Suburra (2015) 13

130' · olasz · akció, dráma, thriller 18

A Szamurájnak nevezett gengszter olasz Las Vegast akar csinálni Róma tengerparti körzetéből, Ostiából. A helyi maffiafőnökök és korrupt politikusok mind belemennek a tervbe, és lelkesen támogatják a számukra is profitáló ötletet, azonban az idilli béke nem tart sokáig…

Szereposztás

Pierfrancesco FavinoFilippo Malgradi
Greta ScaranoViola
Giulia GoriettiSabrina
Elio GermanoSebastiano
Jean-Hugues AngladeBerchet kardinális
Alessandro BorghiNyolcas
Claudio AmendolaSzamuráj
Lidia VitaleMoglie Malgradi
Hirdetés

Várólistára tette 10


Kiemelt értékelések

Carmilla 

Ami igazán félelmetes, hogy a sztori mennyire hasonlít a mai magyar valóságra… Elgondolkodtató volt látni, hogy gyakorlatilag már semmiben sem különbözik a magyar politikai elit az olasztól. Jó, esetleg annyi a különbség, hogy ott már létezett a maffia, nálunk viszont maga a politikusbűnözés szerveződött maffiává. (Ez durvának tűnik így leírva, pedig igaz.)
Egyáltalán nem „píszí” a film, de amit ábrázol, abszolút hiteles; és fontos, létező, nagyon aktuális problémákra világít rá, ezért nem is megbélyegző.
Ha belegondolok, egyetlen pozitív szereplő sincs a történetben, mégis magával ragadó, kifejezetten sodró, és pl. a zenét is baromi jól alápakolták. Nem egy buta akciófilm, hanem az olasz filmművészet hagyományait is továbbvivő, kezdve az elsőrangú látványvilággal. Teljesen a hatása alá vont, ezt szerintem ember nem bírja ki káromkodás nélkül, haha.
És végül: a végkifejlete is tetszett, bár az egyértelműen spoiler
Profi munka, a maga műfajában kiemelkedő, óriás kivetítőkön kéne leadni a Kossuth téren, meg mindenhol, ahol a focit szokták közvetíteni, hátha pár ember föl is fogja a lényegét… (Kb. a népesség 1%-a.)

Coralie 

Megdöbbentő, hogy mennyire a valóságot mutatja be. Korrupt politikusok, akik a gyilkosságtól sem riadnak vissza, maffiavezérek, bandák. Mindenki benne van vastagon, és nincs kiszállás. A film amúgy rendben van, csak nekem személy szerint nem igazán jött be.

Emerson 

Túltolt zene, indokolatlanul hosszú jelenetek, unalmas történetvezetés. Lehet, hogy én vagyok beoltva az ellen, hogy élvezzem, ahogy egy politikus fél óráig játszadozik két prostituálttal, meg izgalomtól túlfűtve nézzem, ahogy a bűnözők lövik egymást, néha még az egyház is közbeszólt ebbe-abba. Na, ez engem semmilyen szinten nem hatott meg. Mintha egy rakat Blikk cikket megfilmesítettek volna…

3 hozzászólás
Rebarbara 

Minek kellett ilyen hosszúra nyújtani? Jó a téma, de borzasztó lassú.

Dániel_H 

Olasz művész-maffiafilm. Van benne brutalitás, meg naturalizmus bőven, a zenéje pedig M83-nak köszönhetően egy csoda.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján