Várólistára tette 31


Kiemelt értékelések

BeL1eVe 

Távolról egy komolyan vehetetlen, vérben úszó gore revenge horrort vártam, ám több szempontból meglepett. Alapjaiban egy kimondottan feszes thriller, ami a külsőségeket támadó, az állandó megszégyenítésből eredő belső félelmekre és annak pszichés vonzataira világít rá. Megszórván az autentikus falusi miliőből adódó csipetnyi groteszk helyzetkomikummal, miközben a spanyol stílusra jellemző nyers természetesség végig átjárja. A főszereplő lány jellemét, szorongásait, körülményeit merőben át tudtam érzeni. Szörnyű volt látni, hogy még otthonról se kap támogatást, nem lehet önmaga, csak azt kell csinálnia, amit a szülők diktálnak. Talán ezért is választották az alkotók a 4:3-as képarányt, ami tükrözi a lány beszűkültségét. Hozzáteszem amellett, hogy a színészi játék egytől egyig kiváló, a finálé eléggé tipikusan lett levezényelve.
spoiler
Kis merészségbeli hiányt éreztem a végére, de egy figyelemreméltó, izgalmas, elgondolkodtató darab, amit nyugodtan oda lehet rakni a spanyol filmgyártás színvonalas tagjai mellé.

Roboraptor

A Malacka egy igazán nyomasztó, mélyre nyúló műfaji hibrid, ami egyszerre bántalmazós dráma, vidéki intrikás thriller és kaszabolós, véres slasher. Az alkotó remekül vegyíti a stílusokat, de forgatókönyvét és alkotását visszatartja pár furcsa rendezői döntés – amiért kárpótol Galán magával ragadó játéka. Nem moralizál, de lehetőséget ad komoly diskurzusokra úgy, hogy – jelentősrészt – bevállalósan és nyersen kezel egy ennyire masszív témát, igazán nyomasztó következtetésekkel.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2023/03/05/piggy-malacka-krit…

Corvus_CoRex 

Jaj, hogy ez mekkora csalódás volt nekem… =_=

Az elején még sajnáltam a fsz. csajszit, meg azt hittem, ez valami jó kis dráma lesz, max. lesz benne valami jóleső vérengzős bosszú, mert hogy „horror”…
De ez is csak egy újabb „thrillerhorror”… =_="""

A csaj idővel átmegy olyan rohadt idegesítőbe, aki belőlem is a legrosszabbat hozza ki. Nagyon tudnak idegesíteni az ilyen teszetosza, tutyimutyi, töketlen hülyék. Az ilyenek közelében úgy érzem magam, mint a kutya, aki vicsorog + morog és csak idő kérdése, hogy harap.
A legvége meg… hát na jó, ezt is jól elszúrták nekem… >_>

Imoran 

Az van, hogy szokás szerint a gyilkossal szimpatizáltam, mint pasi is szimpi volt, bár eléggé pocakos, de „kis” cuki behemót, bírtam :)
Engem végig feszültségben tartott, hogy most akkor Sara végre képes tenni valamit magáért vagy másokért vagy elmerül az önsajnálatban, esetleg kijön belőle végre a pszicho. Marhára nem örültem a végkifejletnek, de így sem rossz… spoiler


Népszerű idézetek

Ódor_Endre 

– I need the laptop.
– I'm using it.
– Hand it over or I'll tell Mom you watch porn.
– I don't care, you do the same.
– Lies.
– I've seen your browser history.

Ódor_Endre 

– Get in. We'll give you a ride.
– Forget it, she's on her period. She'll leave your car in a mess


Hasonló filmek címkék alapján