Várólistára tette 56


Kiemelt értékelések

Negative_Singularity

A film, ami a bűn(bánatról) szól, és amiben mindenki vétkes. Hibázott az apa, amikor spoiler. Hibás Grace is, aki spoiler. És hibásak a gyerekek is, amiért spoiler. De, egyébként én még az anyát is idevenném, hiszen spoiler.
Szóval ebben a filmben nincsenek jók és rosszak, ártatlanok és áldozatok, sokkalta inkább hallgatólagos és tettekbe egyaránt forduló érzelmek, amik hibás döntéseket szülnek, és tragikus végkifejletet. A maga módján mindenki kegyetlen.
A film hangulata nagyon vészjósló, imádtam az operatőri munkát, és a színészeket is jól eltalálták. Engem sokszor átvert, próbáltam rájönni, hogy mi és hogyan lehet, de amikor meg voltam győződve róla, hogy rájöttem, akkor rám dobott egy csavart, és kezdhettem elölről.
Nyomasztó, fojtogató horror, ahol a legdurvább szörnyeteg szedi az áldozatait: az emberi psziché.

Nocharity 

Ahány végkimenetelre gondoltam ennél a filmnél, pont annyi nem lett… mondjuk eggyel már közel jártam, de így is nagyon távol. Igazából minden adott egy jó horrorhoz: a szektamenekült csaj, a leselkedős kissrác, meg a creepy babás kislány. Látszólag egyikük sem százas, úgyhogy miért ne sülne el jól, ha összezárjuk őket egy hétvégi házba a semmi közepén? Van egy apa is amúgy, de pont annyit fog szerepelni, hogy elgondolkodsz rajta, volt-e értelme kettőnél több mondatot adni neki. Mindfuck mondjuk nagyon szeretett volna lenni, de helyette lett… eh, nem tudom, egy középszar horror? De nem pontozom le, mert isten a tanúm, hogy a mai horrorfilmeknél már ez is haladás. Jaeden Martell meg még mindig perfektül játssza azt az egy szerepet, amiben most épp nem dadog. A kiscsaj viszont túltolta. Nagyon. A szektás csaj engem valahogy Palvin Barbira emlékeztetett, és ez pozitívum is lehetne, de nem az. Maga a koncepció jó volt. A kivitelezés közepes. Minden mást meg hagyjunk, mert spoiler is, meg értelmetlen is. Egy nézést azért megér, ezt nem vitatom el tőle.

csokidani 

Nagyon vartam ezt a filmet, a rendezo elozo filmje a Good night Mommy nagyon kicsinalt lelkileg. Ehhez kepest ez most kicsit alulteljesitett. Tokeletes volt a kornyezet es jo volt a lassu epitkezes is, de aztan a vegkifejletben hianyzott valami. Nem tudom megmondani mi az, egy csipetnyi misztikum, csavar, lelki nyomoritas…??? Igy hianyerzetem maradt, pedig alapvetoen jo film, csak hat ugye a varakozasok…

Corvus_CoRex 

Ez se horror… viszont jó kis thriller, szvsz!
Engem legalábbis lekötött, ami azért nagy szó. :D

Imádom a havas tájakat, a havas erdőket! A kutyákat!
A gyerekeket viszont nem. A szektákat meg kifejezetten gyűlölöm. Mi is benne voltunk a JW – Jehova tanúi szektában, szóval… amúgy pont ezért is volt az, hogy én a csajszit első perctől nem valami félelmetes gyilkosnak tekintettem, inkább sajnáltam. De persze épp ezért félelmetes is, mert na, aki ilyen szektákban megfordul, ráadásul minél inkább a sűrűjében forog, na azzal én nem packáznék… D:

Amúgy voltak pillanatok, mikor a gyerekekkel se volt bajom, meg elképzeltem, én hogy próbálnék viselkedni velük… a kiskutyát spoiler

Na meg igen, én is agyalgattam közben, hogy akkor most meghaltak vagy csak azt hiszik, hogy meghaltak vagy mi van? :D
Viszont én is azok közé tartozok, akik számára „happy end” a film vége. :D

Liza 

Tetszett, bár egy picit többet vártam. Az izoláció (illetve annak hatása az emberre) egy nagyon jó téma egy horrofilmnek és ez a része abszolút át is jött, néha szinte én is bezárva éreztem magam. Jók voltak a csavarok, bár számomra valami ilyesmi vég volt az, amire az elején gondoltam: pedig a felénél azt hittem a csavar miatt más lesz a vége, de nem. Szóval összességében tetszett, de inkább érzem egy családi tragédiának a történetet, mint thrillernek vagy horrornak.

Moyandra 

Iszonyatosan nyomasztó hangulatú és képvilágú film. Engem kicsit zavart az állandó szürke, homályos filter, de nyilván ez is kellett a megfelelő hatások eléréséhez. A szereplőket jól eltalálták, Riley Keough már a Mad Max Fury Road-ban is szimpi volt, szerintem itt is hitelesen hozta a spoiler nő szerepét. Maga a történet az elejét leszámítva spoiler elég lassan építkezik és számomra legalábbis elég kiszámítható sajnos az események fordulata. Végig nagyon sajnáltam Grace-t spoiler igaz, megértem miért utálták a gyerekek őt,spoiler a vége viszont tetszett.
Tehát a tanulság ami a filmből levonható: mindig legyen nálad power bank ha egy isten háta mögötti faházba mész a hosszú hétvégére, és spoiler Viszont olyan gyönyörű babaházat én is akarok x)

4 hozzászólás
BeL1eVe 

Egész érzékletesen tudja bemutatni, hogy az emberi pszichét milyen mélységekig tudja szétcincálni a vallási fanatizmus. Amire a nyirkos, elszigetelt környezet csak még jobban rátesz egy lapáttal. 1-2 ponton ugyan kiszámítható, de az idegőrlő nyomasztást simán adta.

desertangelable 

Úgy megörültem, hogy Alicia Silverstone megint kapott valami komolyabb szerepet, aztán jött az a jelenet… Egy kicsit komolyabban is foglalkoztathatnák, mert szerintem van még benne potenciál.
Nekem valami újat mutatott ez a film, még akkor is ha egy idő után rá lehetett jönni a magyarázatokra. Tetszett a feszültség és a bizonytalanság és az, hogy mikor már kiderültek a dolgok akkor sem tudtuk, hogy mi lesz a vége. Szeretem ha egy filmről utána még utána is lehet beszélgetni, és erről lehetett…

Timi98 

Általában bírom a szektás filmeket, jó thriller- horror alapanyag, bár ez a film nem teljesen erről szól. Minden esetre elég hátborzongató lett a vége. Mikor kijött a trailer, akkor azért úgy képzeltem izgalmasabb lesz, magasak voltak az elvárásaim. Egyszer-nézősnek mondanám. Azért logikájában durva spoiler

Mr_Catharsis91 

Kemény egy film. Lassú és vontatott és ez sokszor elidegenített tőle, de a purgatórium-szerű misztikus megközelítés tetszett azért. Az más, hogy ellő mindent, amit lehet és belekap sok-mindenbe így bizonyos értelemben ez valahol katyvaszt eredményezett.
Az hogy mindenki bűnös? Hagyjuk már…bűn és bűn között is van különbség és ebből a szempontból ez egy nagyon végletekben gondolkodó film volt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján