Az ifjú császárné (Sissi 2.) (1956) 128

Sissi - Die junge Kaiserin
101' · osztrák · dráma, romantikus, történelmi 12

A trilógia második része a „magyarok királynéjának” Sissinek Ferenc Józseffel kötött házasságát, a Monarchiát irányító Habsburg-ház különös világát, a pompa és a protokoll uralta ünnepeket és hétköznapokat tárja elénk. Bécsi tartózkodásának első napjától kezdve az ifjú császárné boldogtalannak… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Romy SchneiderSissi
Karlheinz BöhmFerenc József
Magda SchneiderLudovika
Walter ReyerAndrássy Gyula gróf
Josef MeinradBöckl

Kedvencelte 48

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

viky0222 

Majdnem ugyan úgy imádtam, mint az első részt. Jó volt látni a magyar vonatkozásokat, továbbra is fantasztikus a hangulata és a színészeket is szeretem. :)

dorinasenkar

Ez a rész is nagy kedvenc, bár itt azért már több konfliktus és probléma van, és nemcsak a rózsaszín köd tele szerelemmel. Beszippant a kor világa, és itt már kiütközik Sissi és a bécsi udvar ellenszenve. Kiszínezve ugyan, de valamennyit megmutat abból ami valóságban is történt. A magyar vonatkozások különösen a kedvenceim. :) A kosztümök és díszletek még mindig gyönyörűek. :)

vvn_e 

Továbbra is, ezt nem úgy kell nézni, hogy ez Erzsébet császárné életrajzi története, hanem egy mese egy hercegkisasszonyról, aki beleszeret egy ifjú uralkodóba és boldogan élnek míg meg nem.
És így nézve tökéletes tovább viszi a történetet és mutatja amit muszáj, hogy Sissi mennyire nem illett Bécsbe, egészen újítónak is lehet mondani, a disney-hercegnőkkel ellentétben nem ér véget a mese az esküvővel, csak itt indul.
Persze mindenkiről pozitív és kedves vagy vicces kép van festve kivéve az ördögi Zsófiáról, bár ő se gonosz annyira, de ezt majd később.
Szóval ez egy mese és annak tökéletes.
Külön érdekesség, nézzétek néha németül mikor a magyarok jönnek mennek, elhangzanak magyar mondatok az anyanyelvi statiszta/mellék-mellékszereplőktől tuti, hogy ők magyarok meg egy-egy mondat Andrássytól is, illetve Sissi koronázási beszéde is cuki, ahogy Romy töri magyart.

Tessie

Az egyik legszebb történelmi alkotás. Alapból szeretem a történelmi dolgokat, a nagy ruhákat, a szerelmes filmeket és Sissyt így meg egyben egyenesen tökéletes lett. Sissy mindig is az egyik kedvenc történelmi alakom volt, de ezen filmsorozat után kijelenthetem, hogy a fő kedvencem lett. A másik, hogy még is csak magyar történelemről is van szó, amihez azért mindig jobban húz majd a szívem, mint a többi nép történelméhez, bármi is történik. Egyetlen egyet sajnálok csak, hogy nincs 4. rész. Egy mindent lezáró szép befejező rész. Így ez a három rész olyan csonka és ha valaki megnézi olyan mintha hiányérzete lenne, mintha hiányoznak még valami.Sajnálom, hogy Romy nem egyezett bele a negyedik részbe. Azért én szívesen elolvastam volna a forgatókönyvet, hogy mi lesz benne.Visszatérve a filmre egy nagyon jól megszervezett, megírt filmről van szó. Ebből is látszik, hogy régen még készítettek magas minőségű filmeket. A szereplőket is nagyon eltalálták, főleg ugye Sissy-ét. Romy maga a megtestesült Sissy. Persze tudom, hogy személyiségre nem volt az, ezt ő is nyilatkozta, de hihetetlenül jól állt neki ez a szerep. Meg én a helyében büszke lettem volna, hogy egy ilyen női alakot eljátszhatok, hiszen tudjuk a történelemből, hogy Sissy nem az a császárné volt, akit el lehetne csak úgy feledni. Minden szép volt és jó. Ez is egy olyan klasszikus, amit szerintem mindenkinek látnia kell legalább egyszer. Én szinte minden karácsonykor megnézem :D Hiába egyszerűen nem lehet megunni, a gyönyörű és egyben szívszorító történetet. ♥


Népszerű idézetek

jancsibohi 

Ferenc: Mondd csak, mért köpködöd össze?
Sissi: Mert így kell. Thomas mutatta meg Possenhofenban. És minél nagyobbat köpünk, annál fényesebb lesz a cipő.
Ferenc: Na ezt nem mondjuk el a mamának!
Sissi: Nem hát, ez a mi titkunk!

jancsibohi 

Böckl: Felség!
Ferenc: Böckl, megbolondult? Inkognitóban vagyunk.
Böckl: Elnézést!
Ferenc: Úgy búcsúzzon el, ahogy itt szokás!
Böckl: Igenis!
Fogadós: Na, mivan? Má' mész?
Böckl: Igen.
Fogadós: Hát akkor, grüßi!
Sissi: Szóval, grüßi!
Böckl: Grüßi!

Sunshine 

Zsófia: Közlöm, hogy a ruhámon áll.
(…)
– Szóval hol is álltunk meg az előbb?
Böckl: A felség szoknyáján.

Sunshine 

Ferenc Károly: Nem kell úgy kiabálnod. Minden szót hallok.
Sissi: És mióta?
Ferenc Károly: Jó a fülem, de csak azt hallom meg, amit akarok. Tudod ez nagyon praktikus. Ha valamit nem akarok meghallani, nem hallom meg. Akkor elismétlik egyszer, kétszer, háromszor… Negyedszerre már annyira unják, hogy megspórolhatom a választ.

Sunshine 

Fogadós: Inni mit isztok?
Ferenc József: Talán egy pohár tejet.
Fogadós: Na az nincs. Nem jött haza a kecske.

Sunshine 

Ferenc József: Igen, hallottam, hogy egy tökéletes háziasszony veszett el benned.
Sissi: Nem veszett el.

Sunshine 

Sissi: Ma vagyunk 4 hetes házasok.
Ferenc József: Komolyan? Már ennyire régen?

Sunshine 

Böckl: Jáj, fent van még [Ferenc József a sziklán]?
– Egyelőre igen.

Tóth_Lilla

Zsófia: Sejtettem, a lovakat mindennél többre tartja.
Ferenc Károly: Hát, Zsófia, ha engem kérdezel, én is. Úgy, és most megyek a Práterba.
Zsófia: Jó, menj csak.
Ferenc Károly: Isten Veled!
Zsófia: Viszontlátásra. Na, mi lesz már?
Ferenc Károly: Oh, jajj, igen. [És megpuszilja.]


Folytatása

Összehasonlítás

Sissi


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján