Úttalan út (2002) 38

Interstate 60: Episodes of the Road
116' · amerikai, kanadai · kaland, dráma 12

Neal Oliver (James Marsden) hihetetlen kalandjai a 60-as úton, amely nem is létezik… A fiatalember élete nagy válaszútja elé áll. Folytatva az apai hagyományokat ügyvédnek áll, vagy életművészként és festőként tengeti tovább életét. Ám ennél méginkább betölti napjait egy ismeretlen lány utáni… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

James MarsdenNeal Oliver
Gary OldmanO.W. Grant
Christopher LloydRay
Chris CooperBob Cody
Amy SmartLynn Linden
Michael J. FoxMr. Baker
Kurt RussellIves százados
Hirdetés

Kedvencelte 14

Várólistára tette 40


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Nagy kedvenc. Először 14 évesen láttam, már akkor volt benne valami ami megfogott a rengeteg szimbólummal és utalással, de nem értettem meg a nagy egészet. Évekkel később újranézve viszont beszippantott, minden pillanatát képes lennék végig dicsérni. A színészi játék fantasztikus, a karakterek egytől egyig szerethetőek (bár a kedvencem Bob Cody marad, végig igaza van… mennyivel könnyebb lenne a világ, ha az emberek tisztában lennének a tetteik következményeivel, és elfogadnák azokat…), Neal fejlődése és ahogy megtalálja magát az utazás alatt pedig nagyon elgondolkodtató… tulajdonképpen szürreális, felerősített formában azokkal a kérdésekkel szembesül, amik mindenkit foglalkoztatnak. Élet-halál, hazugság-igazság, valós-valótlan ellentétek, a csábítás, és a kívánságok kérdése… belegondolva, nem tudnám, ha szembejönne velem O.W. Grant, én mit kívánnék tőle… kevés olyan kívánság van, amiből igazán jól lehetne kijönni. A legtöbb dolog az életben pont úgy alakul, ahogy alakulnia kell, még akkor is, ha ezt nem vesszük azonnal észre.

Istris

Nagyon elgondolkodtató és szórakoztató film! Melegen ajánlom! :-)


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Neal: Mi a helyzet az űrrel? A végső határ…
Bob Cody: Az Űrszekerek nem az űr. Az a tévé. Szép kis határvidék… meg aztán, hányan szedhetik össze a holmijukat, és költözhetnek ki az űrbe?

Valentine_Wiggin 

Neal (az apja falára aggatott nonfiguratív festményről): Ó, és apu… ez szemét. Kidobhatod. *elindul kifelé* És fordítva lóg.

Valentine_Wiggin 

Ha végtelen univerzum van, és végtelen idő, bármi megtörténhet. Ez azt jelenti, hogy még a lehetetlen is elkerülhetetlen. És ez éppen annyira jó magyarázat mindenre, mint bármi más lenne.
(első mondatok)

Valentine_Wiggin 

Bob Cody: Cigaretta?
Neal: Nem dohányzom.
Bob Cody: Bírom a cigit. Azt mondják, rákot okoz… És tényleg. Aki A-t mond, mondjon B-t is.

Valentine_Wiggin 

Lynn Linden: Valami gáz van a sóderommal?
Neal: Nem, nem, nem, nem… úgy értem, de! Mike Tysont kevered egy tahó bumburnyákkal!

Valentine_Wiggin 

Ray (miután Neal aláírta a szerződést): Most pecsételje le egy csepp vérrel!
Neal: Vérrel?
Ray: Persze. Én vagyok az ördög! *rövid csend* Vicceltem.

Valentine_Wiggin 

O.W. Grant: Egyesek még kívánni sem tudnak.

LukeSkywalker 

Neal Oliver: Given an infinite universe and infinite time, all things will happen. That means that every event is inevitable, including those that are impossible. And it's as good an explanation for all of this as anything else. Now, a lot of stories start in bars, so that's where we're going to start this one. Not because I was there – I wasn't. But because it's a damn good introduction to a very unique… fellow.

LukeSkywalker 

O.W. Grant: Every event is inevitable – if it wasn't, it wouldn't happen.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján