Semmi (2022) 17

Nothing · Intet
87' · dán · dráma, thriller !

„Semminek nincs értelme. És ha semminek nincs értelme, semmit sem érdemes csinálni.” Ezekkel a szavakkal viharzik ki a nyolcadikos Pierre-Anthon az osztályából. Ezt követően felmászik a kertjük fájára, hogy onnan demonstrálja a semmittevést. Osztálytársai szeretnék bebizonyítani a fiúnak, hogy… [tovább]

magyar

Szereposztás

Peter GantzlerEskildsen
Harald Kaiser HermannPierre Anthon
Vivelill Søgaard HolmAgnes
Mia LerdamUddannelsesvejleder
Shahbaz SarwarHussain apja
Maya Louise Skipper GonzalesSofie
Sigurd Philip DalgasOtto
Andrea Halskov-JensenGerda
Bobby Antonio Hancke RosadoJohan
Theodor Philip MacDonaldHans

További szereplők

Várólistára tette 105


Kiemelt értékelések

Roboraptor

A Semmi filmváltozata annak lesz jó választás, aki a könyv elolvasása nélkül kívánja elhelyezni műveltsége térképén a világirodalom egy fontos alkotását, de tekintve, hogy a könyv a film játékidejénél alig valamivel több idő alatt elolvasható, nem csinálna ezzel jó vásárt.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2022/11/10/semmi-film-kritika/

Kincs

Megmutat, nem pedig elmond. Ez eddig jó is, csakhogy sajnos nem mesélte el sztorit, hanem tényleg „csak” megmutatta.
A 21. században hozzászoktunk a kiemelkedő képi világhoz és a zenei aláfestéshez, itt ezek a minimálisra lettek visszafogva. Ez nem is feltétlen gond, hisz ennek az lehetett a célja, hogy a nézők a történet tanulságára, üzenetére koncentráljanak, de a valóságban csak azt érték el a készítők, hogy elmaradt a nézők érzelmi bevonása.
Voltak benne erősebb jelenetek, de rám nem volt annyira nagy hatással, mint a színdarab. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy a film nem hű adaptáció, hogy nem gondolkodtat el és nem vet fel az emberben kérdéseket, de ez a téma és a történet velejárója, a film nem sokat ad hozzá.
Mindezzel együtt, aki csak tudja nézze meg a filmet a történet megismerése miatt, (a Bábszínházas előadás zseniális volt, de szerintem már nincs műsoron) vagy olvassa el, megéri!

tillz 

Nem szokásom ilyet mondani, de ezt tényleg inkább elolvasni kell.


Hasonló filmek címkék alapján