Walter Mitty titkos élete (2013) 167

The Secret Life of Walter Mitty
114' · amerikai, kanadai · kaland, dráma, vígjáték, fantasy

Ha az álmaid nem válnak valóra, akkor vagy az álmokban van a hiba vagy benned. Walter Mitty (Ben Stiller) például nem panaszkodhat, ha fantáziálásról van szó. Az ő fejében folyamatosan pereg egy film, amelynek ő a hőse. Civilben fotóriporter, de fejben volt már szuperkém, szuperhős és… [tovább]

magyar

Képek 5

Szereposztás

Ben StillerWalter Mitty
Kristen WiigCheryl Melhoff
Jon DalyTim Naughton
Kathryn HahnOdessa Mitty
Adam ScottTed Hendricks
Sean PennSean O’Connell
Conan O'Brienönmaga
Alex AnfangerTed munkatársa
Hirdetés

Kedvencelte 33

Várólistára tette 98


Kiemelt értékelések

mazsolafa

Huhh, ez igazán jó volt. Valahogy a kezembe akadt a könyvtárban. Álmomban sem gondoltam, hogy egyszer Ben Stiller-es filmet fogok nézni és tessék. Ben Stiller végre jó és értelmes szerepben, még szimpatikus is volt. A film meg kellemes, könnyed feel good movie. Aki tart Ben-től annak is bátran ajánlom. A zene is szuper volt.

AniTiger

Engem kilóra megvett, pedig Stillerből kiindulva valami humoros kis izébigyót vártam, amin majd nagyokat röhögünk a mozizós délutánjaink egyikén. Ehelyett megkaptuk Walter Mittyt, aki elrabolta a szívünket és magával vitte arra a hatalmas útra. Hatásvadász? Giccses? Igen.
De mindenképpen érdemes megnézni azoknak, akik Zoolanderrel azonosítják Stillert. Meg fognak lepődni Mittyn. :) A végét pedig előre láttam és mégis imádtam.

Little_Sunshine

Nekem tetszett a film, képvilága gyönyörű, és a mondanivalója is! Kellemesen csalódtam Ben Stiller-ben, hogy ilyet is tud. + a filmzenék is szuperek :)

Ciccnyog

Ez jó volt! :) A trailer nyilván ügyesen meg lett vágva, úgyhogy nem tudtam teljesen, mire is számítsak, az első 20 perc kritikus is volt, nem tudtam, hogy akkor ez most teszik vagy sem, de aztán átbillent a mérleg, ki tudtam kapcsolni és élvezni a történetet. Nem szokványos és ügyesen megkomponált, tehát szeretem! :)

Zajec_Sternenkind 

Micsoda kaland! :) Nem gondoltam volna, hogy ilyen jó film lesz; az első fél óra bár aranyos volt, de nagyon bugyuta. Aztán valami megváltozott, valami kattant, ahogy kattant Mitty életében is, és végig a képernyőre szegezett a film.
Csodálatos tájakon játszódott, távoliakon, amiről azt hiheti az ember, hogy sosem jut el oda, pedig még csak bátorság sem kell hozzá, csak elhatározás; egy szikra, hogy menni kell. Hogy mi a hajtóerő, szerelem, vagy valami más, igazán nem számít.
Számomra a film legértékesebb mondanivalója, hogy egyszer élsz, és nem kihasználni kell a lehetőségekkel járó időt, hanem felhasználni. Hatalmas különbség. Merj élni! A boldogság rád talál, csak merj élni; egyszerűen merj boldogan élni :) És igen, legyél bohókás néha, ne nyomd el az álmaid, ragadd meg a lehetőségeket. Hatalmas lelkifröccs volt ez nekem <3

tündérróka

Istenem, de szükségem volt nekem most erre a filmre!
Pont a napokban jött rám a félelem, hogy elpazarlom az életem a tanulással, az otthonülős és/vagy irodai munkával, és sokkal-sokkal kevesebbszer érzem jól magam, mint ahogy az egészséges lenne. Erre jön Walter, aki ugyanígy van vele, és elrepül Grönlandra, ahol felugrik egy helikopterre, ahonnan beleugrik egy óceánba, ahol egy cápával verekszik és aztán Izlandon biciklizik, fut és gördeszkázik Eyjafjallajökullig, ami kitör és menekülnie kell, majd végül a Himaláján köt ki hópárducokat lesve. Mi ez, ha nem egy életre szóló, eszméletlen élmény? Amit mindannyian szeretnénk….

Bee

A történet eléggé ökörség…de a látvány látvány …ha ez kell,akkor megvan amit kerestél. Agyon volt dicsérve, én nem sokat láttam benne…

Gali

Ez a film még mindig olyan szuper, mint amikor először láttam. Valahogy mind úgy vagyunk, mint ő. Bátornak kell lenni, hogy az ember megtegye azt amit igazán szeretne.

Sister

Kellemes meglepetés volt! Nem igazán tudtam, mire is számíthatok, inkább csak a sok plakát hívta fel a figyelmem a mozgólépcsőn fel-le utazva. Februárban láttam, úgyhogy nem annyira friss az élmény, viszont határozottan tetszett. :) Az eleje kicsit kritikus, nehezen indul be, de aztán annyi minden történik. Baromi szép helyeken játszódik, gyakran facsarodott bele a szívem, hogy én is ott lennék szívesen és bámészkodnék órákig. A mondanivalója is igen egyszerű, de annál fontosabb. Ben Stiller pedig nem csak vígjátékban jó, hanem drámaibb szerepben is. Különleges hangulatú, kell hozzá egyfajta ellazult állapot, ez nem olyan csihipuhi, effektekkel telepakolt film, hanem nyugodt, békés, kellemesen sodró lendületű.

Valcsa

Én ezt határozottan szerettem. :) Már a megjelenés óta készültem megnézni, sokan sokféle szépet és jót mondtak róla, és igen, én is hallottam ezt, hogy „Walter Mitty az új Forrest Gump”. És igazából ez a megállapítás nem is akkora tévedés…
Kedvenc szereplő: Walter :) Imádtam ezt a személyiségfejlődést, amin ő átment. És Istenem, hány ilyen ember van, akinek csak egy kis merszre lenne szüksége ahhoz, hogy nyitottabb legyen a világ dolgaira, és élettel töltse meg az életét…
Kedvenc jelenet: – a „Benjamin Button különös élete” c. filmnek a kifigurázása a 30. perc környékén… :D „bébibácsi” :DD
– a cápás incidens ("dölfin" helyett… :DD). Na én ott már tényleg sírtam a röhögéstől… xD Pedig ha úgy vesszük, ez is mekkora sablon már, hogy a főhős vízbe kerül, rástartol a cápa, de mégis olyan viccesen tudták ezt megoldani, hogy szinte eszembe se jutott, hogy ezt a szituációt már legalább húsz filmben eljátszották.
– a gördeszkával megtett út ^^
Ami különösen tetszett: – a film soundtrackje. Baromira jó zenék mentek végig a filmben, nekem ez az alteresebb vonal amúgy is nagyon bejön, úgyhogy első dolgom lesz beszerezni a soundtrack-cd-t. :)
– a képi megoldások, vágások, jelenetek összemosása; végig gyönyörű képeket tárnak a nézők elé, pl. mikor Walter gördeszkával teszi meg az utat, vagy mikor a hegyre igyekszik. Másodpercenként csinálhatnánk a print screen-eket, mert szinte az összes jelenet összes pillanatképe beillene egy-egy wallpaper-fotónak. Le a kalappal, tényleg.
Negatívumot meg akárhogy gondolkodok, nem tudok mondani. :)
Érdekesség: – a filmben felcsendül David Bowie dala, a „Space Oddity”. Egyébként én eddig ezt a számot nem ismertem (tudom, néha magam is úgy érzem, mintha egy másik bolygóról jöttem volna), viszont így már tudom hová tenni az Adam Sandler-es „A kismenő” c. film repülős jelenetét, amikor is ezt a számot éneklik a fedélzeten… :D
Összegezve: Remek film, remek történettel, tartalmas üzenettel, csodálatos képi világgal. :) Így kell ezt! Pedig már sajnos Ben Stiller-rel is kezdtem úgy lenni, hogy tőle már-már semmi jóra nem számíthatok… :/ Mostanság ha szerepelt egy vígjátékban, az is többnyire lerágott csont volt… :/ Erre színre lép egy saját rendezésű filmmel, aminek ő a főszereplője, és ilyen szuper dolgot tud kihozni belőle. :) Bravó!
Hát, biztosan nem utoljára láttam ezt a filmet. :)


Népszerű idézetek

PAVideoStudio 

Ismerd meg a világot, szállj szembe a veszéllyel, döntsd le a falakat, közeledj, keresd a másikat, ez az élet, a Life értelme.

GomBagoly

Walter: – Tudod, kinek áll jól az ilyen szakáll? Nem neked, hanem Dumbledore-nak.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján