Kegyetlen játékok (Kegyetlen játékok 1.) (1999) 301

Cruel Intentions
97' · amerikai · dráma, thriller !

A milliomosok gondtalan életét élő Sebastian és mostohatestvére, a szép Kathryn gonosz versengésbe kezd: az győz, aki a legtöbb szívet tudja meghódítani és porba tiporni. Könnyű helyzetben vannak, hiszen New York naiv fiataljai mind a lábuk előtt hevernek. Az igazi kihívás azonban hátravan, míg… [tovább]

angol

Képek 4

Szereposztás

Sarah Michelle GellarKathryn Merteuil
Ryan PhillippeSebastian Valmont
Reese WitherspoonAnnette Hargrove
Selma BlairCecile Caldwell
Louise FletcherHelen Rosemond
Swoosie KurtzDr. Regina Greenbaum
Sean Patrick ThomasRonald Clifford
Christine BaranskiBunny Caldwell
Joshua JacksonBlaine Tuttle
Eric MabiusGreg McConnell

További szereplők

Kedvencelte 88

Várólistára tette 120


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Azt hiszem, a nosztalgia miatt szeretem nagyon ezt a filmet. Tini voltam, amikor először láttam és kegyetlenül belezúgtam Ryan Phillippe-be; tele volt vele plakátolva a szobám. És igazából azt kell mondanom, hogy attól a csibészes mosolytól a mai napig hevesebben kezd dobogni a szívem.
Igazából mindig kiakaszt, hogy mennyire gusztustalan és erkölcstelen a sztori és tulajdonképpen abszolút nem értem, mit eszek rajta a mai napig. De valamiért bejön ez a sok intrika és hazugság, meg persze a csábítás, a szex… szóval minden, amiről ez a film szól. És eszméletlen jó a zenéje. Nagyon szeretem Sebastian és Anette duóját. Egyébként is Ryan és Reese volt számomra régen az álompár.
Imádom ezt a filmet, minden hibájával és hülyeségével együtt; körülbelül évente újranézem. Jelentem, még mindig akkora élmény, mint tiniként.

Törpillaa 

Imádtam. Annyira jó volt a film. Tele volt hazugsággal, intrikával, erotikával. Tetszettek a színészek is főleg Ryan Phillippe és Reese Witherspoon alakítása. Tetszett Annette naivitása és érzékenysége. Sebastian domináns volt imádtam őt. Kathryn erőszakos akarata kevésbé tetszett, de ő is jó volt. A zenéje is nagyon bejött.

christine

Ha nem is kedvenc, de mindenképp újranézős a film, nagyon érdekes az alapötlete, és a színészek is eltalálták a karakterek személyiségét. Itt is megvolt az az érzés, hogy egy nagyon izgalmas, szenvedélyes könyvet olvasok, és ez jó. :)

Little_Monster

Nem tudom, miért, de régen nagyon imádtam ezt a filmet! Most is meg tudom nézni, ha véletlenül belefutok, csak már nem olyan lelkesedéssel.

kitti0824

Régebben lehet jobban tetszett volna, most kissé untam, kiszámítható volt nagyon, a vége meg nevetséges :D spoiler
Egyébként csak azért néztem meg, mert ezt kiparodizálták a 'Már megint egy dilis amcsi film' -be :P:D

GentleRain 

Két csillag, mert sikerült végigszenvednem. Meg mert a zenék jók voltak benne. De bár ne tettem volna. Ez a film már a maga idejében is gáz lehetett, mert én tuti, kamaszként sem élveztem volna. Mindig taszítottak az ilyen „gazdag vagyok, unatkozom, így tönkreteszem mások életét, mert megtehetem” gyerekek. Az egész szereplőgárda szánalmas, ki ezért, ki azért. De egy karaktert nem tudok mondani, aki a szívemhez nőtt volna. Kérem vissza a 97 percemet, amit erre a moslék förmedvényre pazaroltam!

brena 

Imádtam a filmet és a zenéjét is! Egyik nagy kedvencem.

moonchristal 

Ez a film is olyan számomra, hogy igen is, meg nem is. Tetszett a szereposztás, a történet alapötlete szintén, de mégsem volt az igazi. Sokszor nem értettem pontosan, mi van, ezt miért kellett, hirtelen nagy jellemváltozások voltak benne. Tetszett a vége, de olyan valószerűtlen volt az egész. Egyszer nézhető.

Fummie

„Carve your name into my arm.
Instead of stressed, I lie here charmed.
Cuz there's nothing else to do,
Every me and every you.”

1 hozzászólás
Zsu

A középiskolában teljesen oda voltunk ezért a filmért az egyik barátnőmmel. Nagyon sokszor láttam akkoriban, és elájultam Ryan Phillippe-től :D Persze a korral veszített az értékéből, de az erős nosztalgia faktor miatt még mindig imádom. A zenéje pedig nem kopott meg, még mindig zseniálisnak tartom.
Szóval azért még ma is bármikor újranézős :)


Folytatása

Összehasonlítás

Kegyetlen játékok


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján