ParaNorman (2012) 202

0 díj · 2 jelölés

Kihez forduljon egy kisváros, hogyha ostrom alá veszik a zombik? Ki máshoz, mint a félreértett, kiközösített, furcsa kissráchoz, Normanhez, aki képes beszélni a halottakkal? A zombikon kívül Normannek fel kell vennie a harcot a szellemekkel, a boszorkányokkal, és, ami a legrosszabb, az idióta… [tovább]

angol

Képek 14

Szereposztás

Kodi Smit-McPheeNorman (hang)
Anna KendrickCourtney (hang)
Leslie MannSandra Babcock (hang)
John GoodmanMr. Prenderghast (hang)
Casey AffleckMitch (hang)
Tucker AlbrizziNeil (hang)
Christopher Mintz-PlasseAlvin (hang)
Jeff GarlinPerry Babcock (hang)
Elaine StritchNagymama (hang)
Bernard HillHopkins bíró (hang)

További szereplők

Kedvencelte 26

Várólistára tette 107


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Nem szeretek sok idő elteltével értékelni, mert már megkopik az élmény és nem tudok hitelesen nyilatkozni az adott darabról. De ehhez muszáj hozzáfűznöm, hogy lényegében évekig úgy kerültem ezt a filmet, mintha fizetnének érte. Egyáltalán nem találtam benne semmi szimpatikusat. Aztán megnéztem a Szirmai kritikát. Nem sűrűn szoktam ilyet csinálni, de miatta megnéztem. Agyon dicsérte, és mondom akkor, egye fene, megnézem. Akkora pofont kaptam, hogy nem igaz! Nagyon tetszett. Imádtam az egészet. Azt hiszem az első olyan film volt, amit kritika, ill. más véleményére alapozva indítottam el, és egyáltalán nem bántam meg. Azóta megint visszatértem a „nekem ne mondja meg senki…”, „majd én azt eldöntöm” hozzáálláshoz. XD

15 hozzászólás
UViki 

Könnyed, szórakoztató, nagyon vicces, imádnivaló mese. Megvett kilóra, pedig nem nagy szám. Ajánlom mindenkinek, főleg Halloween közeledtével.

Nihilchan 

Ahhoz képest, amit vártam, meglepően jó volt. Tetszett a sztori és volt benne néhány nagyon jó, humoros beszólás. A szereplők közül viszont sokan irritáltak; Apa minden szavával kiakasztott, Norman nővére meg szimplán idegesített. A stop motionnel nem volt problémám, viszont némelyik szereplő kvázi nézhetetlenül ronda lett. Megvolt a maga kis hangulata, de egyébként nekem tipikusan egyszernézős.

molly_

Régebben már láttam, már akkor is nagyon tetszett. Bírom a horror meséket, főleg ha jó poénok és aranyos szereplők is társulnak hozzá. Itt ez mind megvolt. :)
Halloweenre tökéletes választás. :D

krlany 

Igazából Sleepy Hollow-ban is játszódhatott volna… Jó kis rajzfilm ez, csak némelyik mellékszereplő karakter van csúnyán eltúlozva… meg nem szeretem a zombikat.

4 hozzászólás
viky0222 

Érdekes, kicsit morbid, itt-ott vicces film, de a stop motion technika valószínűleg nem lesz a kedvencem. Volt, amikor nagyon királyul nézett ki az egész, de annyira nem szerettem bele. Norman karaktere szerethető, történetileg sem volt rossz, bár néha untam egy-egy jelenetet. Szerintem ez az a film, amihez meg kell teremteni a hangulatot a környezetünkben is, és sokkal nagyobbat üt. Számomra egyszer jó volt kategória.

kkata76 

Benne van egy halom kulthorror Jasontől a Holtak hajnalán át Freddyig, és a kissrácnak a Halloween főtémája a csengőhangja! Nagyon jó volt :)

Szeszj 

Aranyos mese volt, meg egy kicsit vicces is! :D Érdekesen volt megrajzolva az már biztos! :D A zombik is aranyosak voltak szerintem, főleg mikor meglátták az új kort! :D Norman egy nagyon jó karakter volt, meg a többi szereplő is, főleg a barátja volt cuki! :D Azért nekem tetszett, nem rossz mese ez, kicsit máshogy van megcsinálva de pont ettől jó! :D

AnnaAnn

Nagyon szórakoztató film, a Rém Rom óta nem láttam ennyire jó animációs filmet. Zombik, szellemek, boszorkányok. Horrorfilmes utalások. A főszereplő figura pedig szerethető.

victoria_m997

Klassz kis film, és mikor megláttam egy behind the scenes videót arról, hogy hogyan készült… elámultam. Rengeteg munka van benne. Király :D


Népszerű idézetek

molly_

– Srácok! Valami mozog odakint. Szerintem a zombik.
– Futás!
– Ja nem, nem ők, csak a felnőttek.
– FUTÁS!

ChöppMoly

Mit képzelnek? Civilekre lövöldöznek? Az a rendőrség dolga!

Gothic 

Alvin: Meg fogják enni az agyunkat?!
Norman: Téged ez nem fenyeget…
Alvin: Ó, hála istennek!

ChöppMoly

Nagymama: – Nincs semmi baj a félelemmel, Norman; míg nem hagyod, hogy megváltoztassa, aki vagy.

Everrie 

Perry, ha nem hiszel a túlvilágban, az olyan, mint ha nem hinnél a horoszkópban.

Everrie 

Ha tudtam volna, hogy ennyit kell olvasni, másokat hoztam volna magammal azok közül, akik utálnak.

ChöppMoly

– Hogy tudom ezt meggátolni?
– Olvass a könyvből, ott, ahol a banyát eltemették.

Gothic 

Norman: Apa azt mondta, hogy nem beszélhetek veled, nagyi.
Nagyi: Tökfilkó! Ha kopogószellem lennék, akkor a fejéhez vágnék valamit!

ChöppMoly

Úristen! Zombik lepik el a világot, mi meg bezárkózunk egy könyvtárba?!

kkata76 

Nincs ezzel mit tenni, az emberi természet része. Ha nagyobb lennél és hülyébb, biztosan te is zrikálnál másokat. Erre mondják, hogy a nagy paraszt megeszi a kis halat.


Hasonló filmek címkék alapján