Öld meg kedveseid (2013) 117

Kill Your Darlings
104' · amerikai · dráma, romantikus, életrajzi, thriller 16 !

Allen Ginsberg 1944-ben kezdi meg tanulmányait a Columbia Egyetemen. Az ifjú rövid idő alatt a vonzó és karizmatikus évfolyamtársa, Lucien Carr hatása alá kerül. Carr révén ismeri meg a két feltörekvő írót, William Burroughs-t és Jack Kerouac-ot. A négy barát elhatározza, hogy fellázadnak a… [tovább]

angol

Képek 11

Szereposztás

Daniel RadcliffeAllen Ginsberg
Dane DeHaanLucien Carr
Michael C. HallDavid Kammerer
Jack HustonJack Kerouac
Ben FosterWilliam Burroughs
David CrossLouis Ginsberg
Jennifer Jason LeighNaomi Ginsberg
Elizabeth OlsenEdie Parker
John CullumProfessor Steeves
Kyra SedgwickMarian Carr

További szereplők

Kedvencelte 31

Várólistára tette 211


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Ez egy jó és művészi film, csak én voltam vele figyelmetlen, mert nem néztem meg, kiről szól. Sajnos a beatnemzedék nagyon nem az én világom, bár a történet hangulata tetszett. Kifejezetten nagy hatással nem volt rám, leszámítva egy jelenetet a vége felé, ami iszonyatosan erős lett és még az alatta futó zene is kiváló. Daniel Radcliffe-nek jól állt a drámai szerep, ám ezek után sem lesz a kedvenc színészeim egyike. Lucien Carr őrülten irritáló volt; gondolom ilyennek kellett lennie. Viszont a film negyedénél dobtam a magyar szinkronos változatot és eredeti hanggal folytattam, mert sajnos nagyon nem tetszett, amit hallottam. Szóval mindent összevetve ez egyáltalán nem rossz film, csak nem való mindenkinek. Nekem sem igazán.

NaNa_88 

Erről a filmről annyi fogalmam volt, hogy Daniel Radcliffe játssza az egyik főszerepet. Aztán megláttam Michael C. Hallt. Imádni akartam. És sikerült. Elképesztően jó volt. Egyedül Ben Foster szinkronján borultam ki. Az az artikulálatlan motyogás… Nagyon kellett sasolnom egy párszor, hogy értsem.
Nem tudom mennyire volt hiba szinkronosan nézni ettől eltekintve. Gondoltam rá, hogy talán nem kellene, de lusta voltam. :D
Annyira tele lett tőle a fejem (pozitív értelemben), hogy nem is tudom szavakba önteni hirtelen. Nagyon tetszett. Ez biztos.

4 hozzászólás
Rebane 

A film fejhossznyi előnnyel indult nálam, mert nagyon szeretem a 40-es, 50-es éveket, a füstös jazz kocsmákat. :)
Azt hiszem, az tetszett a legjobban a filmben, hogy meztelen jelenetek nélkül is elérték, hogy tudjuk, mennyire kötődnek a szereplők egymáshoz. Nem veszett el a lényeg. Zseniális színészi játék, óóó, azok a nézések!
Kammerer és Carr utolsó jelenete alatt összefacsarodott a szívem, nagyon hatásos a zenéje is. Meglepő volt, hogy így hatott rám, mert a Carrhoz hasonló figurák alapjáraton engem irritálnak.

crannygranny 

Kicsit kusza, de alapvetően élveztem. Nem tudtam, hogy a film melegekről szól, szóval az bónusz volt :D

3 hozzászólás
Stone

A mostani generáció teljes napfogyatkozása, avagy a költők mindig őrültek…

Pandalány 

Érdekes, elvont, művészi alkotás. Végre láthattam Dan Radcliffet drámai szerepben, nagyon vártam!
És nem csalódtam. Mindegyik színész remekül játszott, a történet figyelemfelkeltő, gondolkodtató és nem hagyja nyugodni az embert. Ráadásul a ’40-es években játszódik, és valós személyekről szól. Szeretem az ilyen történeteket. Éreztem végig benne a feszültséget, a kiszámíthatatlanságot.

ophe_lilka

Szép, érdekes és megható film, különleges hangulattal, egy olyan korról és környezetben, amit nagyon szeretek. Igazán specifikusan bemutat egy léthelyzetet, egy lelkiállapotot, ami szerintem azóta is releváns, és a hatalmába kerít néha mindenkit, aki fiatal: iskolába járunk, de mintha nem lenne célja annak sokszor, amit tanulunk, nem lenne valódi súlya. Egy olyan generáció vagyunk, ami keresi a saját tragédiáját, miközben a felnőttjeink más háborúkat vívnak, olyanokat, amikhez nekünk már nincs közünk.
És persze a másik jó pontja nálam a filmnek a kapcsolati rész. A két főszereplő színész játéka szerintem csodás, tele erővel és érzelemmel, nagyon megérintett és amúgy a drámájuk is. Megértem mindkettejüket, megértem Allant is, aki azt a (teljesen nevén nevezhetetlen és megfoghatatlan) különlegességet látta Lucienben, amivé mindig válni akart, ezért nem bírta soha talán elengedni. És Lucien, aki szerintem a legvégén saját magától félt mindig a legjobban… Mindenesetre érdekes két ilyen személyiségnek a közelítése és aztán ütköztetése. Egy dolog biztos: mindenki kicsit belehal majd.

dorottya_k 

Nem is tudom mikor került már ez a film a várólistámra, de valahogy mindig halogattam a megnézését. De ez nagy-nagy hiba volt! Már az első percekben megfogott a hangulat, a szereplők, a zene, minden. Daniel és az összes többi színész is lenyűgöző volt, nagyon hitelesen játszották el ezt a csodás Beatnemzedéket. Végig fenntartotta az érdeklődésem, nem voltak unalmas jelenetek benne. Mindenképpen újranézős darab:D

MrsCumberbatch 

Újabb film, amit Elizabeth Olsen miatt kezdtem el nézni, és bár kiábrándítóan keveset szerepelt benne, de a történet mégis magával ragadott. Érdekes történet volt, nem bántam meg, hogy megnéztem de nem akartam új kedvencet.

woolfe

Ó, Lucien, te manipulatív dög, te.

(Csodálatos színészi játék, izgalmas történetvezetés, aki szereti a beat korszakot, vagy olvasott már a lentebb felsorolt íróktól, az élvezni fogja minden percét. Radcliffe ügyesen dobban a Potter szerepből.)


Népszerű idézetek

NaNa_88 

Egyes dolgok, ha egyszer szeretted őket, örökre a tieid lesznek. Ha elakarod őket engedni csak megtesznek egy kört és visszatérnek hozzád. Részévé válnak annak, aki vagy.
-Vagy tönkre tesznek.

duracell

Be careful, you are not in Wonderland. I’ve heard the strange madness long growing in your soul. But you are fortunate in your ignorance, in your isolation. You who have suffered, find where love hides. Give, share, lose — lest we die, unbloomed.

5 hozzászólás
woolfe

Another lover hits the universe. The circle is broken. But with death comes rebirth. And like all lovers and sad people, I am a poet.

woolfe

Show me the man who is both sober and happy, and I will show you the crinkled anus of a lying asshole.

woolfe

Some things, once you’ve loved them, become yours forever. And if you try to let them go, they only circle back and return to you. They become part of who you are, or they destroy you.


Hasonló filmek címkék alapján