Walter Mitty titkos élete (2013) 177

The Secret Life of Walter Mitty
114' · amerikai, kanadai · kaland, dráma, vígjáték, fantasy

Ha az álmaid nem válnak valóra, akkor vagy az álmokban van a hiba vagy benned. Walter Mitty (Ben Stiller) például nem panaszkodhat, ha fantáziálásról van szó. Az ő fejében folyamatosan pereg egy film, amelynek ő a hőse. Civilben fotóriporter, de fejben volt már szuperkém, szuperhős és… [tovább]

magyar

Képek 6

Szereposztás

Ben StillerWalter Mitty
Kristen WiigCheryl Melhoff
Jon DalyTim Naughton
Kathryn HahnOdessa Mitty
Adam ScottTed Hendricks
Sean PennSean O’Connell
Conan O'Brienönmaga
Alex AnfangerTed munkatársa
Hirdetés

Kedvencelte 35

Várólistára tette 101


Kiemelt értékelések

mazsolafa

Huhh, ez igazán jó volt. Valahogy a kezembe akadt a könyvtárban. Álmomban sem gondoltam, hogy egyszer Ben Stiller-es filmet fogok nézni és tessék. Ben Stiller végre jó és értelmes szerepben, még szimpatikus is volt. A film meg kellemes, könnyed feel good movie. Aki tart Ben-től annak is bátran ajánlom. A zene is szuper volt.

AniTiger 

Engem kilóra megvett, pedig Stillerből kiindulva valami humoros kis izébigyót vártam, amin majd nagyokat röhögünk a mozizós délutánjaink egyikén. Ehelyett megkaptuk Walter Mittyt, aki elrabolta a szívünket és magával vitte arra a hatalmas útra. Hatásvadász? Giccses? Igen.
De mindenképpen érdemes megnézni azoknak, akik Zoolanderrel azonosítják Stillert. Meg fognak lepődni Mittyn. :) A végét pedig előre láttam és mégis imádtam.

Saileach 

Nagyon nem szeretem Ben Stillert, de ez a filmje zseniális. Ahogy egy átlagos kisember átlép a komfortzónáján, hogy megtalálja az életét, a lányt akit szeret, és nem mellesleg a munkája értelmét, az fenomenális. A legemlékezetesebbek jelenetek nekem spoiler. Mindenkinek ajánlom, aki érezte már úgy, hogy nem a saját életét éli, ill. hogy jó volna kiszakadni végre a taposómalomból.

Ciccnyog

Ez jó volt! :) A trailer nyilván ügyesen meg lett vágva, úgyhogy nem tudtam teljesen, mire is számítsak, az első 20 perc kritikus is volt, nem tudtam, hogy akkor ez most teszik vagy sem, de aztán átbillent a mérleg, ki tudtam kapcsolni és élvezni a történetet. Nem szokványos és ügyesen megkomponált, tehát szeretem! :)

Little_Sunshine 

Nekem tetszett a film, képvilága gyönyörű, és a mondanivalója is! Kellemesen csalódtam Ben Stiller-ben, hogy ilyet is tud. + a filmzenék is szuperek :)

Negative_Singularity 

Micsoda kaland! :) Nem gondoltam volna, hogy ilyen jó film lesz; az első fél óra bár aranyos volt, de nagyon bugyuta. Aztán valami megváltozott, valami kattant, ahogy kattant Mitty életében is, és végig a képernyőre szegezett a film.
Csodálatos tájakon játszódott, távoliakon, amiről azt hiheti az ember, hogy sosem jut el oda, pedig még csak bátorság sem kell hozzá, csak elhatározás; egy szikra, hogy menni kell. Hogy mi a hajtóerő, szerelem, vagy valami más, igazán nem számít.
Számomra a film legértékesebb mondanivalója, hogy egyszer élsz, és nem kihasználni kell a lehetőségekkel járó időt, hanem felhasználni. Hatalmas különbség. Merj élni! A boldogság rád talál, csak merj élni; egyszerűen merj boldogan élni :) És igen, legyél bohókás néha, ne nyomd el az álmaid, ragadd meg a lehetőségeket. Hatalmas lelkifröccs volt ez nekem <3

tündérróka

Istenem, de szükségem volt nekem most erre a filmre!
Pont a napokban jött rám a félelem, hogy elpazarlom az életem a tanulással, az otthonülős és/vagy irodai munkával, és sokkal-sokkal kevesebbszer érzem jól magam, mint ahogy az egészséges lenne. Erre jön Walter, aki ugyanígy van vele, és elrepül Grönlandra, ahol felugrik egy helikopterre, ahonnan beleugrik egy óceánba, ahol egy cápával verekszik és aztán Izlandon biciklizik, fut és gördeszkázik Eyjafjallajökullig, ami kitör és menekülnie kell, majd végül a Himaláján köt ki hópárducokat lesve. Mi ez, ha nem egy életre szóló, eszméletlen élmény? Amit mindannyian szeretnénk….

Bee

A történet eléggé ökörség…de a látvány látvány …ha ez kell,akkor megvan amit kerestél. Agyon volt dicsérve, én nem sokat láttam benne…

Gali

Ez a film még mindig olyan szuper, mint amikor először láttam. Valahogy mind úgy vagyunk, mint ő. Bátornak kell lenni, hogy az ember megtegye azt amit igazán szeretne.

Sister 

Kellemes meglepetés volt! Nem igazán tudtam, mire is számíthatok, inkább csak a sok plakát hívta fel a figyelmem a mozgólépcsőn fel-le utazva. Februárban láttam, úgyhogy nem annyira friss az élmény, viszont határozottan tetszett. :) Az eleje kicsit kritikus, nehezen indul be, de aztán annyi minden történik. Baromi szép helyeken játszódik, gyakran facsarodott bele a szívem, hogy én is ott lennék szívesen és bámészkodnék órákig. A mondanivalója is igen egyszerű, de annál fontosabb. Ben Stiller pedig nem csak vígjátékban jó, hanem drámaibb szerepben is. Különleges hangulatú, kell hozzá egyfajta ellazult állapot, ez nem olyan csihipuhi, effektekkel telepakolt film, hanem nyugodt, békés, kellemesen sodró lendületű.


Népszerű idézetek

PAVideoStudio 

Ismerd meg a világot, szállj szembe a veszéllyel, döntsd le a falakat, közeledj, keresd a másikat, ez az élet, a Life értelme.

Imoran 

Walter: – Tudod, kinek áll jól az ilyen szakáll? Nem neked, hanem Dumbledore-nak.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján