Örökség (2018) 14

Hereditary
127' · amerikai · dráma, horror, rejtély

Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család… [tovább]

angol
Angol · Magyar
magyar

Szereposztás

Toni ColletteAnnie Graham
Gabriel ByrneSteve Graham
Alex WolffPeter Graham
Ann DowdJoan
Milly ShapiroCharlie Graham
Mallory BechtelBridget
Hirdetés
Örökség (2018)
Rendező
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
PalmStar Media

Kedvencelte 2

Várólistára tette 97


Kiemelt értékelések

lomax

Megpróbált a film egyszerre elvont, beteges, és ijesztő lenni, és őszintén megmondom, egyik se sikerült.
Azt a helyzetet képzeljétek el, hogy nagy teremben, ami viszonylag tele van, a 12.sor visítozik a röhögéstől. És ez megtörtént.
A film első 120 perce egy merő unalom. Egyetlen durvább jelenet volt, de az is olyan 10 másodpercig tartott.
Ez a 120 perc megpróbál valami elvontságot átadni és valami sejtelmességet, amitől azt gondolja az ember, itt még lesz valami, és lett is, de csak az utolsó 20 percre. Na ez a 20 perc volt életem mozis élményeinek csúcspontja.
Az biztos, hogy ez nem egy horror-vígjáték, és nem kéne rajta nevetni, de a mellettem ülő két srác elkezdett egy bizonyos jelenet után,(megjegyzem, ott már én is fogtam be az orrom, hogy véletlenül se törjön ki belőlem a röhögés, mert onnantól kész, végem, nem tudom abba hagyni) ami nem volt a film szempontjából vicces, de amúgy, önmagában… VISÍTOZTUNK a röhögéstől. És ezután csak jöttek és jöttek a visítozós jelentek 20 percen át. Én és a barátom már szinte megfulladtunk, de a mellettünk ülők is igen jól érezték magukat, az egész terem a 12. sortól zengett. Annyira nevetséges és idióta volt ez a film, hogy azt nem lehet szavakba önteni.
Az egyik barátunk szerint, aki velünk volt még, élete legrosszabb filmje volt, pedig ő is sok filmet néz.
Annak ajánlom, aki kevés horrort látott, és szereti az elvont unalmas dolgokat. Aki viszont jártasabb horror körökben, könyörgöm, ne nézzétek meg, hatalma baromság.

1 hozzászólás
Blissenobiarella 

Az Örökség tagadhatatlanul erős film, mindenképpen helye van az évtized legjobbjait felvonultató listák élén. Nem kétlem, hogy van benne potenciál arra, hogy a „drámába hajló thrillerek egy csipetnyi horrorral”-szubzsáner kiemelkedő darabja legyen, mert annyi bizonyos, hogy említésre érdemes, emlékezetes alkotás. De nem az év horrorja. Tedd félre a kritikákat, az elvárásokat, ne hallgass a hype-ra, hanem élvezd a filmet önmagáért, azért, ami.
Bővebben: http://www.cinegore.net/2018/06/06/orokseg-2018-hereditary/

Melyviiz 

A lélektani határ filmje – felejthetetlen moziélmény. Jó részek is voltak benne. Érdemes moziban nézni! spoiler

KönyvMoly_1989

Kész katasztrófa… Nem bírtam ki nevetés nélkül…
Mi volt ez a förmedvény???
A színészi alakítások terén Toni Colette vitte a pálmát, de az egész atmoszféra, ami körülölelte a filmet…
Végig azt vártam, hogy mikor lesz vége.

Bodnár_Noémi

Lelkesen nekiindultunk, két barátom meg én, remélve, hogy tényleg az évtized legjobb horrorját látjuk majd, nagyképernyű, sötétség, minden, ami kell. Régen nagy horror-rajongó voltam, de kicsit berozsdásodtam, gondoltam egy kis deep borzongás belefér. És a film egész ügyesen indult, unalmas volt, mint a pokol, tehát gondoltam majd szépen, alattomosan kikerekedik mint egy Black Mirror epizód. Volt benne kb. 10 izgalmas perc, és már azt hittem, megfejtettem a sztorit, kapott egy kis értelmet, hurrá, aztán beütött a zárlat, a 20 perces masszív agymenés, tömény f*s. Gyerekek, ha lehetne visszakérném a pénzt, esküszöm, merthogy ennyire trágya filmet én még nem láttam. Röhejes az egész. Utána még vagy 30 percig gondolkodtunk, hogy hogyan adhatnánk neki egy kis értelmet, vagy hogy mégis most itt mire i ment ki a játék. A színészi játék gyenge, a sztori kritikán aluli, elcsépelt, abszolút zs-kategória. Nem éri meg a jegy árát. Életem egyik legrosszabb filmje (pedig sok rosszat láttam már :D)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján