Seriff az égből (Seriff 1.) (1979) 56

The Sheriff and the Satellite Kid · Uno sceriffo extraterrestre... poco extra e molto terrestre
95' · olasz · akció, sci-fi, vígjáték

Az amerikai kisváros, Newman behemót, dinamitöklű seriffje arra kényszerül, hogy elhagyja szolgálati helyét. Amióta ugyanis magához vette az idegen bolygón született kisfiút, H7-25-öt, nincs nyugta a légelhárítás korlátolt vezetőitől. Szerencséjükre Monroe-ban éppen seriffet keres a… [tovább]

angol

Szereposztás

Bud SpencerHall seriff
Cary GuffeyH7-25
Raimund HarmstorfBriggs kapitány
Joe BugnerBrennan
Carlo RealiTurner hadnagy
Giulio MaculaniNewman tűzoltóparancsnok
Luigi BonosAllen helyettes
Riccardo PizzutiKatona
Marcello Verzierapilóta
Claudio Ruffinikatona
Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 10


Kiemelt értékelések

bonnie9 

Valaki magyarázza el nekem, miért Seriff az égből a címe, mikor a kissrác az idegen és ennek kitalálása a film megnézése nélkül, pusztán a címből tükörfordítva sem igényelt volna bonyolult gondolkodást a fordítóktól.
Ezt a Bud filmet gyerekként nem láttam, kamaszként egyszer belenéztem, de akkor nem működött, és most is hiányoltam még valamit (megnevezni ugyan nem tudom).
Aranyos, kedves gyerek/családi film, mosolyogtam is többször, a gyerekeim is szívesen elé ültetem pár év múlva, csak most én nem voltam hangulatban hozzá.
Bujtort különösen hiányoltam, mivel a H725 emlékeztetett a Hamis a baba (1991) Ricsijére. Meg egy kicsit az Ismeretlen ismerős (1989) kisfiújára. Szőke Zoltán viszont jó volt hallgatni, mégha a karaktere undok is.
Ettől függetlenül szerintem fog még egy esélyt kapni egy másik hangulatomban.

Kemiviki 

Eddig valahogy kimaradt ez a film nálam. Mondjuk nagyot néztem, hogy a címmel maga a film köszönő viszonyban sincs.
Aranyos a kis srác, bájos a történet de valami hiányzott belőle. Nem ez a legjobb filmje Budnak.

Hippoforaccus 

Lényegesen jobb, mint amire emlékeztem, de azért nem egy nagy szám. Bud Spencer osztja a pofonokat zsákszámra, amin jókat lehet nevetni, de a történet elég bugyuta. De végül is 10 évente egyszer belefér :)

LooneyLuna23

Sok újdonságot nem tudok mondani: a Bud Spencer-filmekre jellemző egyszerű, de szerethető történetet láthattunk, ami a korszakban elterjedt földönkívülis témát formálta a saját képére. Az űrből érkezett kisfiú nagyon aranyos volt, remek párost alkottak az eleinte kissé hitetlenkedő seriffel. A receptből természetesen nem lehetett kihagyni a humort (fűzfapoéta seriffhelyettes, különös események, amik a földönkívüli jelenlétre utalnak) és a verekedős jeleneteket sem. Voltak logikailag nem tökéletes részletei, összességében azonban egyszeri délutáni kikapcsolódásnak elment.


Folytatása

Összehasonlítás

Seriff


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján