Téboly (2020) 70

Unhinged
90' · amerikai · thriller 16

Az Unhinged egy olyan pszichológiai thriller, mely a nézőit egy szituációba (közúti düh) kalauzolja, amelyben valószínűleg már volt részük. Egy agresszív sofőr viselkedése szörnyű, félelmetes és kiszámíthatatlan következményekkel jár.

angol

Szereposztás

Russell CroweThe Man
Jimmi SimpsonAndy
Caren PistoriusRachel
Gabriel BatemanKyle
Anne LeightonDeborah Haskell
Michael PapajohnCop
Lucy FaustRosie
Austin P. McKenzieFred

Várólistára tette 55


Kiemelt értékelések

Haspók 

Russel Crowe egy agresszív állat szerepében jeleskedik, mindvégig lelet tartani tőle, a düh ami belőle árad pedig egyre csak fokozódik.
Vannak hibák a filmben, de meg tudom bocsátani, hisz unatkozni nem lehetett rajta, egész végig pörgős és akciódús volt.
A film végén a Reaper című szám pedig talált :)

6 hozzászólás
dulkap 

Nézhetetlen, amit a rövid játékideje ellenére se akartam végigszenvedni. Totál logikátlan és életszerűtlen az egész film, tele baromságokkal. Az alaptémából kilehetett volna, hozni egy izgalmas filmet, társadalmi kritikával megspékelve, de így egy rakás szemét csak.

3 hozzászólás
desertangelable 

Gyerekkoromban volt egy film, apunak tetszett nagyon, nem emlékszem a címére, de valami hasonló volt a lényege: egy ember megelőzött egy kaminionost valahol az úton az meg bepöccent és folyamatosan üldözte… Azt hittem, hogy az annak a filmnek a remake-je, de nem. Ez a teljesen indokolatlanul elhízott Russell Crowe ámokfutása egy olyan Amerikában, ahol kedvedre gyilkolhatsz bármilyen nyilvános helyen, sehol nincs egy rendőr, egy biztonsági őr vagy egy ember, aki leállítson, pedig elméletileg mindenkinek van fegyvere… Jah és, ami a legjobban tetszett a rendőr válasza a segélykérő telefonra, amit az üldözött hölgy adott le nyomában az ámokfutóval: „történt egy nagy baleset nem érünk rá, próbáljon meg elbújni az üldözője elől”. :DDDD ..na ez mondjuk itthon tényleg így zajlana.
Amúgy mindezek ellenére egyszer meg lehet nézni, amikor az embernek csak ahhoz van kedve, hogy tátott szájjal meredjen magam elé.

6 hozzászólás
csokidani 

Kelloen nyers, brutalis, elemi. Minden szempontbol rendben levo film.
Egy dolog idegesitett vegig, de nagyon: mi a turoert nem a rendorsegre menekultek. Es veeeeeeeegig ezen kattogott az agyam…

L_Reggie 

Jó kis vadulás volt. Izgalmas film ami tökéletes kikapcsolódni. Az eljétől kezdve pörög, és nem áll le egészen a film végéig, pont mint Russel Crowe, aki hatalmasat alakít. Veszettül ijesztő végig az egész karakter, tényleg olyan akivel bárhol talákozhatsz, és kiráz tőle a hideg. Bár piszkosul meghízott Mr. Crowe a film ezt teljesen jól használja ki. Akkora sallerokat osztogat a filmben hogy az még a vásznon keresztül is fájt. Ő nem fog rohangálni utánad, de ha egyszer utol ér, akkor neked annyi. Az autós üldözések jól vannak kidolggozva, a film pont annyira erőszakos és véres aamennyire kell. Eredetileg 8 csillagot akartam adni, de levontam eggyet a befejezés miatt ami nem tetzsett. Túl erőltették, és nem lett hihető.

Kino

„Pszichológiai thriller”. :D Azért túl mélyen nem ássa magát a lélektanba, Crowe-ról is csak annyit tudni, hogy rendszeresen a rövidebbet húzta az életben, és bekattant, nem is akárhogy, szemrebbenés nélkül gyilkol le bárkit csak, hogy lelki nyomorba taszítson egy nőt, mint oly sokan mások, NOT. Félretéve azt, hogy csipetnyi árnyalást vagy mélységet sem kap a karaktere, hogy elég életszerűtlen mértéket ölt a bosszúhadjárat és hogy a film semmi újat nem mutat az országúti gyilkos hajszás filmek sorában, leköti a nézőt, olyan egyszer elmegy szinten. Fél fokkal jobb film a Kéjutazás, ami lényegében ugyanerről szól, csak a veszély sokkal titokzatosabb, az ellenfél összeszedettebb és valahol fenyegetőbb is, persze azt sem venném túl komolyan, a legtöbb pszichopatának is bőven van jobb dolga, mint hogy az átlag illetlen autóst kergesse az őrületbe halálos csapdákkal és játékokkal. Veled legfeljebb egy olyan bolond jöhet szembe aki beveri a szélvédődet, vagy ott helyben összever.

duhr

Azzal együtt, hogy biztos vagyok benne, élnek ilyen emberek közöttünk és a film által elmondott történet (?) is megeshet bármelyikünkkel, nem igazán értettem, mi volt a szándéka a filmkészítőknek ezzel az egésszel. Értem, hogy akciófilm és nem kell túlgondolonom, de nekem végtelenül öncélúnak tűnt az egész.

Valószínűleg öregszem is, de nem emlékszem, hogy korábban otthagytam volna filmet, mert annyira feldühített volna. Most ez volt. Nem tudtam a felénél tovább nézni.

Tanulságként maximum annyit viszek magammal, hogy még többször meggondolom, hogyha legközelebb netán a középső ujjamat tervezném bemutatni egy arra érdemes autóstársamnak (régen volt már, hogy ilyesmire vetemettem) meg az, hogy intő jelként kellene tekintenem a jövőben a Rotten Tomato-n feltüntetett, kritikusok által adott vélemények összesített százalékára (jelen véleményem írása idején ez 50% alatti). :)


Hasonló filmek címkék alapján