Napos oldal (2012) 474

Silver Linings Playbook
122' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték 12

7 díj · 19 jelölés

Pat Solatano (Bradley Cooper) mindenét elvesztette – a házát, az állását, a feleségét. És most kénytelen újra a szüleihez (Robert De Niro, Jacki Weaver) költözni, miután nyolc hónapot töltött egy elmegyógyintézetben. Pat szeretné újra rendbe hozni az életét, pozitívan szemlélni a világot és… [tovább]

angol · magyar

Képek 19

Szereposztás

Bradley CooperPat Solitano
Jennifer LawrenceTiffany
Robert De NiroPat Solitano Sr.
Jacki WeaverDolores
Chris TuckerDanny
Julia StilesVeronica
Shea WhighamJake
Dash MihokKeogh
Anupam KherDr. Cliff Patel
John OrtizRonnie

További szereplők

Kedvencelte 107

Várólistára tette 242


Kiemelt értékelések

Theana 

Ha egy szóval kellene megfogalmaznom a filmmel kapcsolatos véleményem: nem hétköznapi de mégis az. (Igen, rájöttem, két szó…) Furcsa.
Bradley Cooper és Jennifer Lawrence remek páros (a Joyban csodálkoztam is, mert nem az a film, de ott is nagyon jól működtek együtt). Robert De Niro pedig zseniális. :D

17. 10. 22.
Jó film ez. :) Sírva röhögök egy csomó jeleneten, a színészek nagyon jók, én meg imádom, és tartom magam a véleményemhez. Ettől a giftől mindig megjön a kedvem a filmhez. XDD https://snitt.hu/kepek/2278/picture

1 hozzászólás
Szeszj 

Nagyon szeretem ezt a filmet, ezelőtt egyszer láttam és akkor is tetszett, most azért sokall jobban, annyira igazai ez a film, az életet mutatja be de közben aranyos is és vicces. Voltak részek benne ami kicsit nem kötött le, de ez ilyen pár perc volt. A vége pedig zseniális volt szerintem, olyan jó volt a tánc, nagyon aranyosak voltak együtt! :))
Bradley Copper mindig is nagy kedvencem volt, és itt tökéletes alakítást nyújtott. Jennifer Lawrene-t is bírom, remek színésznő, ebben a filmben is! Meg persze Robert De Niro, jól hozta a szerető de közben kicsit durva apukát! :))
Én még biztos hogy megfogom nézni ezt a filmet, mert szeretem.! :)))

Charityy 

Nagyon tetszett a film. a könyvet még nem olvastam, de ezek után el fogom
Érzelmes, valós film az igazi emberekről, az olykor nem mindig tökéletes életről. Nem egy sablonsztori, van benne egy kis csavar. Egy kis őrültség. A szereplők kicsit őrültek, kicsit mások és éppen ettől lesz érdekes az egész.
Robert de Niro végre egy komolyabb szerepet is kapott, nem csak agyatlan vígjátékokban játszik. Itt már látszik a színészi képessége, jó volt végre más szerepben is látni.
Jennifer Lawrence-hez tökéletesen illett a szerep, hisz a valóságban is hasonló, mint a karakter. Kicsit őrült persze jó értelemben, laza, aranyos csaj.

Vivienkrisztina

Imádtam! *-* Sokáig utáltam Jennifer Lawrence-t, mert csak Az éhezők viadalában láttam még és ott nagyon ellenszenves volt. Sokan mondták, hogy nagyon szeretik, én persze nem hittem nekik, de aztán néztem vele interjúkat és valahogy belopta magát a szívembe. :) Szóval a filmet miatta néztem. Előtte olvastam, hogy nagyon szörnyű és a könyv sokkal jobb, úgyhogy ez elkeserített, félve vágtam neki. De így, hogy nem olvastam a könyvet, abszolút nem csalódtam, rengeteget nevettem és engem megérintett ez a film. Tetszett, hogy nem hétköznapi sztori van, hanem a főszereplőink elmeállapota igencsak labilis, ráadásul Tiffany és Pat egy remek páros volt, kiegészítették egymást, és a film tetőpontjai szerintem azok voltak, mikor mindketten szerepeltek a jelenetben, nem beszélve arról, ha még veszekedtek is, sőt kiabáltak egymással.
Így, hogy olvastam a könyv még ennél is jobb, kedvet kaptam hozzá, olyannyira, hogy tudom, nekem ez kell a polcomra, úgyhogy már meg is rendeltem. :)

1 hozzászólás
Lunemorte 

Túlerőltetett, túlnyújtott nyálas valami, amin nevetni sem tudtam, csak a hajamat téptem. Ezen sajnos az a tény sem segített, hogy Robert De Niro is benne van a filmben. Nem értem, mit esznek ezen annyian…A többi szereplő borzasztóan irritált. Flegma stílusú csaj, hiperaktív koma. A végkifejletet pedig végig sejtettem.

1 hozzászólás
Pandalány

Ó, milyen jól esett a lelkemnek megnézni ismét ezt a filmet. Egyszer régen láttam már, de most, hogy olvastam a könyvet, muszáj volt újranéznem. Nagyon aranyos, humoros és érdekes történet. Az utolsó jelenet különösen tetszett, amikor a házban mutatnak mindenkit, hogy épp mit csinál.

Kelly_Olvas

Most olvastam el a könyvet is, szóval friss olvasás élmény után néztem meg, és az eredmény lehangoló. Ennek még véletlenül sem szabadna vígjátéknak lennie. Pat és Tiffany hozták a karakterüket, de más senki, talán még az indiai fószer. Nem jött át a szurkolás sem, tizedannyira sem volt durva, mint a könyvben. Ja és a tánc, az nevetséges volt. A könyvben viszont fenomenális. Azt hiszem a 4 pont is sok. Jennifer játéka remek volt, főleg az tetszett, ahogy a piás pulthoz menetelt. De hogy ezért Oscart kapjon? Hááát..

Viktoria_0014 

Ameddig csak lehetett húztam-halasztottam. Amikor a tv-ben adták, nagyon sokszor elmulasztottam. Valahogy sosem volt hozzá kedvem, hiába érdekelt. Féltem tőle. Féltem, hogy egyáltalán nem fog tetszeni. De szerencsére nem így volt. A szereplők őrültek, viccesek, szerethetők. Nekem nem is kellett most ennél több. Belopta magát a szívembe. Mindenképp újranézős lett! :)

kidij

Abszolút kedvenc! Imádom a színészeket, a hangulatot, a történetet, a (könyv) borítót, az NFL részeket :D Romantikus is, de nem nyálas, vicces is meg komoly is és izgalmas is (a verseny mindenképp). Imádom a könyvvel együtt!

Banditaa

Tetszett, hogy nem hétköznapi és banális, nem lerágott csont, ugyanakkor mégis valahogy ismerős a történet. Főként a szereplőgárda miatt néztem meg, nem is okoztak csalódást. A könyvet pedig egyszer biztos elolvasom.


Népszerű idézetek

Theana 

Tiffany: Belém szerettél?
Pat: Igen.
Tiffany: Az jó.

Theana 

Tiffany: Hazakísérsz, vagy mi?
Pat Solitano: Hogy én?
Tiffany: Igen, te! Hazakísérsz?
Pat Solitano: Aszociális vagy, beteg.
Tiffany: Aszociális! Te mondasz egyfolytában tapintatlan dolgokat. Félnek tőled.
Pat Solitano: Én az igazat mondom. Te bunkó vagy.
Tiffany: Én nem az igazat mondom?
Ronnie: Ööö, külön-külön vigyem őket haza?
Veronica: Ne, ööö, vidd csak őket együtt. Most.

Theana 

Pat Solitano Sr.: Mi ez a szemeteszsák rajtad?

Theana 

Pat Solitano: Mióta van a zsaruknak kártyája?!

Theana 

Pat Solitano Sr.: Úristen! Mi ez, a Szombat esti láz?

Theana 

Pat Solitano: Egy tál müzlit kérnék.
pincérnő: Rendben.
Tiffany: Teát.
pincérnő: Rögtön jövök.
Pat Solitano: Szép vagy.
Tiffany: Kösz.

Emilie

A világ apró darabokra töri a szíved, az egyszer biztos. Napestig sorolhatnám, hogyan, ahogy azt is, hogy mennyi őrültség van bennem és mindenki másban. És mégis, újra a vasárnap a kedvenc napom. Azokra a dolgokra gondolok, amelyeket értem tettek az emberek, és úgy érzem, piszok mázlista vagyok.

Marcsi 

Ha megfelelő a hozzáállásunk, akkor nem létezik lehetetlen. Csak gyakran kerülünk a negativitás hálójába, és az brutális méreg.

woolfe

You might not of had experienced the shit that I did, but you loved hearing about it, didn't you? You're afraid to be alive, you're afraid to live. You're a conformist. You're a hypocrite. You're a liar. I opened up to you and you judged me!

Emilie

Danny: Feketébben!
Pat: Az mit jelent?
Danny: Pontosan tudod, mit jelent!
Pat: „Feketébben”?


Hasonló filmek címkék alapján