Tokiói keresztapák (2003) 78

Tokyo Godfathers · 東京ゴッドファーザーズ
93' · japán · animációs, kaland, dráma, vígjáték, anime 13 !

Tokióban, karácsony este három hajléktalan élete örökre megváltozik. A szemétben guberálva egy lánycsecsemőt találnak. Elhatározzák, hogy megtartják a csöppséget, és a lehetetlen körülményeik ellenére megpróbálják felnevelni. Azonban hamar be kell látniuk, nem képesek arra, amit vállaltak. Az… [tovább]

japán · angol

Képek 1

Szereposztás

Emori ToruGin (hang)
Okamoto AyaMiyuki (hang)
Umegaki YoshiakiHana (hang)
Yahara KanakoYamanouchi (hang)

Kedvencelte 21

Várólistára tette 78


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Nem is értem miért nem néztem meg eddig, mert egyszerűen zseniális. Az biztos, hogy nem először néztem meg. Nagyon a szívemhez nőtt a három főszereplő.

Popovicsp87 

Ez egy nagyon aranyos karácsonyi film három hajléktalanról, akiknek az „ölébe pottyan” egy kisbaba.
Ahogy halad előre a történet, úgy ismerjük meg őket és éljük át kalandjaikat.
Kicsit féltem a filmtől, mert az alapötlet nem igazán fogott meg, de a főszereplők nagyon szórakoztatóak és szerethetőek.
Bár alapból a téma nem vicces, mégis rengeteg a humor, a csipkelődés és egy kicsi dráma is belefért.
Igazi karácsonyi csoda.

Rab_Csenge

Nem ez az én műfajom, de amúgy aranyos történet :D

Mr_White 

Karácsonyi csodák sorozata ez a film, ami már maga is furcsa, elvégre Japánban vagyunk.
Ez a film tulajdonképpen csak külsőségeiben rajzfilm, valójában teljesen olyan, mint egy „rendes” mozi. A történet egyáltalán nem rajzfilmszerű, elvégre hajléktalanok a főszereplők, történnek benne durva dolgok, emellett viszont a rajzfilmes megoldások lekerekítik az éleket. Hiányzik belőle a nyugati rajzfilmek klisés felépítése, de hát ezért nézünk animéket, nemde?

ChEebor 

A kissé fura téma mögött egy igazi karácsonyi film húzódik meg, nagyon szerethető karakterekkel és helyenként vicces, helyenként tragikus kalandokkal. És mindez nagyon szépen össze van állítva, nem egy hétköznapi, hanem valóban egy különleges műről van szó.

Baly

Karácsonykor Kevin helyett inkább ezt kellene vetíteniük. Vicces és megható. ^^
3 hajléktalannal a főszerepben, akik bebizonyítják, hogy maguk is lehetnek szuperhősök :)

Dextiny

Míg más „Reszkessetek betörők”-et néz karácsonykor, én biztos, hogy ezt fogom elővenni és fogom megnézni :) Szívmelengető, humoros, drámai, minden benne van, ami egy jó egész estés mozihoz kell. Imádom ♥
FőlegHanátimádom!!

negoti 

Az egyszerű, mellőzött emberek is lehetnek hősök. A lecsúszottak, a kitaszítottak, azok, akiken átnézünk, ha elmennek mellettünk. 2003 óta nagyot fordult a világ és mostanában ezt nem fogják tévében leadni, mert szókimondó, a téma érzékeny, viszont sokkal jobb ezt nézni, mint a hálivúdi ökörségeket. Ennek legalább van valami mondanivalója.

Katyesz 

Naggyon beteg! Sosem akartam megnézni a címe miatt, nagyon nem vonzott. Mégis felbukkant időközönként. Nem volt semmi újdonság, így rávetemedtem. Hogy én miért nem néztem ezt meg előbb???

Just_an_Ordinary_Movielover 

Sokáig volt várólistán ez a film, gyakorlatilag féltem megnézni, mert attól tartottam, hogy a címét a Keresztapa filmekről kapta, és valami gengszteres animéről lesz szó. De kiderült, hogy ennél messzebb nem is lehettem volna a valóságtól. Egy aranyos, de szomorú és elgondolkodtató karácsonyi filmet kaptam bonyolult, de szerethető karakterekkel. Örülök, hogy végre megnéztem.


Népszerű idézetek

Popovicsp87 

Öreg hajléktalan: Mindig részegen akartam meghalni egy szép, régi házban. Hát, a felét sikerült elérni.

Popovicsp87 

Tintás: Jól van, én szemét vagyok. Te meg bűn ronda. Meg dilinyós.


Hasonló filmek címkék alapján