Pinokkió (2022) 36

Pinocchio
105' · amerikai · dráma, vígjáték, fantasy, családi 9

Élőszereplős és CGI-ben szereplő fabábu szeretett meséje, aki izgalmas kalandra indul, hogy igazi fiúvá váljon. További szereplők közé tartozik Geppetto, a fafaragó, aki úgy építi és kezeli Pinokkiót, mintha az igazi fia lenne; Tücsök Tihamér, aki Pinokkió kalauzaként és „lelkiismereteként” is… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Tom HanksDzsepettó
Luke EvansKocsis
Joseph Gordon-LevittTücsök Tihamér (hang)
Lorraine BraccoSofia (hang)
Benjamin Evan AinsworthPinocchio
Keegan-Michael KeyHonest John (hang)
Cynthia ErivoKék Tündér (hang)
Sheila AtimSignora Vitelli
Giuseppe BattistonStromboli
Angus WrightSignore Rizzi

További szereplők

Kedvencelte 3

Várólistára tette 91


Kiemelt értékelések

Roboraptor

A legnagyobb probléma, hogy még kreatív és ötletes kiegészítései sem teszik indokolttá a film létezését. Csupán egyike a sorban érkező újraalkotásoknak, amik lehetnének frappáns újragondolások is, miközben a Disney és a producerek nagy eséllyel szigorúbban liheghetnek az egyébként nívós rendezők és írók nyakában – ne felejtsük el, hogy Guy Ritchie (!) rendezett egy Aladdint. Zemeckisnek testközeli az animációs-valós hibrid, ami meg is látszik azokon a szegmenseken. A körítés azonban céltalan, értelmetlen és indokolatlan.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2022/09/19/pinokkio-eloszerep…

amnézia 

A sok rant ellenére reménykedtem, hogy nekem mégis tetszeni fog, de sajnos nekem is azt a tábort kell erősítenem.
Szép a látvány és jól indult, még egy húsba-vágó dologgal is találkoztam, de nem. Untam, alig tudtam figyelni. A zenés-táncos részek pedig kifejezetten idegesítettek.
Mást nem is tudok hozzáfűzni, annyira semmilyen.

Dorothie

Előre leszögezném, hogy én szeretem a Disney élőszereplős feldolgozásait.
Ez viszont fura volt. Pont azért szeretem őket, mert sosem akarnak többek lenni, mint a mesék, azoknak egy hosszabb, kidolgozottabb változata, amikkel egy kicsit újra abban a varázslatban érezhetem magam, mint a mesékkel. És az sem utolsó, hogy a kedvenceim többségének megjelenésénél még tervben sem voltam, így viszont egy kicsit én is a magaménak érezhetem őket. Most viszont egy kicsit csalódott vagyok. Nagyon tetszett a kezdet, hogy miért született Pinokkió, de egészen onnantól, hogy életre kelt, úgy éreztem, mintha Gepetto saját maga paródiája lenne, és megkérdőjelezne mindent, ami a mesét mesévé teszi. Lehet, hogy ez kifejezetten a felnőtteknek szóló “poén” volt, de nekem pont ezzel rontották el, mert úgy éreztem, még Gepetto is csinálna inkább bármi mást, minthogy mesében szerepeljen, és gyerekeket szórakoztasson. Mintha egy szülő vinné moziba a 6 éves gyerekét, és ahelyett, hogy beülhetne a legújabb Marvelre, neki gyerekmesét kell néznie. Elrontotta a varázst.
Tihamér volt a kedvencem, vicces volt, és imádtam a bölcsességeit, meg a rejtett poénjait, amit a gyerekek úgy sem értenek. spoiler
Pinokkió cuki volt, spoiler.
A Kék Tündér nekem csalódás volt, kicsit hamupipőkésebbnek reméltem, de nem tetszett se a ruhája, se a szárnya, és a rövid haja sem.
Mellékesen, én sem adnék el egyetlen kakukkos órát sem, imádtam, hogy mindegyiknek volt valami disneys vonatkoztatása!

Ami nem tetszett:
– “influencer”
– “Pinok”
– A róka nekem túl sok volt.
– A sok 21. századi utalás pl. az oktatásról. Értem én, hogy ma készült, és más a módi, de a történet attól nem ebben a korban játszódik.
– Fabiana és Sabina karaktere nekem teljesen fölösleges volt, még ha szimpatikusak voltak is.

clarity 

nagyon vártam, nem kellett volna. nézhetetlen, lelketlen műanyag az egész. szerintem akinek ez tetszik, az nincs tisztában az eredetivel.

1 hozzászólás
gregsys

Nekem speciell tetszett. Egyedül a végével nem voltam kibékülve, de szinte (az új jeleneteket kivéve) a rajzfilmet láttam magam előtt.
Ami külön tetszett, az Giepetto Hófehérkés órája :)


Népszerű idézetek

MrsCumberbatch 

Nincs más dolgom, mint…. Egy csomó minden!


Hasonló filmek címkék alapján