Superman visszatér (Superman 5.) (2006) 80

Superman Returns
154' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, fantasy 12

Superman (Brandon Routh) öt év után tér vissza a Földre, hogy leszámoljon ősi ellenségével, Lex Luthorral (Kevin Spacey), aki gonosz tervet eszelt ki a hős legyőzésére. Supermannek hamarosan rá kell döbbennie, hogy a világ megtanult hősök nélkül élni, és akkor sem fogadja el a segítséget, amikor… [tovább]

angol

Képek 15

Szereposztás

Brandon RouthClark Kent / Superman
Kate BosworthLois Lane
Kevin SpaceyLex Luthor
James MarsdenRichard White
Parker PoseyKitty Kowalski
Frank LangellaPerry White
Sam HuntingtonJimmy Olsen
Eva Marie SaintMartha Kent
Dan Ewingdiák
Marlon BrandoJor-El (archív felvétel)

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

247 tag · 560 karc · Utolsó karc: 2022. január 19., 20:53 · Bővebben


Kedvencelte 2

Várólistára tette 36


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Mai szemmel már elég gyengének látom. A Singer féle Superman leginkább a régi idők filmjeit akarta majmolni ahelyett, hogy kijavította volna annak hibáit, így ismét kaptunk egy kissé bugyuta Luthor-t, egy szégyellős, szinte szótlan hőst, ráadásul egy nem ideillő, klisés „Szuperkölyök” vonalat is, ami után nem csoda, hogy sokan kiborultak. Kissé unalmas volt tehát, a biztonságra játszott és a bevált recept szerinti haladás, így már kevés volt a mai nézőknek, ezzel pedig csúnyán leszerepelt.

Kemiviki 

Egy dolgot nagyon sajnálok, hogy nem hagyták Brandon Routhnak a saját Supermanjét eljátszani. Persze tisztelegjünk az előző filmek előtt, de ne próbáljuk meg ugyan azt görcsösen, mereven előadni.
Ja meg még egy, most komolyan, hogy a fenébe tudja csak úgy spoiler
Tetszett a történet, de sok volt az unalmas jelenet. A kis sráccal se tudtak nagyon mit kezdeni, sokszor inkább csak kolonc volt a felnőttek nyakán.

Andro 

Bár sose néztem volna meg. Bár az Acélembernél egy fél fokkal jobb volt.

1 hozzászólás
Hippoforaccus 

Kövezzetek meg érte, de nekem ez sokkal jobban tetszik, mint az eddigiek. Spacey mérföldekkel jobb Luthor, mint Hackmen. Nincsenek eget verő, fizikacsúfoló marhaságok. És nincs annyi nyílt romantikázás.
Routh-ot kicsit nehéz megszokni, mint Superman, de elég jól hozza a karaktert.

Lulu23 

Nagyon jó Superman feldolgozás.
Épp olyan könnyedén nyúl a témához, ahogy egy repülésre képes külső-alsógatyás szuperhőshöz illik.
A karakterek közül ki kell emelnem, mennyire jól eltalálta Spacey Luthor szerepét. Ez a Luthor egy végletekig szemtelen, kapzsi, agyafúrt és mégis egyszerű jellem. Nem egy túlkonspirált kavarógép, nincsenek belső vívódásai a gyerekkora vagy az elfojtott tragédiái miatt. Egyszerűen gonosz, és ezt a legtermészetesebben fel is vállalja. Az ilyen gonoszokat szeretem.
Az egész szuperhősös képregény fogalom arra épül, hogy vannak makulátlan hősök és egyszerűen érdekhajhász gonoszok, és ez a szemlélet annyira elkallódik manapság, hogy szinte nem tudok örülni a pozitív hősök győzelmének. Felüdülés volt egy ilyen „tiszta” képletű szuperhős film, szerintem ilyen is kell.
És ez a hozzáállás emeli az egész filmet a régi Superman filmek méltó folytatásává. Nem tudom ki hogy van vele, de én nem szeretek úgy akciófilmet nézni, hogy közben azt számolgatom, hol fognak szükségszálláson élni az újjáépítésig a lerombolt házak lakói, ki siratja el a háziállatát, ki veszti el a rombolásban a dédnagymamájáról őrizgetett utolsó fényképet. Ha ilyen filmet akarok látni, akkor katasztrófa filmet választok. De egy akció-kaland az legyen lendületes és szórakoztató.
A látvány nagyon jó, a sztori tetszett, a főgonoszság nagyon jól eltalált és pont olyan csapda, amibe Clarknak illik is beleesnie.
És legalább egy mondat erejéig méltatnom kell azt a zseniális terepasztalt is, amin ráadásul egy Nohab is megjelenik!=)

István_Bene

Néhány év elteltével most újranéztem a filmet, mert gyakorlatilag semmire nem emlékeztem belőle, sajnos nem véletlenül. Egy összecsapott sztorit kapunk, sok üresjárattal, ami néhány helyen hiányos is. Elhiszem, hogy senkit nem érdekelt volna egy újabb eredetsztori, hiszen 2006-ban javában futott a Smallville sorozat. Ezzel még nincs is baj, nekem kifejezetten tetszett ez az ötlet, de ha már ezt elengedték fektethettek volna nagyobb hangsúlyt a cselekménybe, hogy fel tudja venni a versenyt a konkurenciával.
Csak nagy vonalakban egy kis történelemlecke. Christopher Nolan ekkor már megrendezte az első Batman filmjét. Ezekben az időkben még a Marvelt sem mérgezte a Disney és a profitorientált univerzumépítés, ők két Pókember és három X-Men filmen voltak túl.

„Az apa felnő a fiához, és a fiú felnő az apához.” – hangzatos idézet is lehetett volna, olyan amire mai napig hivatkozhatnánk, de sajnos nem lett. Voltak eredeti ötletek, de nem tudtak velük megfelelően bánni, például rengeteg potenciált láttam volna a gyerekben.
Ami számomra pozitívum az az elődök előtti tisztelgés. A sztori kisebb-nagyobb változtatásokkal ott veszi fel a fonalat ahol a régiek véget értek. Megkapjuk Marlon Brando-t Jor-El „szerepében”, Brandon Routh pedig Clark Kent bőrében szakasztott Christopher Reeve. A legemlékezetesebb mégis Kevin Spacey, aki méltó utódja lett (lehetett volna) Gene Hackmannek. Sőt, míg Hackman inkább egy komikus ártalmatlan nemezise volt Superman-nek addig Spacey egy igazán félelmetes figurát hozott és olyan vérprofi módon teszi, mintha a kisujjából rázná ki.
Sajnos mindez kevés, hogy egy maradandó filmet kapjunk, egyszer talán érdemes megnézni, de többször semmiképp.


Népszerű idézetek


Hasonló filmek címkék alapján