Superman visszatér (2006) 46

Superman Returns
154' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, fantasy 12

Superman (Brandon Routh) öt év után tér vissza a Földre, hogy leszámoljon ősi ellenségével, Lex Luthorral (Kevin Spacey), aki gonosz tervet eszelt ki a hős legyőzésére. Supermannek hamarosan rá kell döbbennie, hogy a világ megtanult hősök nélkül élni, és akkor sem fogadja el a segítséget, amikor… [tovább]

angol

Képek 15

Szereposztás

Brandon RouthClark Kent / Superman
Kate BosworthLois Lane
Kevin SpaceyLex Luthor
James MarsdenRichard White
Parker PoseyKitty Kowalski
Frank LangellaPerry White
Sam HuntingtonJimmy Olsen
Eva Marie SaintMartha Kent
Dan Ewingdiák
Hirdetés

Várólistára tette 28


Kiemelt értékelések

LukeSkywalker 

Ennek a filmnek a legnagyobb hibája paradox mód pont a legnagyobb erénye: szeretett volna tisztelegni az 1978-as klasszikus Superman-film előtt. Ehhez sajnos nem állt rendelkezésre Christopher Reeve, Gene Hackman és John Williams. Így aztán szegény-ember-vízzel-főz alapon Bryan Singer azt hozta ki belőle, amit tudott. Egy középszerű utánérzést. Ami még mindig klasszisokkal jobb, mint az ezt követő filmek, de meg sem közelíti a Donner-klasszikus szintjét. Egyszerűen túl nagy cipőt kellett kitöltenie. És miközben áthatja a nosztalgia, elfelejt eredeti lenni. Nem rossz film, csak olyan felesleges-érzés hatja át, hogy minek kellett ezt megcsinálni, nem kaptunk semmi érdemlegeset.
Ha tudtuk volna, mi jön utána (Man of Steel), talán jobban értékeltük volna.
Kevin Spacey Lex Luthora legalább érdekes figura, noha talán egy cseppett szociopatára sikeredett (UPDATE poszt Batman v Superman: ez az állítás azóta jelentőségét vesztette).
Brandon Routh pedig… nos, ő nagyon igyekszik, de… sajnos nem sikerül neki. Szürke Clark Kent és szürke Superman.
Mégis szórakoztató a film. Legalább szeretne valamit nyújtani szimpla apokalipszison (khm…) kívül. Superman-rajongóknak ajánlom, alacsony elvárásokkal.

LoneWolf

Mai szemmel már elég gyengének látom. A Singer féle Superman leginkább a régi idők filmjeit akarta majmolni ahelyett, hogy kijavította volna annak hibáit, így ismét kaptunk egy kissé bugyuta Luthor-t, egy szégyellős, szinte szótlan hőst, ráadásul egy nem ideillő, klisés „Szuperkölyök” vonalat is, ami után nem csoda, hogy sokan kiborultak. Kissé unalmas volt tehát, a biztonságra játszott és a bevált recept szerinti haladás, így már kevés volt a mai nézőknek, ezzel pedig csúnyán leszerepelt.

Lulu23 

Nagyon jó Superman feldolgozás.
Épp olyan könnyedén nyúl a témához, ahogy egy repülésre képes külső-alsógatyás szuperhőshöz illik.
A karakterek közül ki kell emelnem, mennyire jól eltalálta Spacey Luthor szerepét. Ez a Luthor egy végletekig szemtelen, kapzsi, agyafúrt és mégis egyszerű jellem. Nem egy túlkonspirált kavarógép, nincsenek belső vívódásai a gyerekkora vagy az elfojtott tragédiái miatt. Egyszerűen gonosz, és ezt a legtermészetesebben fel is vállalja. Az ilyen gonoszokat szeretem.
Az egész szuperhősös képregény fogalom arra épül, hogy vannak makulátlan hősök és egyszerűen érdekhajhász gonoszok, és ez a szemlélet annyira elkallódik manapság, hogy szinte nem tudok örülni a pozitív hősök győzelmének. Felüdülés volt egy ilyen „tiszta” képletű szuperhős film, szerintem ilyen is kell.
És ez a hozzáállás emeli az egész filmet a régi Superman filmek méltó folytatásává. Nem tudom ki hogy van vele, de én nem szeretek úgy akciófilmet nézni, hogy közben azt számolgatom, hol fognak szükségszálláson élni az újjáépítésig a lerombolt házak lakói, ki siratja el a háziállatát, ki veszti el a rombolásban a dédnagymamájáról őrizgetett utolsó fényképet. Ha ilyen filmet akarok látni, akkor katasztrófa filmet választok. De egy akció-kaland az legyen lendületes és szórakoztató.
A látvány nagyon jó, a sztori tetszett, a főgonoszság nagyon jól eltalált és pont olyan csapda, amibe Clarknak illik is beleesnie.
És legalább egy mondat erejéig méltatnom kell azt a zseniális terepasztalt is, amin ráadásul egy Nohab is megjelenik!=)

Andro 

Bár sose néztem volna meg. Bár az Acélembernél egy fél fokkal jobb volt.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján