One Day at a Time (2017–2019) 15

A vígjátéksorozat középpontjában egy három generációs család áll, akik egy nagy házban élnek. A család mégsem teljes, ugyanis az édesanya, aki egyébként a hadseregnél dolgozott, nemrég vált el férjétől. Most édesanyjával, vagyis a nagymamával neveli tizenéves lányát és fiát.

angol

Képek 1

Szereposztás

Justina MachadoPenelope Alvarez
Todd GrinnelSchneider
Isabella GomezElena Alvarez
Marcel RuizAlex Alvarez
Rita MorenoLydia Riera
Ariela BarerCarmen
Froy GutierrezJosh
Hirdetés

Kedvencelte 10

Várólistára tette 55


Kiemelt értékelések

OlvasóEccarvú

1. évad:
Egyszer már elkezdtem, megnéztem az első 4 részt, és már akkor is nagyon tetszett. De aztán lemaradtam vele, belekezdtem másba. De most elölről kezdtem, és mennyire örülök, hogy így tettem! Annyi fontos dologról volt benne szó, és nem csak a szokásos 'illemből megemlítjük a problémát, de semmi jelentősége'. És nem komolytalankodta el, értelmes dolgokat mondott, kicsit jobban felnyitotta a szemem. Penelope és Elena a két kedvencem, de persze ott van Lydia, Alex és Scneider is.
Elena szála jó volt, a quinces az abszolút kedvenc részem. Victor pedig… spoiler A vége! Azt hittem, kibírom sírás nélkül, de a family dance… feladtam. <3

Little_Monster 

Már a pilot alatt nagyon tetszett, és a lelkesedésem nem hagyott alább a további részekben sem. Az első évad eleje inkább vicces volt, rengeteget nevettem, de minden részbe csempésztek kellő adag komolyságot is. Nagyon tetszett, hogy a feminizmust, a környezetvédelmet, a PTSD-t és még sok más társadalmi problémát is említette a sorozat, mindet nagyon jól mutatta be. A coming out storyline külön kedvencem volt, bár ilyen jó karakterek közül kedvencet nem is tudok választani. Az egész sorozat alapja, az elfogadás, és mégis a különbözőségek ünneplése köré épül, mindezt rengeteg humorra, és őszinteséggel. Remélem, még sokáig lesz folytatása.

agivagyok

A kezdődésen kívül mindent imádtam ebben a sorozatban. Remélem hamar jön a következő évad, és kitalálnak valami jobb indítást… :D ♥

Lobo

Szóval tényleg szuper sorozat volt. Néhol kicsit harsány , de mindig teli szívvel. S annyi minden volt benne főleg ami a sokoldalú reprezentációt illeti, meg a tényleg komoly témákat (elfogadás, nemi identitás, mentális egészség, alkoholizmus, rasszizmus stb. ) amelyeket rendesen kibontottak és nem feltétlenül lett mindenre hirtelen tökéletes megoldás… Na meg a cameok is igencsak bejöttek (kedvenc Brooklyn99 csajok és Gloria Estefan! ). Az utolsó 2 epizódot végigbőgtem. Nagyon sajnálom, hogy egyelőre úgy tűnik nem folytatják.

Gitta_S

Ez volt az a sorozat, amit annyira hamar végignéztem, hogy valószínűleg inkább szégyellnem kell magam. A tartalma sosem vett volna meg (amerikai, családi izé, hát, nem annyira az én világom), és ne is vett meg, pedig annyit láttam Netflixen, aztán egy szép napon kiderült, hogy elkaszálták, és akkor már úgy elkezdett érdekelni.
(Nyilván jókor :))
És nem bírtam abbahagyni. A három évad kb két hétnyi estét jelentett. :)
Érzelmes, kedves, izgalmas, és hihetetlenül vicces. El nem mondom, hogy mennyit könnyeztem, de azt elmondom, hogy rengeteget nevettem.


Népszerű idézetek

OlvasóEccarvú

Lydia: I wish I could take away her pain and feel it for myself. That is what mothers are for.

(2. évad, 9. rész)

lipotdorka 

Penelope Alvarez: Are you wearing makeup?
Lydia Riera: I need to look nice in case I die in my sleep.

lipotdorka 

Elena Alvarez: What's your preferred study method?
Penelope Alvarez: Coffee and tears.

lipotdorka 

Elena Alvarez: You know, I've thought a lot about what happened, and I'll spare you the details about the anger, and the crying, and the weight loss, and the empty space on my wall where your picture used to be. 'Cause I've decided that there's no point in focusing on the negatives. I'd rather think about the good things that came from this. Like, you taught me a really valuable lesson. Just because I'm gay, people will hate me without knowing anything else about me. I always knew that was part of the deal. I just… I never expected it from my own father. But now I know not to expect the best from anyone. So, thanks, I guess. Oh, and one more thing. I learned some really cool stuff about myself. Like I'm tough. I'm really tough. And when I do stumble, I have the most amazing mom who is always right there to pick me up. So whatever, dude. I'm moving on with my life. I'm gonna be fine. I'm just really bummed out for you. You're gonna miss stuff. And that sucks. 'Cause I'm pretty great.

lipotdorka 

Pilar: Elena. How are you, honey?
Elena Alvarez: I'm gay.

lipotdorka 

Elena Alvarez: Women always blame themselves and then the man never has to take responsibility. During rape prevention week at school, all the signs are aimed at women, “Girls, don’t dress provocatively. Girls, don’t walk alone.” How about, “Hey, guys, don’t rape.“?

alexakarola 

Elena: Do you think it's a great idea to greet my latino veteran dad with: „Hey, I like girls.”
Penelope: You finally have something in common.

[1x11]

lipotdorka 

Elena Alvarez: When I think about love… I see myself… someday… loving a woman.
Penelope Alvarez: Why do I keep giving everyone the wrong sex talk?

alexakarola 

Penelope: Do we really need a pope on the fridge?
Lydia: Just because he is so inspiring. You walk here to get a yoghurt and see him… Hola, Papa! It puts smile on your face.
Penelope: Then why don't you put the pope in your room and smile in there?
Lydia: I already have two popes in my room, gracias very much.

[1x03]


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján