Kegyetlen játékok (Kegyetlen játékok 1.) (1999) 210

Cruel Intentions
97' · amerikai · dráma, thriller

A milliomosok gondtalan életét élő Sebastian és mostohatestvére, a szép Kathryn gonosz versengésbe kezd: az győz, aki a legtöbb szívet tudja meghódítani és porba tiporni. Könnyű helyzetben vannak, hiszen New York naiv fiataljai mind a lábuk előtt hevernek. Az igazi kihívás azonban hátravan, míg… [tovább]

angol

Képek 4

Szereposztás

Sarah Michelle GellarKathryn Merteuil
Ryan PhillippeSebastian Valmont
Reese WitherspoonAnnette Hargrove
Selma BlairCecile Caldwell
Louise FletcherHelen Rosemond
Swoosie KurtzDr. Regina Greenbaum
Sean Patrick ThomasRonald Clifford
Christine BaranskiBunny Caldwell
Joshua JacksonBlaine Tuttle
Eric MabiusGreg McConnell

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 66

Várólistára tette 81


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Imádtam. Annyira jó volt a film. Tele volt hazugsággal, intrikával, erotikával. Tetszettek a színészek is főleg Ryan Phillippe és Reese Witherspoon alakítása. Tetszett Annette naivitása és érzékenysége. Sebastian domináns volt imádtam őt. Kathryn erőszakos akarata kevésbé tetszett, de ő is jó volt. A zenéje is nagyon bejött.

Nihilchan92

Azt hiszem, a nosztalgia miatt szeretem nagyon ezt a filmet. Tini voltam, amikor először láttam és kegyetlenül belezúgtam Ryan Phillippe-be; tele volt vele plakátolva a szobám. És igazából azt kell mondanom, hogy attól a csibészes mosolytól a mai napig hevesebben kezd dobogni a szívem.
Igazából mindig kiakaszt, hogy mennyire gusztustalan és erkölcstelen a sztori és tulajdonképpen abszolút nem értem, mit eszek rajta a mai napig. De valamiért bejön ez a sok intrika és hazugság, meg persze a csábítás, a szex… szóval minden, amiről ez a film szól. És eszméletlen jó a zenéje. Nagyon szeretem Sebastian és Anette duóját. Egyébként is Ryan és Reese volt számomra régen az álompár.
Imádom ezt a filmet, minden hibájával és hülyeségével együtt; körülbelül évente újranézem. Jelentem, még mindig akkora élmény, mint tiniként.

brena

Imádtam a filmet és a zenéjét is! Egyik nagy kedvencem.

moonchristal 

Ez a film is olyan számomra, hogy igen is, meg nem is. Tetszett a szereposztás, a történet alapötlete szintén, de mégsem volt az igazi. Sokszor nem értettem pontosan, mi van, ezt miért kellett, hirtelen nagy jellemváltozások voltak benne. Tetszett a vége, de olyan valószerűtlen volt az egész. Egyszer nézhető.

Zsu

A középiskolában teljesen oda voltunk ezért a filmért az egyik barátnőmmel. Nagyon sokszor láttam akkoriban, és elájultam Ryan Phillippe-től :D Persze a korral veszített az értékéből, de az erős nosztalgia faktor miatt még mindig imádom. A zenéje pedig nem kopott meg, még mindig zseniálisnak tartom.
Szóval azért még ma is bármikor újranézős :)

Tamás

Sarah Michelle Gellart illegeti az idomait, meg a mostoha tesójával ármánykodva párbeszélkednek. Meg van egy nulla kémiás szerelmi szál doktor szöszivel. Ennyi, jól indult, de aztán semmi igazi dráma, semmi izgalom, semmi kémia és nagyon kis tinis volt, a végső csavar se ütött, teljesen bebukott ez a film.

Fummie

"Carve your name into my arm.
Instead of stressed, I lie here charmed.
Cuz there's nothing else to do,
Every me and every you."

1 hozzászólás
Tami_Buzás

Egyszerűen képtelen vagyok felfogni ezt a rengeteg pozitív kritikát.
Lehet velem van a baj ,de borzalmasan túlértékelt szerintem.
Mondjuk tinédzser korosztálynak lehet valóban tökéletes a maga semmitmondó egyszerűségével.
Selma Blair játékától a falra tudtam volna mászni,kínszenvedés volt nézni.
Párbeszédek sem voltak a toppon,igazán egy olyan jelenet vagy párbeszéd sem volt ami engem megfogott volna.Na jó de . Amikor Kathryn megtanítja Cecile-t csókolózni :D

ercypici

Régen imádtam ezt a történetet. A szereplőket a történetet, a poénokat.
Mai fejjel,már nem is olyan nagy szám. De azért még mindig üdítő szórakozás. Talán Ryan Philippe játéka kicsit sok nekem így. Pedig régen oda – meg vissza voltam tőle:)

Nem veszem ki a kedvencek közül,mert tini koromban tényleg nagyon imádtam. Majdnem minden héten megnéztem:P


Folytatása

Összehasonlítás

Kegyetlen játékok


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján