Űrrandevú (1985) 12

Explorers
109' · amerikai · sci-fi, vígjáték

Ben, Wolfgang és Darren nagyon jó barátok. Az utóbbi időben Ben igen furcsa álmokat látott, amelyben olyan elektronikai szerkezetek terveit látja, amiket egyáltalán nem ért. Miután Darrennek is mesél álmairól, ketten elhatározzák, hogy beszélnek Wolfganggal, aki az iskolában a leginkább ért az… [tovább]

Képek 2

Szereposztás

River PhoenixWolfgang Muller
Ethan HawkeBen Crandall
Amanda PetersonLori Swenson
Dana IveyMrs. Freda Muller
Jason PressonDarren Woods
James CromwellMr. Müller
Bobby FiteSteve Jackson
Robert PicardoStarkiller / Wak / Wak and Neek's Father
Hirdetés

Várólistára tette 14


Kiemelt értékelések

Emerson 

Vártam valami E.T.-s hasonlóságot, de azt csak a plakáton lehet felfedezni. Bringa, kék fény (nem az a fajta)… Még az elején megvolt a lehetőség arra, hogy egy jó kis retró gyerekfilmet nézzek, de az utolsó fél órával már vallatni lehetne annyira borzalmas. Ezek a tücsökkel keresztezett varangybékaszerű ufók kb olyan szinten voltak mint a teletubik. Fizikai fájdalmat okozott, hogy rájuk néztem és az a vinnyogó vartyogó hang… rémálmomba ne jöjjön elő.
A 5 csillag az elejéért jár, a mínusz 5 a végéért.

1 hozzászólás
bonnie9 

ELVILEG nekem ezt a filmet NAGYON kellett volna SZERETNI, mert :
-80-as évek amerikai gyerekfilm, aminek mindig van egyfajta sajátos felnőtthangulata, ami vágyakról, barátságról, kalandokról szól.
-van benne egy gyerek River Phoenix és egy gyerek Ethan Hawke.
-a zeneszerző Jerry Goldsmith.
-a kezdő képsoron a tv-ben az 53-as Világok harca megy és több klasszikus sci-fi villantás is van.
(Mellékesen tegnap én meg a 2005-ös verziót kezdtem nézni. :))
-a szinkron úgy kezdődik, hogy „Készült a Magyar Szinkron- és Videovállalat műtermeiben.”
-a felnőttek közt ott volt Dana Ivey és James Cromwell.

Aztán valahogy valami mégis félresiklott, ellaposodott, bugyután irreális lett, idegesítővé/unalmassá vált. Pedig annyi lehetőség volt benne… :(
Viszont a kezdő képsoroknak köszönhetően kedvet kaptam, hogy újra baklavát süssek.

Honey_Fly 

A nosztalgiafaktorral lett 5 csillag, egyébként egyszer megfordult a fejemben, hogy félbehagyom. Nagyon jól indult. Kicsivel több, mint a feléig [[https://snitt.hu/filmek/et-a-foldonkivuli-1982|E.T.]] és Goonies hangulata volt vegyesen. Barátok, kaland, tudományos kísérletezés, padlásszoba, bandaház az erdőben. Pont amire tizenegykét évesen vágyni szoktunk régen. De a srácok űrhajójának levegőbe emelkedésével együtt sajnos a film mélyrepülésbe kezdett. A WAK űrhajó volt az egyik csúcs. Mellékelek képet is. Aztán jött még egy nóta is. Innen mondjuk gondoltam már, hogy a készítők ki akarták figurázni igazából a kalandvágyó kis geek gyerekeket. Ezzel együtt is azért élvezhető és ha a 80-as évek amerikai gyerekfilmes hangulatára vágyunk, akkor jó választás lesz.

sipiarpi 

Ezt gyerekként élveztem volna, de most csak egy aranyos ifjúsági film. Tipikus 80-as évek.

ienski

River Phoenix főszereplése adott kedvet mindahhoz, hogy egyáltalán elindítsam a filmet. Kicsit félve tettem meg ennek ellenére, hisz az űrlényekkel, illetve más természetfilmekkel teli alkotások általában nem tartoznak a kedvenceim közé. Aztán hála balgaságomnak, hogy nem néztem meg a stáblista többi részét, előttem termett Ethan Hawke, s rájöttem: így nem sikerülhet rosszra a film, ha már két ekkora tehetséget sűrítettek bele. Nagyon jól, izgalmasan indul a film. Az előttem szólóakkal ugyan egyetértenék, a vége fele kicsit ellaposodott, de így is értékelhető maradt a film, én úgy gondolom. Összesítve a véleményem, s tisztelegve a ’80-as évek amerikai gyerekfilmjei előtt, én nem gondolom úgy, hogy lejjebb adott volna ez a film a műfai normájához, s egy könnyed kikapcsolódást nyújt.

dulkap 

Manapság elég nagy hiányt szenvedünk az ifjúsági kalandfilmekben, pedig a 80-as, 90-es években kiváló alkotások születtek. Szerencsére a múltból mindig elő lehet ásni egyet, amik közt vannak jobbak és vannak rosszabbak is. Ez a film valahol a kettő között található. Nem egy Kincsvadászok, de szerethető és a maga módján vicces kis film ez. Jópofa volt látni a 15 éves Ethan Hawke első filmszerepét és River Phoenix természetes tehetségét. Nosztalgikus kis kalandfilm, de se több se kevesebb.

Hippoforaccus 

Meglehetősen buta egy film. Kicsit unalmas és gagyi, de egyszer nézhető. Vicces, ahogyan a fiúk összeraknak egy űrhajót, többek között egy autógumi, egy szemeteskuka és több TV üveglap felhasználásával.

Lulu23 

Van egy varázslatos hangulata azoknak a filmeknek, ahol az animáció még nem CGI-vél készült, hanem bábokkal, modellekkel és sminkmesteri professzionalizmussal. Én ezeket a látványvilágokat nem elavultnak érzem, hanem egy másik stílusnak. Elvégre mennyivel reálisabb egy morgó motorú űrcirkáló, mint egy gülüszemű gumibáb-űrlény.
Maga a sztori még a korszakot jellemzi. Kicsit gyenge, kicsit blőd, de aranyos.
Érdekes, hangulatos korlenyomat, bár azért nem felejthetetlen és meghatározó alapműnek sem nevezném.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján