Halálos iramban 8 (Halálos iramban 8.) (2017) 207

The Fate of the Furious
136' · amerikai · akció, dráma, thriller, krimi 16

Most, hogy Dom és Letty a mézesheteiket töltik, Brian és Mia pedig kilépett a játékból, a csapat többi tagja is elkezd a normálishoz hasonló életet élni. A végzet elöl azonban nincs menekvés: egy titokzatos nő (Charlize Theron) visszacsábítja Dom-ot a bűn útjára, egy közvetlen közelről jött… [tovább]

magyar
angol

Szereposztás

Dwayne JohnsonHobbs
Vin DieselDominic Toretto
Jason StathamDeckard Shaw
Charlize TheronCipher
Michelle RodriguezLetty 'Ortiz' Toretto
Tyrese GibsonRoman Pearce
LudacrisTej Parker
Elsa PatakyElena
Kurt RussellMr. Senki
Nathalie EmmanuelMegan Ramsey

További szereplők

Kedvencelte 38

Várólistára tette 79


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Imádom. Egyszerűen fantasztikus. Izgalmas, akciódús, látványos, vicces volt. Nagyon jó színészekkel, jó zenék, nagyon állat kocsik, jó trükkök. Nagyon, de nagyon tetszett. Hobbs és Deckard beszólásain annyit röhögtem. Imádtam Jason Statham-t, Vin Diesel-t,Ludacris-t, Tyrese Gibson-t nagyon jók voltak. Scott Eastwood-t olyan cuki fiú imádtam. Hiányzott Paul Walker karaktere, érezhető volt a filmben mennyire más nélküle az egész. A kis fiú annyira cuki volt. :)

Rekaboni 

Imádtam, imádtam és imádtam. Határozottan a sorozat második legjobb darabja. spoiler Charlize Theron nagyon jó kis főgonosz, el is hittem, hogy ilyen őrült. Aki eddig szerette a sorozatot, az most sem fog csalódni, aki pedig eddig sem szerette, az nem ezzel fogja megszeretni. Vannak benne részek, amik megint a fizika törvényeivel dacolnak, de kit érdekel?? Rég szórakoztam ilyen jól filmen, nagyon jól jött ez most nekem, a poénok mind betaláltak. Még egy bőrlehúzás? Igen, de amíg ilyen jól sikerülnek ezek a filmek, addig nem érdekel. Rajongóknak kötelező.

elentiya

Nem tudok mit mondani. Fantasztikus volt minden tekintetből. spoiler

Coralie 

A család, a kocsik, a becsület, a poénok.
Igen, így kell életet vinni ismét, egy tragikus sorsot is megélt, fáradni látszó szériába.
Az első részért teljesen oda voltam. A menő verdák mellé még jött egy jó történet, egy kiváló csapat, persze, hogy nekem is kedvencem lett. Aztán ahogy teltek az évek, elkísértek minket az újabb és újabb részek az úton. Akárki akármit mond, ez a sorozat igenis része lett az életünknek, adott egy sajátos életérzést, amit más akciófilmek nem, és kultusszá vált a rajongói körében. Persze egy idő után lettek hibái, kezdtek a háttérbe szorulni az igazi autós jelenetek, az utca világa, helyette a fizika törvényeire fittyet hányó akciójelenetek jöttek. De a varázs azért nem múlt el. A legutóbbi résznél együtt sírt a világ, most azt hiszem ismét együtt izgult és nevetett. Lehetett érezni Paul hiányát, leginkább annál a jelenetnél, ahol Mr. Senki központjában az asztal körül ültek. Az új zöldfülű jó srác, de a műbénázásai azért nem voltak még az igaziak, talán majd egy nap. Viszont egy élmény volt nézni Deckard Shaw ténykedéseit és szócsatáit, ügyes húzás volt visszahozni. Örülök, hogy nem futottam bele spoilerbe előtte, mert így ütött igazán, amikor fény derült mindenre. Erre bizony nem gondoltam volna. Nagyon tetszettek a poénok is, jó, hogy nem veszik magukat túl komolyan, mert lássuk be, azok a kocsik most még többet repkednek, mint eddig bármikor. DE őszintén szólva nem érdekelt. A fizikakönyvet el kell hajítani jó messzire, a logikai hibákon túl kell lépni, mert ez a film nem erről szól. Ezt élvezni és érezni kell. Jó volt újra látni a csapatot, és sikerült elérniük azt is, hogy végül elérzékenyüljek rajta. Úgy érzem méltó folytatás volt, és valaki ott fent most mosolyog. :)

LoneWolf 

Ez a film ismét csak arra volt jó, hogy éreztesse, mennyire hiányzik a klasszikus részek egyszerűsége az utcai versenyekkel és viszonylag természetes lazaságával. Ez a James Bond filmekbe is beillő, klisés atomozás, meg persze az elmaradhatatlan, fizika törvényeit meghazudtoló, bugyuta látványparádé egyszerűen fárasztó, főleg ezzel az ismétlődő: „Dom keresztbe tesz, majd a csapat visszavonul és átgondolja a dolgokat”. kezdetű cselekménysorozattal. Mit értékeltem benne mégis? Jason Statham-et és a Rock-kal folytatott kis vitáit, illetve Charlize Theron ismét megmutatta, hogy ő bizony gonosznak se kutya. Ezen kívül minden más izzadtságszagú lett, az effektek minőségén helyenként elborzadtam, illetve a fent említett páros poénjain kívül kb. semmin nem tudtam már elmosolyodni. Összegezve: Nem kéne ezt már erőltetni. Ettől függetlenül persze biztosan leszek olyan bolond, ha csak itthon is, de megnézem majd az állítólagos új trilógia maradékát…

Kemiviki 

Hűű hát ez így a 8. részre se komolyodott sokat. Jó kocsik, közhelyek, tsalád, logikai bukfencek sorozata, ja meg a fizika nem létező dolog :D Szóval a szokásos :)
Viszont Hobbs és Shaw saját filmjére kíváncsi vagyok.

2 hozzászólás
Bálint_Péter 

Istenem ez a film :D Az a baj, hogy hiába a sok akció rohadt unalmas valahogy és hatalmas faág is :) Az a baj, hogy az előző részekre már nem nagyon emlékeztem, de úgy tűnik az a gyerek meg a másik nő, nem szorul magyarázatra a másik csaj előtt :D 20 perc semmitmondó „kémes, oroszos, nukleáris” beszélgetés és öt perc akció váltogatja egymást kivéve a végén. Amúgy végülis kreatívak az alkotók, de én még elvártam volna, hogy Rock ne csak odébb rúgja azt a rakétát ami a jégen csúszott hanem rá is álljon és nyomjon vele egy 360at, vagy legalább kicsit snowboardozott volna :D Végén csodálkoztam, hogy a nukleáris robbanás senkit sem zavar, de aztán kiderült, hogy nincs is ám semmi gond mert azt ha csak így simán felrobbantod akkor sima bombává változik vagy nem tudom :) Tetszett az „epikus” hekker csata, míg az okos nők a klaviatúrán pötyögtek, az őslakó csávók egymás fejét verdesték a vaskorlátba :D Legalább erre nem lehet panasza az erre fogékonyabb feministáknak. Pont ma tanultam elsősegély vizsgára, néha eszembe jutott, hogy a srácoknak néha nem ártana ha kötnék egy sapka kötést a fejükre vagy esetleg kalász kötést az égési sérülésükre :D Szóval összességében hosszú és unalmas, azonban az elborultságát el kell ismerni, csak már ez nem újdonság hanem megszokott minden részben. Tudom kicsit összeszedetlen értékelés. de fél kettőkor erre futja egy ilyen remek élmény után. 3/10

brygusz

Eleinte azt gondoltam rossz filmre ültem be. Nem a szokásos medrében folytak a dolgok. Kicsit lassabban indult be a cselekmény, mint az előző részekben, de mondom legyen.
Amikor kiderült mindent, akkor csak tárogattam, hogy ez mi???!!! aztán lenyugodtam és minden rendben volt :D
Nagyon jó volt a film összességében. Tele volt akció jelenetekkel, amiknek a kivitelezése rohadt jó volt :D
és a végén Statham *-* a moziban mindenki egyszerre nevetett fel. :D azok a jelenetek édesek voltak na :D
még sok ilyet :D ugyanakkor félek, mert magasra tették megint a lécet és még lesz két rész :) Paul hiánya érezhető volt, de mindig valami aprósággal kedveskedtek az emlékének, szóval végig velük/velünk volt az egész film alatt :)
Nézzétek meg, nagyon jól sikerült film lett :)

dulkap 

Nem biztos, hogy körmondatokban tudnék most jól fogalmazni (akárcsak a forgatókönyvírók), ezért inkább nézzük a pozitív és a negatív dolgokat:

+ szerethető és jó humor
+ Statham és a mindig jól működő statham-karakter
+ időnként látványos akciójelenetek (ha eltekintünk a fizikai paradoxonoktól)
+ Theron és Mirren beemelése a stábba

– egymondatos közhely puffogtatások
– Anonymus csoport megemlítése, akik szerintem a film láttán a térdüket csapkodják a nevetéstől
– bár vannak humoros jelentek, még mindig komolyabbnak gondolják a készítők a filmet, mint amilyen
– a szokásos logikai bukfencek garmadája
– a film fő vonala, hogy Domminic az Isten és mindenki fényesre….
– időnként kilógó CGI-lóláb
– feszültség hiánya

Összességében nem rossz film (jobb mint az előző), de egyre inkább úgy érzem, hogy ez a film inkább a csajoknak, meg a pubertáló fiúknak készül. Elszórakoztat valamennyire a film, de már nem emelkedik meg tőle a pulzusom és nem úgy mentem ki a moziból, hogy szétfejelem a kukát (via KAP).


Népszerű idézetek

Sunshine 

Tej Parker [a jégen]: Mi a baj Roman, nincs fent a téli gumi?

MFKata

Én nem távolról választok célpontot.
Odaállok elé és farkasszemet nézek vele.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján