Mr. Peabody és Sherman kalandjai (Mr. Peabody és Sherman) (2014) 115

Mr. Peabody & Sherman
92' · amerikai · animációs, kaland, vígjáték 6

Mr. Peabody a világ legokosabb embere lehetne – ha nem volna kutya. Így viszont ő a világ egyetlen olyan négylábúja, aki egyesíti magában Einstein eszét, Sherlock Holmes logikáját, Oscar Wilde szellemességét és James Bond bátorságát. A különleges eb egyszerű gazdája és kiváló barátja, Sherman,… [tovább]

magyar

Képek 1

Szereposztás

Ty BurrellMr. Peabody (hang)
Max CharlesSherman (hang)
Ariel WinterPenny Peterson (hang)
Stephen TobolowskyDr. Adleman
Lauri FraserMarie Antoinette (hang)
Guillaume AretosRobespierre (hang)
Karan BrarMason (hang)
Allison JanneyMs. Grunion (hang)
Stephen ColbertPaul Peterson (hang)
Leslie MannPatty Peterson (hang)

További szereplők

Kedvencelte 7

Várólistára tette 53


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Érdekes mese, remek poénokkal, kicsit fárasztó kisfiúval és egy zseniális (túl zseniális) kutyával, ugyanakkor ez a túlbonyolított történet nem jöhetett volna létre, ha Penny nem lenne egy gusztustalan, bántalmazó, önző majom. Kegyetlenül utáltam a csajt és totál irreális volt, ahogy Sherman viselkedett vele. Mr. Peabody meg túl tökéletes.

1 hozzászólás
Mentavirág 

Megjelenése óta kíváncsi voltam erre a filmre, de „jó” szokásom elhúzni a várakozást, így most láttam először. Milyen kellemes meglepetés! Nagyon édes mese, és egészen Penny megjelenéséig nem is értettem, miért ne tetszene az embereknek. Aztán persze rájöttem, hogy túl tökéletes lett volna, ezért kellett bele egy idegesítő kiscsaj, akit legszívesebben a megjelenését követő egy percen belül jól lecsapnál. Persze így adódik a bonyodalom, de valahogy mégsem olyan rosszak az utazások, egész humoros kis epizódok kerekednek, és az előre látható kalamajkán sem forgatod annyira a szemed. Sőt, a végére még egy kicsit meghatóra is sikeredett. Olyannyira, hogy szerintem idővel „befizetek” majd a sorozatra is, mert a páros utazásait szívesen elnézegetném még. :)

Kitticica

Kétségkívül furcsa történet, de a mesékben pont ez a jó, hogy minden megtörténhet, még az is, hogy egy szuperintelligens, felfedező kutya nevel egy kisfiút. Már ez önmagában leszögezett az animáció elé, és közben tele volt akcióval, egy kis történelemmel, egy kis scifivel, és persze az elmaradhatatlan humorral. A két főkarakter is nagyon szerethető, bár azért Sherman néha idegesíteni is tudott, a kiscsaj meg pláne. Leginkább szerintem a felnőttek tudják élvezni ezt az animációt és úgy érzem nekik(ünk) is készült.

kamububu 

Annak idején imádtam az előzetesét, de végül csak nem jutottam el rá moziba. Utólag ezt annyira nem bánom, de ez persze nem azt jelenti, hogy nem jó mese.
Gyerekeknek szól, érezni rajta, hogy igyekszik valamennyi tudást is átadni, de nem erőlteti a dolgot, sokkal inkább kedvcsináló. Pusztán arra alapoz, hogy a néhány jól megválasztott történelmi időszakot a lehető legrövidebben mutassa be, és mindezt tegye olyan vicces formában, amitől élvezhetővé válik nem csak a kicsiknek, de a nagyoknak is.
Talán maga az alapötlet a legérdekesebb, hogy egy tudós kutya örökbe fogadjon egy gyereket.

heyreka

Aranyos, oktató jellegű mese, volt benne egy pár vicces jelenet. Van benne időutazás, a gyerekek megismerhetnek egy-két híres alakot (pl. Mona Lisa, Albert Einstein) Ha nem is lett a kedvencem, egyszer mindenképpen megéri megnézni. :)

1 hozzászólás
Honey_Fly 

Két csillagot Mr. Peabody miatt vonok le, aki rendkívül irritáló. Hálás téma ez az időutazósdi, tele lehet pakolni kalanddal a rajzfilmet. Ez meg is történt. Poén is volt bőven, felnőtt és gyerek egyaránt. Jó kis családi mozi.

Syssy922 

Ennél a filmnél nem tudom, hogy mire adtam 7*-ot. Többször is elkezdtem, míg végül egyszer sikerült végig néznem. Most csak arra emlékszem, hogy nem szerettem. Alig 3 hónapja láttam, és alig rémlik belőle valami.

Lulu23 

Zseniális kivitelezésű aranyos mesének tartom.
Az eredeti sorozatot nem ismertem és utólag belenézve jobb is így. Tehát minden előítélet nélkül ültem le megismerni ezt az abszurd alapszituációt. És engem megvett.
Van az a kicsit csöpögős szituáció, amire elvileg a történet épít, hát hála az égnek ez olyan kis hangsúlyt kap, hogy simán túlélhető.
Az időutazásos, átélt történelemes, história-kifigurázós diszkrét humora viszont annyira jól sikerült, hogy a képernyőhöz ragadtam és végig lekötött.
Végre úgy érzem, kaptunk egy olyan rajzfilmet, amiről az alkotók el tudták dönteni, melyik korosztálynak készítik. Ez megfelel gyerekmesének egy iskoláskorosztály számára. A történelmi poénok miatt érdemes némi műveltséggel rendelkezni, de nincs benne túlzott erőszak, perverzitások, „felnőtt” humor. Van viszont ez a beszélő kutyás mesés elem, ami szerintem teljesen a helyére került. Kapunk egyszerű és jól kidolgozott jellemeket mellékszereplőknél, tartalmas és beszédes megjelenítéseket, gyerekes gyerekeket és felnőttesen hülye felnőtteket. Valamint egy megszerethető világot, amit érdemes észrevenni magunk körül.
Egészében tetszett, jó volt látni, hogy mese, sci-fi és történelem elegyéből van, aki ma igényes munkát tud letenni az asztalra.
NE LEGYEN FOLYTATÁS! Ezt csak elrontani lehet.

1 hozzászólás
EeNii

Már az előzetest is imádtam, a film pedig mégjobb volt! Sajnálom is, hogy nem néztem meg hamarabb. Ugyan a rajzfilmet korábban nem ismertem, és itt találkoztam velük először, de a karaktereket rögtön megszerettem. Főleg a történelmi alakokat alkották meg nagyon jól, legalábbis nekem nagyon bejött ahogy például da Vinci jellemét megformálták.
A poénok is szórakoztatóak voltak, és örök kedvencem marad az „I don't get it.” :D Érdekes volt mesefilmben is találkozni az időutazás témával, remélem készítenek majd még ehhez hasonlóakat is.

2 hozzászólás
Leah 

Annak idején rengeteg újságban olvastam róla, a doctor who-s előzetes megfogott.
De a mese? *vállatvon* Nem tom, egynek elmegy .
Szerintem gyerekkoromban imádtam volna, az idő utazás miatt :)


Népszerű idézetek

Csodaautista

Sherman: Állj! Ő kicsoda?
Mr. Peabody: Ahogy mondtad, Sherman.
Sherman: a neve: Ő?
Ay: A nevem: Ay. Fővezír vagyok.


Hasonló filmek címkék alapján