Moszkva tér (2001) 98

Moszkva Square
88' · magyar · dráma, romantikus, vígjáték 16

A film a rendszerváltás idején, 1989-ben játszódik Budapesten. Az éppen érettségiző fiataloknak azonban a legkisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy a politikai változásokat figyeljék, hiszen most kezdődik számukra a nagybetűs élet… A négy főszereplő (Petya, Kigler, Rojál, Csömör) éli az… [tovább]

magyar

Képek 15

Szereposztás

Karalyos GáborPetya
Balla EszterZsófi
Pápai ErzsiBoci mama
Béres IlonaIgazgatónő
Csatlós VilmosKigler
Réthelyi AndrásCsömör
Szabó SimonRojál
Jávor BenceSágodi
Kovács ZsoltOfő
Csuja ImreJancsi bá - Kigler fater

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 31

Várólistára tette 86


Kiemelt értékelések

adrica

Ez egy olyan film, amire a végén boldog vigyorral mondja rá az ember, hogy „aaaannyira magyar”. Hiába, hogy mit sem tudtam még magamról a rendszerváltás idején, mégis ismerős minden helyzet, minden szereplő, minden párbeszéd, még a retró tárgyak és díszletek is, amikkel még én is bőven találkozhattam a kilencvenes években zajló gyerekkoromban. Ez a legnagyobb bája a filmnek, és őszintén kíváncsi lennék, hogy ha ezt egy külföldi nézi, akkor neki semmi különös? Vagy ő, kívülállóként esetleg meg tudná ragadni és szavakba önteni azt, amit én csak érzek?

Ha jó a film, akkor szeretem azt is, ha csak ilyen slice of life semmibe tartó története van. Se eleje, se vége, és közben sem történik semmi eget rengető, de a karakterek meg a hangulat elviszi a hátán az egészet.

Ha Budapest van a háttérben, akkor meg esélyes, hogy máris meg vagyok véve kilóra. Jó nézni az utcaképeket, házakat, és főleg az ismerős helyszíneket. :)

Egy hibája van a filmnek, vagy lehet, hogy kettő: nem tudom, hogy csak a színészek amatőrségén, vagy a hangmérnöki munkán is múlt-e, de a szöveg nagyon nehezen érthető. Mindenki hadar vagy motyog, és alig lehet kihámozni a szavakat egymás közül. Nem tudom, hogy ez azon múlik-e, hogy mekkora a költségvetés, vagy min, de kár érte.

Zakuro 

Ez most nagyon tetszett :3 Olyan… Olyan magyar.
Szabó Simonnál megállapítottam, hogy x éve is csak ugyanazt a suttyó prolit játszotta, mint napjainkban, de kétségtelen, hogy olyan zsigerből tolja, mint senki más. Balla Eszter meg ugyanolyan érdektelenül és (legalábbis számomra) idegesítően alakított, mint minden másban, amiben eddig láttam.
Maga a sztori nem nagy kunszt, de nem is az volt a cél, hogy nagy dolgokról szóljon. Az érettségire való felkészülés és a vizsga előtti jelenetek megmosolyogtattak; akármikor is ment/megy a diák érettségizni, bizonyos dolgok nem változnak :3

Istris

Ez egy nagyon jó film! Minden szereplő remekül hozza a figurát, életszagú. Hozta az összes akkori alapfigurát a film, a megfelelő életúttal. Kimagasló!


Népszerű idézetek

psn

– Szálljál le a buszomról!
– Milyen buszodról? Ez a népé!

psn

Pillants rám haversrác; ez alap, pláne egy nagykorúnak!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján