Tangerine (2015) 25

1 díj · 1 jelölés

Felvirrad karácsony napja Tinseltownban, és Sin-Dee újra ringbe száll, miután kiengedték a sittről. Amikor megtudja, hogy barátja és stricije, Chester képtelen volt hű maradni hozzá a bent töltött 28 nap alatt; legjobb barátnőjével, Alexandrával útra kel, hogy végére járjanak a pletykának.… [tovább]

Szereposztás

Kitana Kiki RodriguezSin-Dee
Mya TaylorAlexandra
Karren KaragulianRazmik
Mickey O'HaganDinah
James RansoneChester

Kedvencelte 3

Várólistára tette 53


Kiemelt értékelések

Little_Monster

A legjobb iPhone-nal készített film, amit valaha láttam és egyben a legjobb transzi kurvákról készített film is. A történet faék egyszerű, de közben mindent elmond, amit ezekről az emberekről tudni kell és tudni érdemes. Nagyon tetszett a karakterábrázolás, imádtam eredeti nyelven nézni. Semmihez sem hasonlítható az a problémamegoldás, amivel a szereplők a kialakult helyzeteket kezelik. Lenyűgözően idegen volt számomra, de imádtam benne alámerülni. Egy tanulmány volt, remek karakterekkel, kapcsolati viszonyokkal és dialógusokkal.

Debut 

Karácsonyi romantikus komédiát szeretnél nézni, akkor keress tovább. Ha az első öt percen túl tudsz jutni, akkor egy érdekes utazásban lesz részed, a transznemű kurvák világába. A film gyorsan beszippant, az első negyedóra folyamatos pörgés, pattogó dialógusok. Alig hihető de iPhone telefonokkal készültek a felvételek, ami csak néhol szúr igazán szemet. A történet nem nagyon tartogat meglepetéseket, viszont az igazi célját eléri, empátiát fogunk érezni. A konzervatív gondolkodású emberek kerüljék, nekik ez nagyon sok lenne.

8 hozzászólás
Kino

Annak, aki nem zárkózik el előle már az elején, valóban képes közelebb hozni ezt a világot. A film nem is foglal állást, mármint teljesen egyértelmű, hogy egyik szereplő sincs a helyzet magaslatán, prostitúció és kábszerek világában búvárkodnak, az utca a vadászterület, stb… és ezt nagyon realisztikusan meg is kapjuk, de emellett egyszerre érzünk együtt velük és érezzük, hogy a balhék, amiket csapnak röhejesen szánalmas kategóriának minősülnek. Különösen tetszett a filmben, hogy nem a transzságról szól, és így a transz karakterek is beleolvadnak az életszerű, természetes közegbe. A filmek is akkor mutatnak leginkább irányt ezen a téren, ha tovább tudnak lépni annál, ami nyilvánvaló és ugyanakkor teljesen felszíni. Azt hiszem Orange is the New Black rajongók is élvezni fogják, annál egy csöppet meggyőzőbb a maga nemében, de persze a kettő nem is ugyanaz.

2 hozzászólás
rocketdog 

Elismerem, hogy nagyon átélhetően bemutatja ennek a közegnek a mindennapjait, mert van egy olyan érzésem, hogy ez a mértéktelen hiszti és dráma nem rendkívüli, hanem az életük szerves részét képezi. Viszont, mint film alig élvezhető, olyan mintha bekapcsolva hagytam volna az rtl klubot való világ közben.

6 hozzászólás
Mr_Catharsis91

A téma tökéletes, azt hiszem ez volt a első film, amit a transzneműekkel kapcsolatban néztem.
Viszont az a rinya ami lement végig olykor-olykor inkább volt túl idegesítő, mint olyan dolog, ami normálisan vitte előre a filmet.
Oké, hogy a végére a film némileg lenyugszik és más konfliktusok veszik át a helyét a kezdeti atrocitásnak, de nem tudom….nekem elnagyolt volt és művi.
Viszont a befejezés az szép volt és remekül ellensúlyozta azt a káoszt, ami végigtombolt a filmen.

Imoran 

Érdekes volt, egyszer nézős, két dolog volt benne számomra meglepő: a taxis irányultsága (engem meglepett nah) és Alexandra húzása…
Nagy fordulatokra ne számítson senki, nem az a lényeg.


Népszerű idézetek

Debut 

Sin-Dee – „Merry Christmas Eve, Bitch.”


Hasonló filmek címkék alapján