Nader és Simin – Egy elválás története (2011) 40

A Separation · جدایی نادر از سیمین (jodaeiye nader az simin)
123' · iráni · dráma 16

3 díj · 0 jelölés

Nader és Simin egy középosztálybeli házaspár a mai Teheránban. Simin válni akar a férjétől, mert az nem hajlandó elhagyni az országot és Alzheimer – kóros édesapját. Simin elköltözik, lányuk, a 11 éves Termeh Naderrel és az állandó gondozásra szoruló nagyapával marad. Nader felvesz egy… [tovább]

Szereposztás

Peyman MoaadiNader
Leila HatamiSimin
Sareh BayatRazieh
Shahab HosseiniHojjat
Sarina FarhadiTermeh
Merila Zare'iMiss Ghahraii
Ali-Asghar ShahbaziNader apja
Babak KarimiKihallgató
Kimia HosseiniSomayeh
Shirin YazdanbakhshSimin anyja

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 63


Kiemelt értékelések

Coralie 

Ilyen egy igazi drámai film! Az elején még nem gondoltam, hogy ilyen fordulatot vesznek az események, azt hittem, hogy tényleg csak egy pár civódásairól fog szólni. Végig fenntartotta az érdeklődésemet, a feszültség minden pillanatot körbelengett. Ahogy haladt előre a történet, újabb és újabb vallomások és hazugságok kerültek felszínre, így nem lehetett eldönteni, hogy kinek is van igaza, mi is történt valójában. Hol az egyik, hol a másik fél került előtérbe, és a végére már mindenkit sajnáltam. Az élet néha fura és kemény dolgokat tud produkálni, de általában ezeket az emberek maguknak köszönhetik. Itt is az őszinteség lett volna a megoldás, de az sosem könnyű. Körítésként átjött a hétköznapok iráni hangulata is, egészen egyedi atmoszférát teremtve. Nagyon jó, profin kivitelezett film, mindenkinek ajánlom!

sipiarpi 

Megrendítő és felkavaró film. Meg tudja viselni az embert. Ezért is ajánlom a megnézését. Nem ez volt az utolsó iráni filmem.

ienski

Egy igen felkavaró alkotás került elém ennek személyében, a rendkívüli fordulatok még izgalmasabbá tették a filmet. Eszméletlenül megfogott, s ezt mi sem mutathatná jobban, minthogy az egyik napi teológiai áhítatom alapjául pont ezt választottam Pál szeretethimnusza részletének konstatálására. Egészen biztosan egyszer nézős film.

piciszusz 

Nem sok muszlimokkal kapcsolatos filmet láttam eddig, ezért nagyon furcsa volt néhány helyzet, és nem is tudtam teljesen megérteni mindent. Rengeteg az elfolytás ezekben az emberekben és szerintem 60szor vallásosabbak, mint az átlag európai. Viszont Nader-el kell egyetértsek, én se hagytam volna el az országot és a beteg szülőmet. A per része kicsit kesze kusza volt, de gondolom náluk ez a megszokott rendszer.


Hasonló filmek címkék alapján