ParaNorman (2012) 121

0 díj · 2 jelölés

Kihez forduljon egy kisváros, hogyha ostrom alá veszik a zombik? Ki máshoz, mint a félreértett, kiközösített, furcsa kissráchoz, Normanhez, aki képes beszélni a halottakkal? A zombikon kívül Normannek fel kell vennie a harcot a szellemekkel, a boszorkányokkal, és, ami a legrosszabb, az idióta… [tovább]

angol

Képek 14

Szereposztás

Kodi Smit-McPheeNorman (hang)
Anna KendrickCourtney (hang)
Leslie MannSandra Babcock (hang)
John GoodmanMr. Prenderghast (hang)
Casey AffleckMitch (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 18

Várólistára tette 80


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Nem szeretek sok idő elteltével értékelni, mert már megkopik az élmény és nem tudok hitelesen nyilatkozni az adott darabról. De ehhez muszáj hozzáfűznöm, hogy lényegében évekig úgy kerültem ezt a filmet, mintha fizetnének érte. Egyáltalán nem találtam benne semmi szimpatikusat. Aztán megnéztem a Szirmai kritikát. Nem sűrűn szoktam ilyet csinálni, de miatta megnéztem. Agyon dicsérte, és mondom akkor, egye fene, megnézem. Akkora pofont kaptam, hogy nem igaz! Nagyon tetszett. Imádtam az egészet. Azt hiszem az első olyan film volt, amit kritika, ill. más véleményére alapozva indítottam el, és egyáltalán nem bántam meg. Azóta megint visszatértem a „nekem ne mondja meg senki…”, „majd én azt eldöntöm” hozzáálláshoz. XD

15 hozzászólás
Nihilchan

Ahhoz képest, amit vártam, meglepően jó volt. Tetszett a sztori és volt benne néhány nagyon jó, humoros beszólás. A szereplők közül viszont sokan irritáltak; Apa minden szavával kiakasztott, Norman nővére meg szimplán idegesített. A stop motionnel nem volt problémám, viszont némelyik szereplő kvázi nézhetetlenül ronda lett. Megvolt a maga kis hangulata, de egyébként nekem tipikusan egyszernézős.

molly_

Régebben már láttam, már akkor is nagyon tetszett. Bírom a horror meséket, főleg ha jó poénok és aranyos szereplők is társulnak hozzá. Itt ez mind megvolt. :)
Halloweenre tökéletes választás. :D

krlany 

Igazából Sleepy Hollow-ban is játszódhatott volna… Jó kis rajzfilm ez, csak némelyik mellékszereplő karakter van csúnyán eltúlozva… meg nem szeretem a zombikat.

4 hozzászólás
viky0222

Érdekes, kicsit morbid, itt-ott vicces film, de a stop motion technika valószínűleg nem lesz a kedvencem. Volt, amikor nagyon királyul nézett ki az egész, de annyira nem szerettem bele. Norman karaktere szerethető, történetileg sem volt rossz, bár néha untam egy-egy jelenetet. Szerintem ez az a film, amihez meg kell teremteni a hangulatot a környezetünkben is, és sokkal nagyobbat üt. Számomra egyszer jó volt kategória.

AnnaAnn

Nagyon szórakoztató film, a Rém Rom óta nem láttam ennyire jó animációs filmet. Zombik, szellemek, boszorkányok. Horrorfilmes utalások. A főszereplő figura pedig szerethető.

Hippoforaccus 

Na ez egy nagyon agybeteg mese :) Egy alap, szinte gyerekeknek való sztori, de olyan poénokkal megtűzdelve, amitől a könnyeim potyogtak.

Szeszj

Aranyos mese volt, meg egy kicsit vicces is! :D Érdekesen volt megrajzolva az már biztos! :D A zombik is aranyosak voltak szerintem, főleg mikor meglátták az új kort! :D Norman egy nagyon jó karakter volt, meg a többi szereplő is, főleg a barátja volt cuki! :D Azért nekem tetszett, nem rossz mese ez, kicsit máshogy van megcsinálva de pont ettől jó! :D

victoria_m997

Klassz kis film, és mikor megláttam egy behind the scenes videót arról, hogy hogyan készült… elámultam. Rengeteg munka van benne. Király :D

Ik4r0s

Kicsit valóban ijesztő, de szerethető film, kicsit nagyobb gyerekeknek. A látvány valami brutális volt. Zenét sajnos nem éreztem annyira kiemelkedőnek. Norman karakterével teljes mértékben azonosulni tudtam. Nálam a Laika eddigi filmjei közül a 3. helyen van, és én 7,5 pontot adok rá.


Népszerű idézetek

molly_

– Srácok! Valami mozog odakint. Szerintem a zombik.
– Futás!
– Ja nem, nem ők, csak a felnőttek.
– FUTÁS!

ChöppMoly

Mit képzelnek? Civilekre lövöldöznek? Az a rendőrség dolga!

ChöppMoly

Nagymama: – Nincs semmi baj a félelemmel, Norman; míg nem hagyod, hogy megváltoztassa, aki vagy.

ChöppMoly

– Hogy tudom ezt meggátolni?
– Olvass a könyvből, ott, ahol a banyát eltemették.

ChöppMoly

Úristen! Zombik lepik el a világot, mi meg bezárkózunk egy könyvtárba?!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján