A szerencseforgató (2003) 3

The Cooler
101' · amerikai · dráma, romantikus, fantasy, krimi 16

0 díj · 3 jelölés

A maffia és a szerencsejáték világa, a humor, a dráma és a romantika keveredik ebben a különleges hangulatú, igazán egyedi filmben. Bernie Lootz megszállott szerencsejátékos, de egyáltalán nincs jó viszonyban Fortunával, hiszen csak veszített az utóbbi időszakban. Miután teljes vagyonát elvitte… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

William H. MacyBernie Lootz
Alec BaldwinShelly Kaplow
Maria BelloNatalie Belisario
Shawn HatosyMikey
Ron LivingstonLarry Sokolov
Paul SorvinoBuddy Stafford
Estella WarrenCharlene
Arthur J. NascarellaNicky Fingers Bonnatto
Joey FatoneJohnny Cappella
M. C. GaineyHighway Officer

További szereplők

Várólistára tette 4


Kiemelt értékelések

Londonna 

Engem többször is meg tudott lepni ez a film, ráadásul még csak nem is untatott, úgyhogy nem lehet kevesebb egy 7-esnél. Kacérkodtam a 8-assal is, hogy mentsem a dolog becsületét, de annyit már mégsem mertem adni neki.
A sztori – szerintem – érdekes. Mondjuk én végig azon törtem a fejem, miért van ezen a filmen ott műfajként, hogy fantasy. Aztán kezdtem kapiskálni, miért aggathatták rá, de… Őszintén szólva még így sem állítanám, hogy helye van az adatlapon. Ezerszer inkább használnám rá a misztikust, vagy címkeként a spirituálist, de valahogy ez a fantasy dolog nekem igencsak inog.
William H. Macy személye számomra valami meghatározhatatlan oknál fogva egy látens szívcsücsök. Nem mondanám semmilyen szempontból kedvencemnek, mégis olyan a pacák, hogy ettől függetlenül feltűnően kedvelem. A Vészhelyzet óta, naná. Van benne valami eszméletlenül szimpi, így, ha meglátom valamiben, nem tudok nem elmosolyodni. Itt is örültem neki. A karakterével meg baromira ment az azonosulás, hajjaj. Én is efféle módon tudnám magam ábrázolni, miszerint lúzer a négyzeten. És annyira cukik voltak Natalie-val, jó volt örülni annak, hogy egy méretes lúzernek legalább egy filmben megadatik némi váratlan szerencse / boldogság… Szerettem a párosukat, jók voltak nagyon.
Alec Baldwin. Láttam, hogy ezért az alakításáért még Oscarra is jelölték… Bevallom, a film nézése közben, még az első harmadban kukkantottam meg ezt az infót. Aztán kíváncsi lettem: miért? A karakter, amit megformál, egészen érdekes tanulmány, valóban, de hogy egyébként miért ért ez aranyszobor-jelölést, azt még most sem fejtettem meg. Félreértés ne essék: nagyon jó a szerepben, ám én ebben a feladatban olyan igazán komoly kihívást nem érzékeltem a részéről. Ment ez neki kisujjból, s hasonlóakat villantott már máskor is. Még ha nem is pont ilyen összetétel-arányokkal. :-)
Mindent összevetve szerintem nem rossz film ez, van benne pár érdekes csavar, és – talán – képes arra, hogy egy kis optimizmust csepegtessen azokba, akik napról napra úgy gondolják, hogy az egész világ ellenük esküdött össze…

Márta_Péterffy 

A tegnapi értékelésen változtattam, olyan „nézhetőnek” tűnt-lényegében az is, bár most úgy látom, inkább rossz film, legalábbis gyenge.
Jó színészek, jól is játszanak-de a forgatókönyv, rendezés elhibázott. Keverednek a műfajok, nem tudták eldönteni, milyen legyen igazából: gengszterek,/ túl egyszerű/ romantika és lelkizés, spoiler.
A különböző zsánerek remek kevercse csak Tarantinonak sikerült többnyire, még neki sem mindig.
Inkább nem ajánlom, annyi filmet érdemes megnézni!:)


Hasonló filmek címkék alapján