elment egynek, és még nevettem is rajta. Maradjunk annyiban, hogy láttam ezerszer rosszabbat is. :)

dorcika

Az az igazság, hogy SEMMIRE nem emlékszem ebből a filmből, és szerintem ez mindent elmond róla.
(Arra igen, hogy moziban néztük meg. Miért pazaroltam én pénzt ilyenekre???)

Papillon 

Feltornászta magát 3*-ra, de még mindig a hideg kiráz ettől az egész filmtől.


Népszerű idézetek

Dániel_H 

Peter: Miért egy kávésdobozban tartod a hamvait?
Ethan: Azért, mert halott, Peter.

Bubu 

Inkább nézz magadba!
Tégy rendet az agyadba'!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján