Sorsdöntő évek (Sissi 3.) (1957) 107

Sissi - Schicksalsjahre einer Kaiserin
109' · osztrák · dráma, romantikus, történelmi 12

Sissi megbetegszik, az orvos külföldi pihenőt javasol neki, és a fiatal királyné Madeirára, majd Korfura utazik. Ez az utazás, a környezetváltozás és édesanyja közelsége jót tesz neki és lassanként felgyógyul. Úgy tűnik, helyrejönnek a dolgok, ő is és Ferenc József is sokat ért az eltöltött évek… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Romy SchneiderSissi
Karlheinz BöhmFerenc József
Magda SchneiderLudovika
Josef MeinradBöckl
Walter ReyerAndrássy Gyula gróf
Sissi – Sorsdöntő évek (1957)
Forgatókönyvíró
Operatőr
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
Erma-Film

Kedvencelte 43

Várólistára tette 19


Kiemelt értékelések

viky0222 

Ez tetszett a legkevésbé, főleg a vége. Nekem nagyon gyorsan elvágták, és vártam volna, hogy egy kicsivel azért ennél többet fogunk látni. Viszont jó volt nézni a sok különböző helyszínt, Velencével bezárólag, amit volt szerencsém már meglátogatni. :)

vvn_e 

Továbbra is ez egy mese és nem életrajzi film.
Az idővonalat nem követik a filmek, beleszuszakoltak a három filmbe mindent abból ami 1853(első találkozás)-1867(kiegyezés/koronázás) közt történt Sissivel, csak különböző sorrendekben.
Így ide jutott a magyar szál (amiből én igenis többet akartam volna), és a betegség meg Madeira, ami nekem unalmasabb volt.

Gika

A Romy Schneider-féle Sissi trilógia kultikus film, amit szinte mindenki ismer, sőt sokan ez alapján ismerik Sissit. Bár a látvány, a hangulat tényleg lenyűgöző és gondoskodik arról, hogy a film a nézők a szívébe lopja magát, a szereplők ábrázolásának, valamint Ferenc József és Sissi filmbeli szerelmének nem sok köze van a valósághoz. :) Próbál Sissiről és a Ferenc József iránti szerelméről egy túlidealizált, hollywoodi képet adni. Ráadásul egy-két jelenet már-már nevetségesnek sikerült, például az első filmben, amikor Sissi „horgászik” magának egy császárt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján