Senki többet (2013) 66

The Best Offer · La migliore offerta
131' · olasz · dráma, romantikus, krimi 12

Virgil Oldman egy hóbortos és magányos értelmiségi férfi, aki képtelen közel kerülni embertársaihoz, különösen, ha nőről van szó. Megszállottan ragaszkodik viszont szakmájához, Virgil ugyanis árverésvezető és egyben a művészetek szakértője. Senki emberfiával nem ápolt még közeli kapcsolatot, még… [tovább]

angol · magyar

Képek 4

Szereposztás

Geoffrey RushVirgil Oldman
Jim SturgessRobert
Sylvia HoeksClaire Ibbetson
Donald SutherlandBilly Whistler
Philip JacksonFred
Dermot CrowleyLambert
Liya KebedeSarah
Kiruna StamellLány a bárban
Caterina CapodilistaFiatal nő
Gen SetoKomornyik

További szereplők

Kedvencelte 14

Várólistára tette 84


Kiemelt értékelések

Lali 

Őszintén szólva többet vártam tőle (amiben persze én is hibás vagyok, mert nem vettem észre, hogy a film műfaj szerinti jellemzésében a krimi szó is szerepel).
Szóval én úgy indultam neki, hogy valami normál drámát, életsorsot, lélekábrázolást látunk.

A film első fele nekem kissé hosszúra, egysíkúra sikeredett – minden pozitívuma (díszlet, szerepjátszás, fényképezés) ellenére. Aztán lassan kezdtem észrevenni, hogy itt valami nem stimmel, hogy ebben a filmben a történet tekervényei játsszák a főszerepet.
Visszanézve a film után a történtekre, nekem egyáltalán nincs krimi érzésem, szerintem rettentő sok helyen botlik a történet. Inkább valamiféle krimi szerű mákony az amit látunk. Sodró, érdekes, de kiszállva belőle valahogy elszáll az egész. Nekem mindenképp.

Ha szórakoztató filmként tekintek rá, akkor talán leginkább a Káprázatos holdvilághoz tudnám hasonlítani (bár nem túl sokat láttam ilyen filmekből).
Szórakoztatásnak végül is nem rossz, de én inkább mást néztem volna helyette.

Dreamer_ 

Valami fantasztikus volt ez a film, és megdöbbentő, utána kellett egy kis idő mire magamhoz tértem. Még biztos újra fogom nézni, és jobban megfigyelem a jeleneteket meg a mondatokat mert minden mozzanat fontos a filmben, a rendező igazán kitett magáért.

remenant

Már másodjára nézem úgy, hogy oda se merek nézni, mert ez egy borzasztó, kizsigerelő valami, szóval igazi remekmű, ami összetöri az embert, és utána elfelejteni se lehet.

desertangelable 

Újra kellene néznem, feltétlenül! Ezt a filmet is úgy néztem meg, hogy azt sem tudtam mit nézek; valahol, valaki ajánlotta, vagy valahol benne volt az ajánlóban és én valamiért megnéztem. Akárhogy is került az utamba, örök hálám érte! Hát nem kell mondjam, hogy a gyomorrúgás enyhe kifejezés arra, hogy mit éreztem, amikor azt éreznem kellett. spoiler

Gothic01 

Fejbevágó élmény. Mindenre gondoltam, hogy mi fog ebből kisülni, csak erre nem.

Mr_Catharsis91 

Ehj milyen szépen indul és milyen irgalmatlanul kegyetlen lesz, te jó ég! Az elején főhajtásnak éreztem az antik világ, a művészetek előtt, de aztán átment valami másba a film, ami eléggé meglepett, bár számítani lehetett rá.
Bár tegyük hozzá, hogy Tornatore nagyobb szélhámos volt ebben a filmben, mint maguk a karakterek, akiket megmutatott. :)

naravna

Végig éreztem, hogy valami fölött elsiklok, és milyen igazam volt… A játék, sőt a film is megérdemelné a 10 csillagot, ha nem hagyott volna maga után leöntöttekegyvödörjegesvízzel-érzést, és ha egy kicsit… nem is tudom… pörgősebb lett volna? Minden esetre erősen ajánlott.

zeana 

Tűéles fényképezés, hangulatos képi világ, érzéki képek… Kifinomult és összetett film. Hiába barokkos a berendezés és körbeszövi az egész cselekményt az a rengeteg festmény, mégsem giccses. A színészek nagyon hitelesen játszották a szerepüket, az egész munka patent volt. Nem mondom,hogy felejthetetlen és zseniális, de szép munka, jó film, kellemes spoiler a végén.


Népszerű idézetek

Dreamer_ 

A fogaskerekek mint az emberek, ha elég rég óta vannak együtt végül felveszik egymás alakját.

Kontra_Judit 

Claire: Nem tudom jól kifejezni magam, az a helyzet, ritkán beszélek emberekkel.
Virgil: Higgye el, Ön igazán szerencsés teremtés. Emberekkel beszélni kifejezetten veszélyes.

Kontra_Judit 

Virgil: A művészet szeretete és a szakma ismerete senkiből nem csinál művészt. Ahhoz titokzatosság kell és az drága.

Kontra_Judit 

Virgil: Lambert, maga nős ember?
Lambert: Igen… Lassan 30 éve.
Virgil: Mondja, milyen együtt élni egy nővel?
Lambert: Mint licitálni egy árverésen. Sosem tudhatja, nem jön-e jobb ajánlat.

Lenina942

Mindig van valami eredeti elrejtve minden hamisítványban.

Répási_Évi 

Pincér: Egyedül van, uram?
Virgil: Nem… én várok valakire.


Hasonló filmek címkék alapján