Téli menedék (2019) 19

The Lodge
100' · amerikai, angol · dráma, thriller, horror

Egy nő jövendőbeli férje gyerekeivel egy üdülőfaluban ragad egy hóvihar miatt. Mikor már jó irányba látszik alakulni a trió kapcsolata, furcsa események kavarják fel az állóvizet

angol · Angol

Képek 4

Szereposztás

Riley KeoughGrace
Alicia SilverstoneLaura
Richard ArmitageRichard
Jaeden MartellAidan
Lia McHughMia
Rebecca Faulkenberryriporter (hangja)
Katelyn WellsWendy
Lola Reidfiatal Grace
Hirdetés

Várólistára tette 60


Kiemelt értékelések

csokidani 

Nagyon vartam ezt a filmet, a rendezo elozo filmje a Good night Mommy nagyon kicsinalt lelkileg. Ehhez kepest ez most kicsit alulteljesitett. Tokeletes volt a kornyezet es jo volt a lassu epitkezes is, de aztan a vegkifejletben hianyzott valami. Nem tudom megmondani mi az, egy csipetnyi misztikum, csavar, lelki nyomoritas…??? Igy hianyerzetem maradt, pedig alapvetoen jo film, csak hat ugye a varakozasok…

Negative_Singularity 

A film, ami a bűn(bánatról) szól, és amiben mindenki vétkes. Hibázott az apa, amikor spoiler. Hibás Grace is, aki spoiler. És hibásak a gyerekek is, amiért spoiler. De, egyébként én még az anyát is idevenném, hiszen spoiler.
Szóval ebben a filmben nincsenek jók és rosszak, ártatlanok és áldozatok, sokkalta inkább hallgatólagos és tettekbe egyaránt forduló érzelmek, amik hibás döntéseket szülnek, és tragikus végkifejletet. A maga módján mindenki kegyetlen.
A film hangulata nagyon vészjósló, imádtam az operatőri munkát, és a színészeket is jól eltalálták. Engem sokszor átvert, próbáltam rájönni, hogy mi és hogyan lehet, de amikor meg voltam győződve róla, hogy rájöttem, akkor rám dobott egy csavart, és kezdhettem elölről.
Nyomasztó, fojtogató horror, ahol a legdurvább szörnyeteg szedi az áldozatait: az emberi psziché.

BeL1eVe

Egész érzékletesen tudja bemutatni, hogy az emberi pszichét milyen mélységekig tudja szétcincálni a vallási fanatizmus. Amire a nyirkos, elszigetelt környezet csak még jobban rátesz egy lapáttal. 1-2 ponton ugyan kiszámítható, de az idegőrlő nyomasztást simán adta.

Near

Kicsit úgy tűnik, mintha vagy tíz éve vártam volna erre a filmre. Mintha annyi idő telt volna el, mióta először láttam a trailert és most végre ott volt, pár kattintás távolságra.
Akaratlanul is bekúszott a szemem sarkába a film IMDB (és egyéb) értékelése. Én annyira hinni akartam neki! Mikor is láttunk utoljára olyan horrorfilmet, amit akár csak tisztességesnek lehetett nevezni? Persze ebből most vegyük ki a kis indie gyártók munkáit, azokból akad iszonyat jó a mai napig, csak legyen türelme az embernek rálelni ezekre.

No, de térjünk vissza a Lodge-ra. Valahol éreztem én, hogy nem azt a kőkemény horrort kell várni ettől, sokkal inkább thrillert, csak ma már kevesen tudják és látják a két műfaj között a különbséget. De igazam lett. Ez nem horror. Nem olyan szinten. A nyomasztó, pszichológiai… rémálom… sokkal jobban illik hozzá. Nem mintha ezzel bármi baj lenne. Azzal már annál inkább, hogy többször elgondolkoztam azon, hogy csak ki kellene mászni az ágyból és beletekerni egy kicsit. Nem sokat. Tényleg. Csak mondjuk öt-tíz percet. Csak egy kicsit. Egy egészen kicsit!
De bevallom, lusta voltam és talán pontosan ezért ütött akkorát, amikor megtörténtek a dolgok. Mert felépítette és minden értelmet nyer (bár egy dolog nálam továbbra is kérdéses maradt), pusztán türelmesnek kell lennie.

Timi98 

Általában bírom a szektás filmeket, jó thriller- horror alapanyag, bár ez a film nem teljesen erről szól. Minden esetre elég hátborzongató lett a vége. Mikor kijött a trailer, akkor azért úgy képzeltem izgalmasabb lesz, magasak voltak az elvárásaim. Egyszer-nézősnek mondanám. Azért logikájában durva spoiler


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján