Piszkos pénz (2014) 78

The Drop
106' · amerikai · dráma, krimi 16

Bob régen bunyózott, most Marv brooklyni kocsmájában dolgozik. Magányosan él, próbál jó útra térni, de nem megy könnyen – a kocsma ugyanis a maffia lerakóhelye: pénzt, kábítószert, más rejtegetnivalót őriznek meg itt igény szerint. Egy nap azonban Bob másfajta rakományra talál: egy beteg… [tovább]

angol

Képek 4

Szereposztás

Tom HardyBob
Noomi RapaceNadia
James GandolfiniMarv
Matthias SchoenaertsEric Deeds
John OrtizTorres detektív
James FrechevilleFitz
Elizabeth RodriguezRomsey detektív
Michael AronovChovka
Morgan SpectorAndre
Michael EsperRardy

Kedvencelte 7

Várólistára tette 59


Kiemelt értékelések

Chriss 

Hát én nem teljesen erre számítottam. Elég lassú volt, csak úgy csordogáltak a dolgok semmi feszültség nélkül. Rocco nagyon cuki volt, talán csak miatta néztem végig, mert érdekelt a sorsa :D

Emerson 

Ékes példája annak, hogy kutyával mindent el lehet adni…
Ó, de ez tényleg egy Dennis Lehane történet alapján íródott? Akkor miért volt ilyen fene lassú? Bár ha a Gone Baby Gone-t vesszük alapul, jobb ha nem mondok semmit.
A legfőbb bajom a karakterek életszerűtlensége volt. Most valaki vagy Forrest Gump, vagy hidegvérű gyilkos, de a kettő együtt nem működik.
Igazából a kutya annyira elnyomott mindenkit, hogy a színészek csak tölteléknek tűntek (pedig nem lehet rájuk panasz). Na, ez is egy olyan film, aminek a történetére holnap már nem is fogok emlékezni. Csak a kutyára. Egyemmegdecukorfalatvolt :-)

Coralie 

Tom zseniális ebben a szerepben is, mint mindig. (Bár tudom, hogy milyen kivételesen jó színész, mégis rácsodálkozom újra meg újra.) Remekül alakítja Bob egyszerű gondolkodású karakterét. spoiler Noomival mindig jó párost alkotnak, a kutyus meg tündéri volt. :) Viszont magával a történettel nem vagyok kibékülve. Nincs bajom a lassú filmekkel, ha van valami mondanivalója is, ha megfog valamiért, de itt ezt nem éreztem. Bemutatta a való élet egy darabkáját, hogyan zajlanak a dolgok egy keményebb környéken, és ennyi. Filmnek egy kicsit soványka.

walksdowonders 

Már napok óta osztogatom tumblren a Rocco & Bob posztokat, így számítottam rá, hogy többször az elolvadás határát fogom súrolni. Így is volt, de már az első óra után sem történt semmi azon kívül, hogy egy cuki kölyökkutya és egy hasonló adottságokkal megáldott hol leszedált, hol nagyra nőtt csecsemő benyomását keltő Tom Hardy bimbódzó kapcsolatát volt szerencsém végigkövetni. Nem panaszkodásképpen, de azért na… :)
Aztán… Eljutottunk (megnéztem az órát) 1 óra 20 perchez, és én teljesen lefagytam… BAMM! Ha ittam volna közben, valószínűleg még mindig törlőkendővel itatgathatnám fel sűrű köhécselések közepette – jó esetben csak – a szemben lévő falról a nedűt.

Nem mondom, hogy ez volt az év mozija, de sikerült meglepnie. Még ha az első közel másfél órát majdhogynem el is untam.
Meglepett.
Ennyi elég.
Kérem, kapcsolja ki.

Little_Monster 

Kezdem azt hinni, hogy rossz film Tom Hardyval nem létezik. A történet szépen bomlik ki a szemünk előtt, Hardy karakterfejlődése, vagyis inkább változása szépen van ábrázolva. A feszültség megvan, lassan folyik a történet, mégis várjuk, mikor fog robbanni. Hardy ismét nagyot alakít, egyszerre elveszett és indulattal teli, de Noomi Rapace-ra se lehet panasz. Ez már a második filmjük, amiben párt alakítanak, és engem mindig meggyőznek. Az a kutya pedig, kell.

Mattheusz36 

Ez egy teljesen korrekt bűnügyi film, többnyire remek színészekkel, viszont gyenge történet vezetéssel.
Tom Hardy remekül hozza ezt a faék egyszerű embert, aki nem tudja kifejezni az érzelmeit, miközben egy gengszterhálózatnak egy kicsiny alkatrésze.
James Gandolfini viszont nála is jobb volt, a félig lecsúszott zsémbes kis gengszter bártulajdonos szerepében. (ráadásul ez volt neki az egyik utolsó filmszerepe, a korai halála miatt)

A történet nem világmegváltó, de szórakoztató és bár vannak logikai buktatók, meg a film fő csavarjaira lehet számítani, mégsem zavartak engem annyira.
Ellenben a nyomozót alakító színész, aki egyszerűen túljátssza a szerepét. Eleve fölösleges az ő történetszála, mert érdemben nincs ráhatása a cselekményre.

shieldmaidenwithflowers

Nekem ez megint csak maximális csillag. Nem tudom értelmesen értékelni, de hú de tetszett. A maga lassúságával, a csattanóval, mindennel. Kutyával és Tom Hardyval pláne. Imádom, imádtam.

Kiskakukk 

Mivel kutyabolond vagyok, engem már az elején könnyen megvett a film Roccoval. Bónusznak meg ott volt Tom Hardy, hát mi kell még? :) Egyébként lassú film, de jól tudnak esni az ilyenek is, a vége pedig spoiler tökéletes.

JustABookishSoul

Csak vártam és vártam! Vártam arra, hogy valami történjen, de nekem túl lassú volt így egyáltalán nem tudtam élvezni a történetet. spoiler Nem volt benne túl sok akció, nekem túl amatőrnek tűnt.


Népszerű idézetek

Corvus_CoRex 

Bob: Ocsmányul beszéltél a nőkkel? Megalázóan bántál velük? Bántottad a védtelen kutyákat és kukába dobtad őket? Elegem van belőled!

walksdowonders 

Marv: …ezek a csecseniek.
Bob: Csecsenek, Marv.
Marv: Mi van??
Bob: Csecsenek. Csecsenföldről vannak, nem Csecseniából.

Corvus_CoRex 

Nadia: Nehéz lesz ennek a fajtának otthont találni.
Bob: Egy boxernek?
Nadia: Ez nem boxer, hanem pit bull.
Bob: Azok veszélyesek.
Nadia: Nem a kutyán múlik, hanem a gazdáján.

Corvus_CoRex 

Bob: Állandóan a nyakunkra járt volna, ez tuti biztos! Az ilyeneknek hiába adod oda a pénzt, elmennek, de aztán folyton visszajönnek és, és, és, és követelőznek, és mintha tartoznál nekik valamivel és soha, soha nem változnak! Mindig ilyenek maradnak!


Hasonló filmek címkék alapján