Walter Mitty titkos élete (2013) 233

The Secret Life of Walter Mitty
114' · amerikai, kanadai · kaland, dráma, vígjáték, fantasy

Ha az álmaid nem válnak valóra, akkor vagy az álmokban van a hiba vagy benned. Walter Mitty (Ben Stiller) például nem panaszkodhat, ha fantáziálásról van szó. Az ő fejében folyamatosan pereg egy film, amelynek ő a hőse. Civilben fotóriporter, de fejben volt már szuperkém, szuperhős és… [tovább]

magyar

Képek 10

Szereposztás

Ben StillerWalter Mitty
Kristen WiigCheryl Melhoff
Jon DalyTim Naughton
Kathryn HahnOdessa Mitty
Adam ScottTed Hendricks
Sean PennSean O’Connell
Conan O'Brienönmaga
Alex AnfangerTed munkatársa
Adrian MartinezHernando
Shirley MacLaineEdna Mitty

További szereplők

Kedvencelte 54

Várólistára tette 128


Kiemelt értékelések

mazsolafa

Huhh, ez igazán jó volt. Valahogy a kezembe akadt a könyvtárban. Álmomban sem gondoltam, hogy egyszer Ben Stiller-es filmet fogok nézni és tessék. Ben Stiller végre jó és értelmes szerepben, még szimpatikus is volt. A film meg kellemes, könnyed feel good movie. Aki tart Ben-től annak is bátran ajánlom. A zene is szuper volt.

Negative_Singularity

Micsoda kaland! :) Nem gondoltam volna, hogy ilyen jó film lesz; az első fél óra bár aranyos volt, de nagyon bugyuta. Aztán valami megváltozott, valami kattant, ahogy kattant Mitty életében is, és végig a képernyőre szegezett a film.
Csodálatos tájakon játszódott, távoliakon, amiről azt hiheti az ember, hogy sosem jut el oda, pedig még csak bátorság sem kell hozzá, csak elhatározás; egy szikra, hogy menni kell. Hogy mi a hajtóerő, szerelem, vagy valami más, igazán nem számít.
Számomra a film legértékesebb mondanivalója, hogy egyszer élsz, és nem kihasználni kell a lehetőségekkel járó időt, hanem felhasználni. Hatalmas különbség. Merj élni! A boldogság rád talál, csak merj élni; egyszerűen merj boldogan élni :) És igen, legyél bohókás néha, ne nyomd el az álmaid, ragadd meg a lehetőségeket. Hatalmas lelkifröccs volt ez nekem <3

Szencsike 

Már régóta meg akartam nézni a filmet, de valahogy elkerültük egymást. Ben Stiller munkássága nálam megállt az Apádra ütök trilógiánál, és részemről ez nem dicséret, így azóta óvatos vagyok vele.
Szerintem többször kéne komolyabb szerepeket vállalnia, mert pont az ilyen „Walter Mitty” szerepekben bizonyosodik be róla, hogy nem csak hülyeségekhez ért, hanem a komolyabb szerepek is jól állnak neki (tény, hogy nehéz kitörni a "hülyeségekből").
Nagyon jó film, tanulságos, gyanítom sokunkban ott lakik egy Walter, csak kellene egy lökés, ami kihozná őt belőlünk. Nálam kedvenc lett a film.

AniTiger 

Engem kilóra megvett, pedig Stillerből kiindulva valami humoros kis izébigyót vártam, amin majd nagyokat röhögünk a mozizós délutánjaink egyikén. Ehelyett megkaptuk Walter Mittyt, aki elrabolta a szívünket és magával vitte arra a hatalmas útra. Hatásvadász? Giccses? Igen.
De mindenképpen érdemes megnézni azoknak, akik Zoolanderrel azonosítják Stillert. Meg fognak lepődni Mittyn. :) A végét pedig előre láttam és mégis imádtam.

Nia1985

Ez jó volt! :) A trailer nyilván ügyesen meg lett vágva, úgyhogy nem tudtam teljesen, mire is számítsak, az első 20 perc kritikus is volt, nem tudtam, hogy akkor ez most teszik vagy sem, de aztán átbillent a mérleg, ki tudtam kapcsolni és élvezni a történetet. Nem szokványos és ügyesen megkomponált, tehát szeretem! :)

Dreamer_

Nekem tetszett a film, képvilága gyönyörű, és a mondanivalója is! Kellemesen csalódtam Ben Stiller-ben, hogy ilyet is tud. + a filmzenék is szuperek :)

tündérróka

Istenem, de szükségem volt nekem most erre a filmre!
Pont a napokban jött rám a félelem, hogy elpazarlom az életem a tanulással, az otthonülős és/vagy irodai munkával, és sokkal-sokkal kevesebbszer érzem jól magam, mint ahogy az egészséges lenne. Erre jön Walter, aki ugyanígy van vele, és elrepül Grönlandra, ahol felugrik egy helikopterre, ahonnan beleugrik egy óceánba, ahol egy cápával verekszik és aztán Izlandon biciklizik, fut és gördeszkázik Eyjafjallajökullig, ami kitör és menekülnie kell, majd végül a Himaláján köt ki hópárducokat lesve. Mi ez, ha nem egy életre szóló, eszméletlen élmény? Amit mindannyian szeretnénk….

Gali

Ez a film még mindig olyan szuper, mint amikor először láttam. Valahogy mind úgy vagyunk, mint ő. Bátornak kell lenni, hogy az ember megtegye azt amit igazán szeretne.

Valcsa

Én ezt határozottan szerettem. :) Már a megjelenés óta készültem megnézni, sokan sokféle szépet és jót mondtak róla, és igen, én is hallottam ezt, hogy „Walter Mitty az új Forrest Gump”. És igazából ez a megállapítás nem is akkora tévedés…
Kedvenc szereplő: Walter :) Imádtam ezt a személyiségfejlődést, amin ő átment. És Istenem, hány ilyen ember van, akinek csak egy kis merszre lenne szüksége ahhoz, hogy nyitottabb legyen a világ dolgaira, és élettel töltse meg az életét…
Kedvenc jelenet: – a „Benjamin Button különös élete” c. filmnek a kifigurázása a 30. perc környékén… :D „bébibácsi” :DD
– a cápás incidens ("dölfin" helyett… :DD). Na én ott már tényleg sírtam a röhögéstől… xD Pedig ha úgy vesszük, ez is mekkora sablon már, hogy a főhős vízbe kerül, rástartol a cápa, de mégis olyan viccesen tudták ezt megoldani, hogy szinte eszembe se jutott, hogy ezt a szituációt már legalább húsz filmben eljátszották.
– a gördeszkával megtett út ^^
Ami különösen tetszett: – a film soundtrackje. Baromira jó zenék mentek végig a filmben, nekem ez az alteresebb vonal amúgy is nagyon bejön, úgyhogy első dolgom lesz beszerezni a soundtrack-cd-t. :)
– a képi megoldások, vágások, jelenetek összemosása; végig gyönyörű képeket tárnak a nézők elé, pl. mikor Walter gördeszkával teszi meg az utat, vagy mikor a hegyre igyekszik. Másodpercenként csinálhatnánk a print screen-eket, mert szinte az összes jelenet összes pillanatképe beillene egy-egy wallpaper-fotónak. Le a kalappal, tényleg.
Negatívumot meg akárhogy gondolkodok, nem tudok mondani. :)
Érdekesség: – a filmben felcsendül David Bowie dala, a „Space Oddity”. Egyébként én eddig ezt a számot nem ismertem (tudom, néha magam is úgy érzem, mintha egy másik bolygóról jöttem volna), viszont így már tudom hová tenni az Adam Sandler-es „A kismenő” c. film repülős jelenetét, amikor is ezt a számot éneklik a fedélzeten… :D
Összegezve: Remek film, remek történettel, tartalmas üzenettel, csodálatos képi világgal. :) Így kell ezt! Pedig már sajnos Ben Stiller-rel is kezdtem úgy lenni, hogy tőle már-már semmi jóra nem számíthatok… :/ Mostanság ha szerepelt egy vígjátékban, az is többnyire lerágott csont volt… :/ Erre színre lép egy saját rendezésű filmmel, aminek ő a főszereplője, és ilyen szuper dolgot tud kihozni belőle. :) Bravó!
Hát, biztosan nem utoljára láttam ezt a filmet. :)

hraurie

Sokszor kiszámítható a film, viszont Walter karaktere számomra elvitte a hátán az egész sztorit. Sosem gondoltam, hogy Ben Stillert ennyire szimpatikusnak találom majd, de ezt a szerepet nagyon eltalálta, odavoltam érte teljesen :) Viszont sok újat nem adott a film, nem igazán volt mély katarzis, kicsit lassú folyású és unalmas volt néha. Egyszer jó volt megnézni, de sajnos a várt színvonalat számomra nem hozta, ellenben nagyon felbirizgálta a lelkemet. Én is el akarok utazni azokra a csodaszép helyekre, és akár ott is maradnék nagyon szívesen…


Népszerű idézetek

PAVideoStudio

Ismerd meg a világot, szállj szembe a veszéllyel, döntsd le a falakat, közeledj, keresd a másikat, ez az élet, a Life értelme.

Imoran 

Walter: – Tudod, kinek áll jól az ilyen szakáll? Nem neked, hanem Dumbledore-nak.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján