Az ifjú császárné (Sissi 2.) (1956) 142

Sissi - Die junge Kaiserin
101' · osztrák · dráma, romantikus, történelmi 12

A trilógia második része a „magyarok királynéjának” Sissinek Ferenc Józseffel kötött házasságát, a Monarchiát irányító Habsburg-ház különös világát, a pompa és a protokoll uralta ünnepeket és hétköznapokat tárja elénk. Bécsi tartózkodásának első napjától kezdve az ifjú császárné boldogtalannak… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Romy SchneiderSissi
Karlheinz BöhmFerenc József
Magda SchneiderLudovika
Walter ReyerAndrássy Gyula gróf
Josef MeinradBöckl
Gustav KnuthMiksa
Vilma DegischerZsófia
Senta WengrafBellegarde grófné
Petrovich IvánDr. Falk
Helene LauterböckEsterházy grófnő

További szereplők

Kedvencelte 49

Várólistára tette 24


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Sissi csupa szeretet és bűbáj, gyönyörű hölgy eszméletlenül szép ruhákban és undorítóan mérgező környezetben. Zsófia gonoszsága dühítő és zavaró. Nagyon tetszettek a magyar vonatkozású részek, ráadásul Sissi és Ferenc József között is voltak szép pillanatok. Olyan lélekmelengető, kedves és bájos ez a történet, bár némileg túl meseszerű. Szeretem.

viky0222 

Majdnem ugyan úgy imádtam, mint az első részt. Jó volt látni a magyar vonatkozásokat, továbbra is fantasztikus a hangulata és a színészeket is szeretem. :)

dorinasenkar

Ez a rész is nagy kedvenc, bár itt azért már több konfliktus és probléma van, és nemcsak a rózsaszín köd tele szerelemmel. Beszippant a kor világa, és itt már kiütközik Sissi és a bécsi udvar ellenszenve. Kiszínezve ugyan, de valamennyit megmutat abból ami valóságban is történt. A magyar vonatkozások különösen a kedvenceim. :) A kosztümök és díszletek még mindig gyönyörűek. :)

Nikolett_Varga 

Nem tudom miért de a vége úgy meghatott. Pedig nem először láttam a filmet de most először könnyeztem meg a végét. Egyébként hozta az első rész színvonalát, remek szórakozás volt :)

Tessie

Az egyik legszebb történelmi alkotás. Alapból szeretem a történelmi dolgokat, a nagy ruhákat, a szerelmes filmeket és Sissyt így meg egyben egyenesen tökéletes lett. Sissy mindig is az egyik kedvenc történelmi alakom volt, de ezen filmsorozat után kijelenthetem, hogy a fő kedvencem lett. A másik, hogy még is csak magyar történelemről is van szó, amihez azért mindig jobban húz majd a szívem, mint a többi nép történelméhez, bármi is történik. Egyetlen egyet sajnálok csak, hogy nincs 4. rész. Egy mindent lezáró szép befejező rész. Így ez a három rész olyan csonka és ha valaki megnézi olyan mintha hiányérzete lenne, mintha hiányoznak még valami.Sajnálom, hogy Romy nem egyezett bele a negyedik részbe. Azért én szívesen elolvastam volna a forgatókönyvet, hogy mi lesz benne.Visszatérve a filmre egy nagyon jól megszervezett, megírt filmről van szó. Ebből is látszik, hogy régen még készítettek magas minőségű filmeket. A szereplőket is nagyon eltalálták, főleg ugye Sissy-ét. Romy maga a megtestesült Sissy. Persze tudom, hogy személyiségre nem volt az, ezt ő is nyilatkozta, de hihetetlenül jól állt neki ez a szerep. Meg én a helyében büszke lettem volna, hogy egy ilyen női alakot eljátszhatok, hiszen tudjuk a történelemből, hogy Sissy nem az a császárné volt, akit el lehetne csak úgy feledni. Minden szép volt és jó. Ez is egy olyan klasszikus, amit szerintem mindenkinek látnia kell legalább egyszer. Én szinte minden karácsonykor megnézem :D Hiába egyszerűen nem lehet megunni, a gyönyörű és egyben szívszorító történetet. ♥

_ada

Nem voltam még soha ilyen szkeptikus filmmel/filmsorozattal kapcsolatban, de a második rész is pontosan ugyanúgy tetszett, mint az első. Ritkán nézek kosztümös romantikusokat, bár lehet, hogy többet kéne… Remek színészek, gyönyörű díszlet, komoly pillanatok és humor. Meg nulla történelmi kredibilitás. Ám ki bánja?


Népszerű idézetek

jancsibohi 

Böckl: Felség!
Ferenc: Böckl, megbolondult? Inkognitóban vagyunk.
Böckl: Elnézést!
Ferenc: Úgy búcsúzzon el, ahogy itt szokás!
Böckl: Igenis!
Fogadós: Na, mivan? Má' mész?
Böckl: Igen.
Fogadós: Hát akkor, grüßi!
Sissi: Szóval, grüßi!
Böckl: Grüßi!

Sunshine 

Zsófia: Közlöm, hogy a ruhámon áll.
(…)
– Szóval hol is álltunk meg az előbb?
Böckl: A felség szoknyáján.

Sunshine 

Ferenc Károly: Nem kell úgy kiabálnod. Minden szót hallok.
Sissi: És mióta?
Ferenc Károly: Jó a fülem, de csak azt hallom meg, amit akarok. Tudod ez nagyon praktikus. Ha valamit nem akarok meghallani, nem hallom meg. Akkor elismétlik egyszer, kétszer, háromszor… Negyedszerre már annyira unják, hogy megspórolhatom a választ.

Sunshine 

Ferenc József: Igen, hallottam, hogy egy tökéletes háziasszony veszett el benned.
Sissi: Nem veszett el.

jancsibohi 

Ferenc: Mondd csak, mért köpködöd össze?
Sissi: Mert így kell. Thomas mutatta meg Possenhofenban. És minél nagyobbat köpünk, annál fényesebb lesz a cipő.
Ferenc: Na ezt nem mondjuk el a mamának!
Sissi: Nem hát, ez a mi titkunk!

Sunshine 

Fogadós: Inni mit isztok?
Ferenc József: Talán egy pohár tejet.
Fogadós: Na az nincs. Nem jött haza a kecske.

Sunshine 

Sissi: Ma vagyunk 4 hetes házasok.
Ferenc József: Komolyan? Már ennyire régen?

Sunshine 

Böckl: Jáj, fent van még [Ferenc József a sziklán]?
– Egyelőre igen.

Tóth_Lilla

Zsófia: Sejtettem, a lovakat mindennél többre tartja.
Ferenc Károly: Hát, Zsófia, ha engem kérdezel, én is. Úgy, és most megyek a Práterba.
Zsófia: Jó, menj csak.
Ferenc Károly: Isten Veled!
Zsófia: Viszontlátásra. Na, mi lesz már?
Ferenc Károly: Oh, jajj, igen. [És megpuszilja.]

Dreamy

Böckl ezredes (Sissiről): Micsoda fenegyerek! Akarom mondani, fenefelség.


Folytatása

Összehasonlítás

Sissi


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján