Sötét árvák (2013–2017) 138

1 díj · 8 jelölés

Sarah éppen egy rossz kapcsolatból menekül, ráadásul el kellett válnia saját lányától. Amikor egy idegen nő, aki megszólalásig hasonlít rá, öngyilkosságot követ el a szeme láttára, Sarah-nak kapóra jön a tragikus eset: úgy véli, minden problémájára megoldást talál azzal, hogy magára ölti a… [tovább]

angol

Képek 54

Szereposztás

Tatiana MaslanySarah Manning / Cosima Niehaus / Alison Hendrix
Jordan GavarisFelix Dawkins
Maria Doyle KennedySiobhan Sadler
Dylan BrucePaul Dierden
Kristian BruunDonnie Hendrix
Kevin HanchardArt Bell
Evelyne BrochuDelphine Cormier
Skyler WexlerKira
Ari MillenMark
Michiel HuismanCal Morrison

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Orphan Black

20 tag · 40 karc · Utolsó karc: 2020. május 12., 20:17 · Bővebben


Kedvencelte 108

Várólistára tette 305


Kiemelt értékelések

lipotdorka

Jó. Nem bírom tovább magamban tartani. Két 10/10-es évad után képtelen vagyok. Ez a sorozat egy csoda. Klónok, tudomány, pörgés, Tatiana Maslany, klónok, százezer kérdés, kevés válasz, humor, klónok, rejtély, nyomozás, dráma, klónok.
Nehezen tudnék kiemelni egy konkrét kedvenc klónt, mindegyiket más-más, de ezer okért lehet szeretni. Helena-t a zakkantságáért, Cosima-t az eszéért, Sarah-t a badass-ségéért, Krystal-t a bics-ségéért, Alison-t meg szimplán csak azért, mert ő Alison. Rachel egy teljesen más kategória, talán ő a legkomplexebb hasonmás az (eddig ismert) összes közül. Remélem még visszatér azért ;)
A második évadban nem igazán értem DeAngelis nyomozgatásait, ez üres járat, csakúgy, mint Art és Cal helyzete is. Persze mázli, hogy ott voltak, de nem éreztem életet a karakterekben.
Nem mehetek el Tatiana Maslany alakítása mellett. Fantasztikus amit hoz. Ennyire tehetséges, színésznővel még nem találkoztam. Öröm nézni, ahogy játszik. Nagyon fiatal még, őszintén remélem, hogy láthatjuk még nagy filmszerepekben és bezsebelhet néhány nagyobb díjat. Nem láttam még ennyire hihetetlenül jó, szerethető, szerény, kedves színésznőt. Fantasztikus.
Azért egy Helena spin-offra vevő lennék. ;)
Persze nem hibátlan a történet, de nem tudok mit tenni az elfogultságom miatt. spoiler
S03:
A harmadik évad nemhogy elkedvetlenített, még jobban belevont a történetbe. Egyszerűen hihetetlen sorozat. Kész. De egy kérésem van. Evelyne Brochu. HOGY LEHET ILYEN TÖKÉLETES HAJA?
S04:
Nagyon sajnálom, hogy már csak egy évadot kapunk, viszont annak örülök, hogy előre tudták a készítők, így (talán) kaphatunk egy normális lezárást. Kicsit jobban megismerkednék a szigetes emberekkel, és az eddigi lezáratlan szálak végkifejletére is. Nem szívesen válok meg a szériától.
Amúgy milyen menő már, hogy Cos is „sestra”-nak hívja Sarah-t. :D
s01- 10/10
s02 – 9,5/10
s03 – 10/10
s04 – 10/10

12 hozzászólás
Haspók 

Ez az imádott sorozatom. Még a kezdetek kezdetén fedeztem fel, s azóta töretlenül az első helyet foglalja el a kedvencek listáján. A tömérdek erős női karakter a szívembe költözött :)
Tatiana Maslany mesterien alakítja a sorozat háromnegyed karakterét ..mégpedig annyira jól, hogy egyszerűen emlékeztetnem kell magamat, hogy azok nem különböző színésznők, hanem csak egy színésznő több szerepben. Annyira árnyaltan képes létre hívni ezeket a karaktereket, hogy le a kalappal előtte.
Ami a legjobban tetszik a sorozatban, az a karakterek közti kapcsolatok bemutatása, a karakterek kidolgozottsága, meg a valóság közeli sci-fi elemek, a külső (havas -,meg őszi tájak, Alisonék hátsó udvara) – és belső helyszínek( Felix apartamentje, Alisonék háza, Cosima 1 évados lakása, Mrs S lakása),a látványosság, az akció, ezen kívül > a több klónos jelenetek a gyengéim voltak, a humor is teljesen betalált nálam, azt is imádtam,amikor a klónok másnak adták ki magukat (tehát a szerepcserék) . Amióta vége van, nem találom azt a sorozatot, ami valaha is pótolhatná ezt.

9 hozzászólás
Zahra 

Hihetetlen ez a sorozat. Tatjana már igazán megérdemelt volna pár díjat az alakításáért. Ennyi szereplőt eljátszani egy sorozatban nem semmi! Teljesen elkülöníthetőek a szereplők, nem lehet észrevenni hogy egy színésznő játsza. Pláne, amikor volt egy jelenet, amiben 5 sestra egyszerre volt egy helyiségben hát azt meg hogy csinálta :O
A történet is fantasztikus, nagyon bonyolult a cselekmény, néha nem is tudom követni. Lenyűgöző.
Ez a neolúció elég érdekes egy dolog, amit egyesek művelnek magukkal, az már beteges. Érdekes látni, hogyan gondolkodnak mások, ez egy nagyon érdekes szál benne.
Az egyetlen negatívum nekem Felix, kicsit eltúlozzák az ő melegségét szerintem.
Helena is the best sestra Kaviccsal eteti a gyerekeket xD

2 hozzászólás
Samantha

Nem olyan régen kezdtem el nézni, de ennek ellenére már a kedvenc sorozataim között tudhatom. Tele van izgalmakkal, fordulatokkal, rejtélyekkel, drámákkal és magunkban felmerülő kérdésekkel, hogy Te mit csinálnál az adott helyzetben. Én egyébként is szeretem a gondolkozós filmeket/sorozatokat/könyveket, és az Orphan Black minden elvárásomnak megfelel.
A főszereplőt alakító színész, Tatiana Maslany valami eszméletlen jó, egy részben körülbelül 5 különböző személyiségű embert kell eljátszania, és sikerül neki minden érzelmet és akcentust tökéletesen átadnia, úgyhogy le a kalappal előtte.
Az évadok teltével egyre több klónt ismerhetünk meg, ezáltal bővül a kis család, amit Sarah-ék alkotnak. Személy szerint én nem láttam sem 'jó', sem pedig 'rossz' karaktert ebben a sorozatban, ugyanis mindenkinek megvoltak a maga értékei és céljai, amit el akart érni vagy éppen megfelelni neki, ezáltal számomra csak olyan szereplők maradtak, akiknek a gondolatmeneteikkel max nem értettem egyet. Ezt kifejezetten szeretem az Orphan Black-ben.
Olyan embereknek tudnám ajánlani ezt a sorozatot, akiknek kicsit erősebb az idegrendszere, mert sosem tudhatod, hogy mikor hal meg a Te kedvenc karaktered. :)

http://sam-s-blog.blogspot.hu/2015/11/sorozatajanlo-orp…

desertangelable 

Aztamindenit mit tud ez a lány! Nagyon sok egykori és mostani színész elbújhat a teljesítménye mögött az egyszer biztos! Jézusom, hiszen JCVD két szerepet nem tudott hitelesen hozni a Dupla dinamitban, nemhogy 5-öt 5 különböző akcentussal. Most már én is azok közé tartozom, akik megráznák az összes díjátadó szervet, hogy mégis hova tették a szemüket amikor nem halmozták el díjakkal Tatiana Maslanyt?! Azt hiszem elfogultság nélkül állíthatom, hogy még nem láttam színészt/nőt, aki úgy tudjon több karaktert hozni egy filmen belül, hogy magamban teljesen különböző személyiségeknek raktározzam el őket… tulajdonképpen néha még most sem hiszem el, hogy Cosima ugyanaz mint Sarah, vagy Alison vagy…vagy Helena! …és ha végre túltesszük magunkat a színésznő teljesítményén, akkor ott egy felépített történet, amit ugyan nem mindig tudok követni, de ettől még nagyszerű.
Köszönöm Tatiana, hogy megismerhettelek!

5 hozzászólás
Chriss 

Most vettem észre, hogy ide még nem is íram értékelést. Pedig kétszer is végignéztem a sorozatot. Tatiana Maslany előtt le a kalappal! Minden elismerésem!
A (kicsit) bővebb ismertetőm itt olvasható:
https://angeslwords.blogspot.com/2019/02/orphan-black-s…

4 hozzászólás
Emii

Sose értettem hogy egy színész hogy tud egy film/sorozat keretében több szereplőt eljátszani, itt meg egyenesen standard négyet… tényleg hihetetlen milyen tehetséges színésznő!
Amikor az első részt megnéztem, már megtetszett sorozat. Pörgős, izgalmas, nyomozgatós, amiben sosem tudhatod honnan érkezik a csapás.
Már az első évadban leesett az állam, amikor kiderült, hogy spoiler
Durva hogy az első résztől mennyire eltávolodtak az események. Szinte minden évadban egy újabb fordulatot vesz a sorozat. Ahogy egyre mélyebbre ásnak a szereplők, annyival több rejtély lesz. Mindig ott van az a bizonyos kérdőjel hogy mi jön, ki jön, most kiben lehet bízni, sose kapsz elég választ.
Alapvetően imádom az egész sorozatot, amikor megjelenik egy-egy beszólás az fergeteges tud lenni. A klónok közül mindenkit bírok, kivéve spoiler
A sorozat egyetlen negatívuma, hogy néha már túl sok tud lenni a pörgés.:D

4 hozzászólás
Novecento

A kisebb-nagyobb hibáival is imádom a sorozatot. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy az összes klónt Maslany játssza, elképesztő színészi teljesítmény, mennyire különböző karaktereket képes megjeleníteni úgy, hogy azok egymással is konfliktusban vannak. A zenéje is nagyon szép (kivéve Helena dallamát, nagyon nem jön be az a fűrészelés), imádnivalóak a karakterek (Cosima, S és Cal a kedvenceim, de sorolhatnám még kiket szerettem meg nagyon), a Paul Dierdent játsszó Dylan Bruce nagyon szexi, csakúgy mint Daario Naharis Michiel Huisman (jól áll neki a lumberjack figura). Nem fáradt el a 4. évad végére sem a sztori, mindig jönnek újabb bonyodalmak, úgy, hogy még az előző sem zárult le. Érezni, hogy van konkrét céljuk a készítőknek, hova akarják kifuttatni a cselekményt, nem csak a semmibe gyártják az újabb évadokat. Vannak katarzisok, és örömteli pillanatok is. Amit kiemelnék a negatívumok közül a cselekménnyel kapcsolatban, hogy ha látunk egy karaktert meghalni, az sem garancia, hogy nem fog visszatérni, mert sorra történnek a csodák, és máris újra itt van köztünk (GoT szindróma). De ennyi baj legyen, legalább nem fáj a szívünk. (Kivéve nekem Calért, minek kellett eltűnnie – ja persze, mást forgat…)

KHLexa

Nagyon szerettem ezt a sorozatot. Még sosem láttam ehhez hasonlót és áhhh… lenyűgöző volt. Kár, hogy Paul ilyen keveset szerepelt. mert Sarahval közös jeleneteik voltak a kedvenceim. De főleg amikor megmentette Saraht.

Little_Monster

A világ összes színészi elismerését és tiszteletét reprezentáló díjat kéretik Tatiana Maslany úrnőnek odaadni, mert amit ez a nő ebben a sorozatban a hátán cipel az valami eszméletlen. Nézem az elejétől kezdve, és részenként emlékeztetnem kell magam arra, hogy ez egy és ugyanazon nő. De hogy csinálja? Mikor Cosimaként bújik Alison bőrébe, még azt is észre lehet venni, na erre mondják azt, hogy színészi teljesítmény. A Delphine és Cosima szál a szívem csücske, így még azt is megbocsátom, hogy helyenként kicsit erőltetik a bonyodalmat és a csavarokat. A történet azért néhol hibádzik, de abszolút megbocsátható, én nem a sztori, sokkal inkább a karakterek miatt nézem ezt a sorozatot.


Népszerű idézetek

doriilány

My sexuality is not the most interesting thing about me.

lipotdorka

– I'm sorry, who are you again?
– I'm Sarah. I'm your clone.
– Right, whatever.

lipotdorka

– Does „LEDA” mean anything to you?
– Yeah, I love their eyeliner.

lipotdorka

– I just gave her new clothes. She didn't have any weapons… That's my pen.
– I wanted to write a letter.

lipotdorka

She stabbed us in the back. I'm not working with her. She even cheats at Agricola.

lipotdorka

– I think I'm dying.
– No, you're not. I won't let you.

doriilány

Just don't die, because your first funeral was just agonizing enough.


Hasonló filmek címkék alapján