Need for Speed (2014) 80

Tobey (Aaron Paul) tehetséges autószerelő, aki csapatával szupergyors versenyautókat épít és versenyeztet. A csőd széléről próbálja megmenteni garázsát, amiért vonakodva, de mégis összeáll a gazdag, és arrogáns ex-NASCAR pilótával, Dino Brewsterrel (Dominic Cooper). Már majdnem megköti az év… [tovább]

Képek 3

Szereposztás

Aaron PaulTobey Marshall
Dominic CooperDino Brewster
Imogen PootsJulia
Rami MalekFinn
Ramon RodriguezJoe
Scott MescudiBenny
Dakota JohnsonAnita
Harrison GilbertsonLittle Pete
Michael KeatonMonarch
Hirdetés

Kedvencelte 14

Várólistára tette 46


Kiemelt értékelések

Razor

Röviden: ez egy igen drága játék és Mustang-reklám lett.
Kicsit hosszabban: a játékadaptációk ritkán szoktak acélos sztorival rendelkezni, az NFS-film esetében azt mondom, versenyjátékhoz képest egész tűrhetőt hoztak össze. Az külön tetszett, hogy a bosszú ezúttal nem egy nő miatt volt. Maguk a versenyek nem néztek ki rosszul, de valahogy nekem hiányzott a megfelelő hangulat alóluk. Nem vártam a Halálos iram-szériát idéző, a fizikát semmibe vevő kunsztokat, de pl. sokat dobhattak volna rajtuk valami zúzósabb zenékkel. Az NFS-ek zenei anyaga elég jó szokott lenni, ehhez képest szerintem a film nagyon gyengén muzsikált. A felsorakoztatott autók egyébként rendben voltak, bár jó lett volna még több dögös járgányt látni. Hiába, amerikai film, persze, hogy a saját verdát mutatják a játékidő nagy részében. :)
(Mondjuk azt óhatatlanul is észrevettem, hogy a sztori szempontjából fontos spoiler hol látszik, hol eltűnik az utolsó versenyen.)

Törpillaa 

Most néztem meg és nekem nagyon tetszett. Imádtam Aaron Paul-t és az autós trükköket. Ez a második nagy kedvencem versenyautós filmek közül imádtam. Jó szereplőkkel élvezhető volt az autók is nagyon tetszettek főleg a Mustang és a Ferrari nagyon jó volt.

ViraMors

Nem gondoltam volna, hogy majd' két óra száguldozáson túl bármit is adna a film, de be kell vallanom, pont a száguldásért akartam megnézni már egy ideje. Ehhez képest egész korrekt történetet tákoltak össze, és remekül szórakoztam a sok lökött dumán.

Renee_chan

Nekem nagyon tetszett, bár én élek halok az autókért, autóversenyzésért, különböző versenyekért illetve ilyen filmekért is. Na, meg ezt se felejtsük el, hogy az adaptációul szolgáló játékon nőttem fel kiskoromban. Nagyon szerettem, rettentően megfogott, és mindig csillogó szemekkel vizslattam a drágábbnál-drágább és exkluzívabbnál-exkluzívabb járgányokat.
Maga a történet is nagyon jó, nem tudtam elképzelni 2 órából mit hoznak ki, mikor megláttam, hogy ilyen hosszú lesz a film. Ellenben mindenből volt benne egy kicsi és ezek együttese alkotta meg a filmet. Semmit sem túloztak vagy nagyoltak el.
Amúgy a főszereplő Tobeynk, akit Aaron Paul alakít, rettentően hasonlít a OneRepublic Ted frontemberére, még a hangja is – mert feliratosan néztem. Már az nyerő volt nálam. :D
Imogen Potts pedig remekül alakított minden szituációban, eleinte nem volt annyira rokonszenves számomra, de Tobey együtt kedveltem meg én is a film során. A színésznő tehetsége pedig vitathatatlan.

BiRo

Emlékszem, mikor leültem megnézni kuzinommal, nem tudtam mire számítsak, figyelembe véve, hogy egy olyan játék adaptáció, amibe csak a szaguldás a lényeg, és hogy te légy a legjobb, de leginkább a most wanted (2005)-nek volt története, ami megfogott bárkit is, de ott is csak az M3-at és rangunkat kellet vissza szerezni, reménykedtem benne, hogy lesz valami értelme, valami története… Őszintén, nem azt kaptam amire vártam, jobbat, hogy kellemeset csalódtam benne, egy kicsit mindenképp, bár számítottam rá, hogy egy ilyen nevet, mint a Need for Speed, nem fognak elrontani egy el***szett filmmel… És nem is! :)

A_albiel

Nem számítottam semmi jóra a trailer alapján, de pozitívan csalódtam. Nagyon tetszett és az a Mustang még rátesz egy lapáttal ;)

Marla_Singer

Aaron-t nagyon bírom (yeah bitch) , de ez a film finoman szólva is szörnyűűűű.

shieldmaidenwithflowers

Jó igen, 10 csillag.

És hogy miért? Megint valami agyatlan szórakozásra vágytam. Bekapcsoltam, és vártam. Még az első pár percben azt hittem, hogy ez megint valami autós-bosszúállós film lesz. Aztán egyszer csak elkapott. De úgy, ahogy nem is gondoltam volna. Izgalmas volt,és bár egy kicsit kiszámítható, de mégis valami elragadott, és onnantól kezdve hihetetlenül élveztem. Még a humora is bejött a filmnek.
Ellenben Dominic Cooper nagyon kétdimenziós gonosz volt. Nem szeretem azokat a negatív karaktereket, akik csak gonoszak. De nem rovom fel a filmnek, elvégre nem akart egy pszichológiai mélységekbe menni. Ahol kellett ott egy ilyen öreglánynak kellőképpen megható volt, ahol fokozni akarták az izgalmat, ott sikerült is. Nagyon, nagyon élveztem. Igazi kikapcsolódás volt ez a két óra.

(kisbetűvel, zárójelben: Rami Malek kivonulása az irodaházból, jaj <3 )

Bubu 

Volt pár meglepően jó dolog ebben a filmben, de a negatívumok sora nagyobb volt. De még így is pozitívan csalódtam. Sokkal rosszabbra számítottam.
A prók: a rendezés (messze jobb rendezést kapott, mint egy tipikus hollywoodi popcornfilm,) a hangkeverés (legalábbis a DTS hangsáv nagyon szépen szólt,) gyönyörűek voltak a kocsik (pedig egyáltalán nem rajongok az autókért)
A kontrák: buta és kiszámítható a sztori, elcsépeltek és kínosan bénák a dialógusok, ócskák az alakítások, harmatgyengék a karakterek, amik közül kiemelném a fekete srácot, aki pontosan annyira idegesítő, amennyire egy táncoló, szófosó néger gyerek csak lehet, a rosszfiú pedig olyannyira tökös gazember, mint a Kockás Fülű Nyúl.
Ez a néhány számomra rossz tulajdonság nagyon lehúzta nálam a filmet.
Pedig ki lehetett volna hozni egy pofás autóversenyes darabot belőle.


Népszerű idézetek

Razor

Monarch: Mellesleg a rendőrkocsi sajna nem megy többet kétszáznál. Jó kergetőzést, fiúk! Majd megmondom, ki győzött!

Osli75 

„Az autós vezessen, a zsaru egyen fánkot!”

[névtelen]

Julia Maddon: Oh my god! Oh my god!
Tobey Marshall: Hey, hey. Look at me. Just breathe, breathe. Good. Look into my eyes. Look into my eyes. Good. What color are they?
Julia Maddon: They're really blue.
Tobey Marshall: They're really blue, good, good. They're a lot bluer than yours.
Julia Maddon: No.
Tobey Marshall: Yes they are!
Julia Maddon: They're not!
Tobey Marshall: Yes!
Julia Maddon: They're not bluer!
Tobey Marshall: Admit it!
Julia Maddon: Mine are bluer!

[névtelen]

Tobey Marshall: You may wanna close your eyes for this.
Julia Maddon: Is it worse than bus, bus, bus?

Sunshine 

Dino Brewster [to Tobey]: You think you're a better driver than me?
Little Pete: Everyone knows he's a better driver.

Sunshine 

Julia: Life can be full of surprises.
Little Pete: I find life to be full of people who think they're smart 'cause they have a fancy accent. No offense.
Julia: Some taken.

Sunshine 

Tobey Marshall: We'll settle this behind the wheel.

[névtelen]

Tobey Marshall: Beauty will go bingo on that route, so we're gonna have to hot fuel and top off.
Joe Peck: Hot fuel, coming up. Woo! Get out there skinny boy.
Finn: Oh, you were checking me out!
Tobey Marshall: [Looks over to see Julia looking at him] What?
Julia Maddon: Bingo, and hot fuel.
Tobey Marshall: We're ah, refueling without stopping.
Julia Maddon: So why don't you just say that?
Tobey Marshall: Well I mean… guess I could, but…

[névtelen]

Tobey Marshall: The hits just keep on coming with you huh?
Julia Maddon: Never judge a girl by her Gucci boots.
Tobey Marshall: Her what?
Julia Maddon: High heels
Tobey Marshall: Why don't you just say that?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján