Pénzes cápa (2016) 92

Money Monster
98' · amerikai · dráma, thriller, krimi 16

Lee Gates bombasztikus tv-s személyiség, akinek népszerű pénzügyi showműsora a Wall Street fenegyerekévé tette. De miután egy általa ajánlott high tech részvény rejtélyes módon értékét veszti, egy dühös befektető élő adásban túszul ejti Gates-t, a stábját és a producerét, Patty Fenn-t.

angol

Képek 18

Szereposztás

George ClooneyLee Gates
Julia RobertsPatty Fenn
Caitriona BalfeDiane Lester
Jack O'ConnellKyle Budwell
Dominic WestWalt Camby
Giancarlo EspositoMarcus Powell százados
Emily MeadeMolly
Condola RashadBree
Olivia LuccardiArlene
Chris BauerNelson hadnagy

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 71


Kiemelt értékelések

Sloan0 

Azért kíváncsi leszek, hogy előbb-utóbb tényleg lesz e olyan ember akit ennyire kisemmiznek és lépni fog egyet az erőszak útján a „jóakarói” felé. Undorító a pénz világa és a film tökéletes tükröző milyen alja is ez a rendszer.

Kriszta

Amikor egy film a pénzvilágról szól, szeretem, ha az emberek úgy viselkednek benne, mint a való életben. Mikor bólogatok, hogy igen, az emberek tényleg ilyenek. Mikor egy szituáció azzal kecsegtet, hogy na most megtörténik a mézesmázos csoda, aztán a forgatókönyvíró jól pofára ejti a szereplőket.
Na a Pénzes cápa pont ez a kategória. Egy szerencsétlen muki nem bírja elviselni, hogy elbukta a részvényekbe fektetett pénzét és úgy akar elégtételt venni, hogy túszul ejti azt a pénzügyi tévés műsorvezetőt, aki gyakorlatilag rábeszélte az embereket, hogy ide érdemes befektetni. Aztán a tévések, hogy mentsék ami menthető, nyomozásba kezdenek, hogy tényleg, miért is buktak be a részvények. Időközben kirajzolódnak a jellemek, a tipikus lúzer, a tipikus tévés, a tipikus üzletember ill. csaló… Nem végződik heppienddel, de legalább kiderül az igazság. Arról is, hogy az emberek mennyire hiszékenyek…

Kincsanna 

Engem is meglepett, de végig fenn tudta tartani az érdeklődésem a film.
Clooney nem a kedvenc színészem, de tetszett, ahogy a kiszolgáltatott helyzetben egyszercsak elkezdte magát nyeregben érezni és át tudta venni az irányítást.
Robertsnél inkább a karakter tetszett nagyon, ahogy irányította a stábot, hogy nem hagyta abba a műsorkészítést, tette a dolgát. Annyi azért simán belefért a filmbe, hogy legalább kétszer rácsodálkoztam a menő körömlakkjára is…
Foster pedig egész jó rendező, egyáltalán nem gond, hogy átállt a kamera másik oldalára.

Nikcsi89

Az első 5-10 perc után én kijelentettem,hogy nekem ez a film nem tetszik. Aztán bejött a csomagküldő futár, előkerült a bomba…én meg úgy döntöttem maradok.
Furcsálom mennyire lekötött a film. Néha néha egy egy poén is előkerül benne, szerintem mindig pont a megfelelő pillanatban.
Abszolút pozitív csalódás volt ez a film. :)

Ditta 

Ez a film abszolút pozitív csalódás volt. Ugyan Julia Roberts filmjeit szeretem, de Clonney filmjeiért nemigazán vagyok oda, ez a film mégis nagyon jó volt. Ami pedig a legmeglepőbb, hogy pont Clooney tetszett benne nagyon. Teljesen hitelesen játszotta a pojácát. A film története is izgalmas, végig lekötött, bár láthatunk már egy-két hasonló alapsztorit a mozikban. Összeségében szerintem ez egy jó film.

dulkap 

Meglepően jó film, végig fent tartva egy egész elfogadható feszültséget, még ha totálisan ki is számítható film. A film első felében nem igazán éreztem Clooney-t jó választásnak erre a ripacs szerepre, de szerencsére mikor komolyabbra fordult a dolog, onnantól már uralta a képernyőt.
Nem mellesleg ajánlott a film megnézése nagyon sok ember számára, hogy kicsit gondolkozzanak el, mielőtt Bróker Marcsi és a többi hasonló emberre bízzák a pénzüket. Sajnos már rég be kellett volna építeni a középiskolás tananyagba a gazdaságtant, hogy az átlagember is kicsit értsen a pénzhez és ne lehessen kihasználni a naivitásukat.

desertangelable 

Ez a film sokkal jobban lekötött, mint amire számítottam. Bár, annyira nem is számítottam semmire, tekintve, hogy nekem ez színész miatt nézős film volt, és nem a története fogott meg, szóval így annyira nem is nagy szó. Ha színészek miatt nézek meg egy filmet, javarészt el sem szoktam olvasni, hogy miről fog szólni, mert nem befolyásol semmit, és így legalább meglepetés lesz. Nos, ez az volt. Óriási alakításokra ne számítsunk, Clooney hozza a szokásost, talán egy kicsit kevesebbet is, Juliának pedig inkább csak a hangját hallhatjuk. A történet mégha nem is volt annyira eredeti, nem volt rossz, de egy kicsit még lehetett volna turbózni rajta, lett volna ebben még fantázia. Így egyszer mindenképp meg lehet nézni és szerintem még élvezni is lehet, de összességében mind a két színész életművéből törölhető.

Atomsk

Sokat hallott/látott sztori, valahol a Black Mirror is ilyeneket mutat, de épp ezért nincs is benne eredetiség, a felszínt pedig csak kapargatja. Persze, akinek bejönnek az ilyen felelősségre vonós túszdrámás filmek, azt el-elszórakoztatja, csak a mondanivalója már kezd elcsépelt lenni. A témában nálam kedvenc talán Ben Elton: Pattogatott vérfürdő c. regénye, abban a társadalomkritika is súlyosabb.

medgyesiblanka

Ez a film annyira izgalmas. Az csak egy dolog, hogy imádom a főszereplőket, de annyira jó az alapsztori is. Végigizgultam az egészet… A közeljövőben mindenképp megakarom nézni még egyszer.

Alvarando

Kiváló túszejtős és összeesküvéselméletes film egyszerre. George Clooney egy műsorvezetőt alakít, akit a színfalak mögött Julia Roberts irányít. A műsorba bemegy egy fiatalember, aki túszul ejti a stábot, majd elmondja miért jött. Elvesztett 800 millió dollárt egy program hibája miatt, de biztos hogy a program hibája? Ha nem akkor kié?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján