London ostroma (Támadás a Fehér Ház ellen 2.) (2016) 128

London Has Fallen
99' · amerikai, angol · akció, thriller, krimi 16

0 díj · 1 jelölés

Londonban rejtélyes körülmények között az életét veszti a brit miniszterelnök. A temetésére pedig szinte minden ország vezetője ellátogat. Nincs ezzel másként Benjamin Asher (Aaron Eckhart) amerikai elnök sem, aki viszont ez alkalommal is számíthat Mike Banningre (Gerrard Butler). Az elnök… [tovább]

angol

Szereposztás

Gerard ButlerMike Banning
Morgan FreemanAllan Trumbull alelnök
Aaron EckhartBenjamin Asher
Angela BassettLynn Jacobs
Melissa LeoRuth McMillan védelmi miniszter
Radha MitchellLeah
Shivani GhaiAmal
Robert ForsterEdward Clegg tábornok
Colin Salmon
Patrick KennedyLancaster

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 11

Várólistára tette 48


Kiemelt értékelések

Coralie 

Tegnap elterveztem, hogy írok majd egy szép kimerítő értékelést erről a csodálatos alkotásról, de sajnos elkövettem azt a hibát, hogy a megtekintés után (jó ügynök módjára) azonnal megsemmisítettem a felvételt. Ezt most próbálom orvosolni, mert úgy érzem, erről mindenképp beszélni kell! Spoileres részek következnek, ha valaki úgy érzi, hogy megfosztanám egy fantasztikus filmélménytől, ne olvassa el őket. Én szóltam.
1. spoiler
2. spoiler
3. spoiler
4. spoiler
5. spoiler
6. spoiler
7. spoiler
8. spoiler
9. spoiler
10. spoiler
11. spoiler

Onnan aztán ismét tovább menekülnek, és ez volt az a pont, ahol a nagy lövöldözés közepette édes álomba szenderültem, így a további kb 20 percről nem tudok nyilatkozni, max annyit, hogy a gépfegyverek hangjára jól lehet aludni. DE! A film végére még éppen felébredtem, így láttam, amikor spoiler
A négy csillagot nem tudom mire adtam… mondjuk, hogy értékelem a színészek erőfeszítését, hogy megpróbáltak úgy tenni, mintha nem kizárólag a számlájukon landoló csinos kis összeg miatt vállalták volna ezt a sz……erepet.

4 hozzászólás
Emerson 

Csak szuperlatívuszokban lehet beszélni erről az alkotásról. Az első rész semmi volt ehhez képest! A könnyeimet töröltem ettől a hihetetlen hazafias atmoszférától, ami átlengte az egész filmet. spoiler Amerika a korlátlan lehetőségek hazája és ezt most jól megmutatta Londonnak, spoiler Hát kérem, minek ide rendőrség, MI6, kommandó, NSA, hadsereg, kutyafüle, amikor itt van Banning. Egymaga elintézi a világ terroristáit, úgy, hogy minden végtagja a helyén marad. spoiler Rémségesen csalódott vagyok, amiért nem azzal fejeződött be a film, hogy spoiler Anyám borogass… lassan eljutok arra a szintre, hogy az ilyen filmeknél a terroristáknak szurkolok.
Na de mindenki nyugodjon meg, jön a [[https://snitt.hu/filmek/angel-has-fallen-2019|harmadik rész]]! Remélem addigra a CGI nem valami home made tákolmány lesz, és a mocskos szájú Mr. President mandátuma is lejár…
Simán lehetett volna max. pontszámos is a film, csak hát a vége… na azt nem bocsátom meg. Sem az elejét, meg a közepét.

4 hozzászólás
Törpillaa 

Hát lényegében a film tetszett, de nem lett kedvenc. Az első rész nekem jobban tetszett. jó lett volna felépítése filmnek, de a megvalósítás szörnyű. Pörgős volt, akciódús, de hiányzott belőle valami. Kicsit túl kapkodós lett. Meg miért csak az spoiler?? Ennél sokkal jobban is meglehetett volna csinálni.

KyKy

Párom kitalálta, hogy nézzük meg a második részt, ha már az első is úgy tetszett nekünk, én pedig kaptam a közös filmezés lehetőségén, hiába tudtam, hogy nem fog annyira tetszeni ez a film. Talán moziban nézve hatásosabb lett volna, mert így hiába a szuper látványvilág, valahogy akkor sem jött át a dolog.
Nem volt rossz, de annyira jó sem, engem baromira zavart a logikátlanság annál résznél, amikor nagyjából spoiler Oké, hogy baromi királyul meg van csinálva, elég pörgős és baljóslatú a rész, de mégis életszerűtlen, mert akárhogy csűröm-csavarom, akkor sem tudom elhinni, hogy egy ilyen baromi fontos eseményen olyan rendőröket vagy bármilyen őröket alkalmaznak, akik esetünkben a rosszfiúk, legyen a mocskoknak bármekkora csókjuk, ez akkor is kivitelezhetetlen. Ezen pedig képtelen voltam továbblendülni, és mivel az egésznek ez volt a kiindulópontja, így nagyjából végig a számat húztam, ez van.
Egynek elment, jó volt, hogy Pipuszommal együtt nézhettem, neki amúgy még tetszett is. (Elnézem neki; kis felületesen filmező szerelmecském… <3 )

Marla_Singer

Ez valami hihetetlenül borzasztóan rossz. Óóóó atyám, minek is pazaroltam rá az időmet. Tulajdonképpen már az első pár percben levettem, hogy itt 0 történetet kapok rengeteg robbanással, hát úgy is lett. Összefoglalva, csak akkor érdemes megnézni, ha háttér filmezni szeretnétek pl takarításhoz, vasaláshoz.

Szencsike 

Az első meglepetés akkor ért, mikor láttam a játékidőt, alig több mint másfél óra, azt hittem hosszabban fogják tönkretenni a várost. Igaz így is látványosan haltak meg az elnökök (kiv. USA) és pusztultak a műemlékek, szerencsétlen adófizetők, mennyi pénzükbe kerülne egy ilyen pusztítás vajon… A második meglepetés az volt, hogy az első részhez képest jelentősen lebutították a filmet. Asher elnök (Aaron Eckhart) most csak egy díszlet volt, az elsőben sokkal erősebb karakter volt. Most csak a város lerombolása és Gerald hősködése volt a lényeg. A sztori alapja elég aktuális, lehetne találni néhány olyan elemet is, ami akár reális is lehet, de azt hiszem ezen a filmen nem kellene gondolkodni, csak élvezni a két jóképű főszereplő látványát, a robbantgatásokat és szórakozni egyet. A film végét látva kezdek attól tartani, hogy lehet lesz egy folytatás, de akkor vajon melyik város lesz az áldozata a csúnya terroristáknak? Moszkva, Tokió?


Népszerű idézetek

Szencsike 

Mike: Jól van?
Ben: Naná! Mit tesz a sok sok whisky és a rossz döntések!

Szencsike 

Ben: Mike, ha megtörténik, öljön meg! Nem fognak propagandafogásként kivégezni, hogy a fiam és az egész világ ezt nézze a tetves youtube-on!

Szencsike 

Mike: A kocsi golyóálló, de nem politikusálló!
Ben: Hé, Amerika elnöke vagyok, hat éve nem vezettem!

Szencsike 

Hazard: Közel száz terrorista van ott bent!
Mike: Igen! Több embert kellett volna hozniuk.

Szencsike 

Ben: A technika is csak annyira jó, mint a hülye, aki használja.

Szencsike 

[Az elnök lelőtte a támadót]
Mike: Elleste a balkezes, hogy mit csinál a jobb.
Ben: Mike, ez nem vicces!

Szencsike 

Ben: Mi tartott ilyen sokáig?!
Mike: Elnézést, volt egy kis elintézni valóm!

Szencsike 

Híradós: Lehet, hogy London elesett, de kitartott mint mindig és talpra fog állni.


Folytatása

Összehasonlítás

Támadás a Fehér Ház ellen


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján