Öld meg kedveseid (2013) 91

Kill Your Darlings
104' · amerikai · dráma, romantikus, életrajzi 16

Allen Ginsberg 1944-ben kezdi meg tanulmányait a Columbia Egyetemen. Az ifjú rövid idő alatt a vonzó és karizmatikus évfolyamtársa, Lucien Carr hatása alá kerül. Carr révén ismeri meg a két feltörekvő írót, William Burroughs-t és Jack Kerouac-ot. A négy barát elhatározza, hogy fellázadnak a… [tovább]

angol

Képek 11

Szereposztás

Daniel RadcliffeAllen Ginsberg
Dane DeHaanLucien Carr
Michael C. HallDavid Kammerer
Jack HustonJack Kerouac
Ben FosterWilliam Burroughs
David CrossLouis Ginsberg
Jennifer Jason LeighNaomi Ginsberg
Elizabeth OlsenEdie Parker
John CullumProfessor Steeves

Kedvencelte 30

Várólistára tette 162


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Ez egy jó és művészi film, csak én voltam vele figyelmetlen, mert nem néztem meg, kiről szól. Sajnos a beatnemzedék nagyon nem az én világom, bár a történet hangulata tetszett. Kifejezetten nagy hatással nem volt rám, leszámítva egy jelenetet a vége felé, ami iszonyatosan erős lett és még az alatta futó zene is kiváló. Daniel Radcliffe-nek jól állt a drámai szerep, ám ezek után sem lesz a kedvenc színészeim egyike. Lucien Carr őrülten irritáló volt; gondolom ilyennek kellett lennie. Viszont a film negyedénél dobtam a magyar szinkronos változatot és eredeti hanggal folytattam, mert sajnos nagyon nem tetszett, amit hallottam. Szóval mindent összevetve ez egyáltalán nem rossz film, csak nem való mindenkinek. Nekem sem igazán.

NaNa_88 

Erről a filmről annyi fogalmam volt, hogy Daniel Radcliffe játssza az egyik főszerepet. Aztán megláttam Michael C. Hallt. Imádni akartam. És sikerült. Elképesztően jó volt. Egyedül Ben Foster szinkronján borultam ki. Az az artikulálatlan motyogás… Nagyon kellett sasolnom egy párszor, hogy értsem.
Nem tudom mennyire volt hiba szinkronosan nézni ettől eltekintve. Gondoltam rá, hogy talán nem kellene, de lusta voltam. :D
Annyira tele lett tőle a fejem (pozitív értelemben), hogy nem is tudom szavakba önteni hirtelen. Nagyon tetszett. Ez biztos.

4 hozzászólás
Rebane 

A film fejhossznyi előnnyel indult nálam, mert nagyon szeretem a 40-es, 50-es éveket, a füstös jazz kocsmákat. :)
Azt hiszem, az tetszett a legjobban a filmben, hogy meztelen jelenetek nélkül is elérték, hogy tudjuk, mennyire kötődnek a szereplők egymáshoz. Nem veszett el a lényeg. Zseniális színészi játék, óóó, azok a nézések!
Kammerer és Carr utolsó jelenete alatt összefacsarodott a szívem, nagyon hatásos a zenéje is. Meglepő volt, hogy így hatott rám, mert a Carrhoz hasonló figurák alapjáraton engem irritálnak.

Stone 

A mostani generáció teljes napfogyatkozása, avagy a költők mindig őrültek…

Pandalány

Érdekes, elvont, művészi alkotás. Végre láthattam Dan Radcliffet drámai szerepben, nagyon vártam!
És nem csalódtam. Mindegyik színész remekül játszott, a történet figyelemfelkeltő, gondolkodtató és nem hagyja nyugodni az embert. Ráadásul a ’40-es években játszódik, és valós személyekről szól. Szeretem az ilyen történeteket. Éreztem végig benne a feszültséget, a kiszámíthatatlanságot.

babunymph 

Fel voltam készülve rá, hogy ez a film fájni fog, de arra nem, hogy ennyire. Művészként és íróként sok mindent nagyon meg tudtam érteni, viszont olyan emberként, aki még sosem volt szerelmes, sok minden mást nagyon nem. Hasonlít a Teljes napfogyatkozás c. filmhez, a két főszereplő pedig hasonlít két, számomra nagyon kedves személyhez.
A végéről: értem, hogy miért kellett így történnie, de ettől függetlenül azt akartam, hogy ne így történjen.

dorottya_k 

Nem is tudom mikor került már ez a film a várólistámra, de valahogy mindig halogattam a megnézését. De ez nagy-nagy hiba volt! Már az első percekben megfogott a hangulat, a szereplők, a zene, minden. Daniel és az összes többi színész is lenyűgöző volt, nagyon hitelesen játszották el ezt a csodás Beatnemzedéket. Végig fenntartotta az érdeklődésem, nem voltak unalmas jelenetek benne. Mindenképpen újranézős darab:D

MrsCumberbatch 

Újabb film, amit Elizabeth Olsen miatt kezdtem el nézni, és bár kiábrándítóan keveset szerepelt benne, de a történet mégis magával ragadott. Érdekes történet volt, nem bántam meg, hogy megnéztem de nem akartam új kedvencet.

crannygranny 

Kicsit kusza, de alapvetően élveztem. Nem tudtam, hogy a film melegekről szól, szóval az bónusz volt :D

Nocharity 

Nagy kedvencem. Az írós meg a meleg téma egyébként is két olyan dolog, amivel nálam nem lehet félremenni, ez a film pedig még jól át is adja őket. Lucien mondjuk elég ellenszenves tudott lenni, de Dane jól hozta a szerepet, és Danielre se lehet panasz. Vannak ugyan dolgok, amikkel nem értek teljes mértékben egyet, de ez nem csorbítja a film értékét.


Népszerű idézetek

NaNa_88 

Egyes dolgok, ha egyszer szeretted őket, örökre a tieid lesznek. Ha elakarod őket engedni csak megtesznek egy kört és visszatérnek hozzád. Részévé válnak annak, aki vagy.
-Vagy tönkre tesznek.

duracell

Be careful, you are not in Wonderland. I’ve heard the strange madness long growing in your soul. But you are fortunate in your ignorance, in your isolation. You who have suffered, find where love hides. Give, share, lose — lest we die, unbloomed.

5 hozzászólás
woolfe

Another lover hits the universe. The circle is broken. But with death comes rebirth. And like all lovers and sad people, I am a poet.

woolfe

Show me the man who is both sober and happy, and I will show you the crinkled anus of a lying asshole.

woolfe

Some things, once you’ve loved them, become yours forever. And if you try to let them go, they only circle back and return to you. They become part of who you are, or they destroy you.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján