Rossz versek (2018) 72

Bad Poems
97' · magyar · dráma, vígjáték 12

A Rossz versek története a 30 körüli Merthner Tamásról szól, aki élete mélypontján úgy dönt, hogy nem a felejtés és a jövőbe nézés biztos továbblépését választja, hanem utazásra indul a gyerekkori és tinédzserkori emlékeibe. A film 2016-ban játszódik, de Tamás utazásai által egy szubjektív képet… [tovább]

magyar

Képek 10

Szereposztás

Reisz GáborTamás
Nagy KaticaAnna
Kovács Zsoltapa
Takács Katalinanya
Seres DonátTamás (16-18)
Prukner MátyásTamás (14)
Prukner BarnabásTamás (7-10)
Niels SchneiderHenri
Zayzon ZsoltKrisztián
Monori LiliVali

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 18

Várólistára tette 206


Kiemelt értékelések

nagydviktor

Nagyobb, hosszabb, többször vágott (mint a VAN). Nekem magasan a legjobb generációs film, pedig valamivel fiatalabb vagyok, mint, akikről a film elvileg szól (bár itt is tágult Reisz filmes univerzuma, mert a rendszerváltókról is viszonylag sokat beszél a Rossz versek). Őszinte, önkritikus, abszurd és ironikus, de emellett iszonyatosan érzi, hogy milyen férfinak, magyarnak (azért főleg budapestinek), embernek lenni. Nem tudom, hogy a fiatal magyar rendezők közül tud-e más ilyen gazdaságosan ilyen mélyen karaktereket ábrázolni, és ennyire eltalálni az összes olyan jelenetet, ami a mai harmincasok többségével élete során megesett (pl. diszkós villankapcsolgatás), mint Reisz. A Rossz versek mindenben emeli a tétet a VAN-hoz képest: komplexebb, mélyebb, okosabb, de közben megamaradtak a szerző ötletes vizuális megoldásai és gegjei is. Így első megnézésre nem emlékszem olyan pontra, ahol döccenne a film. Annyit lehetne írni erről a filmről, hogy remélem ezt a média minél több platformom megteszi majd, hogy Reisz sok ilyen filmet csinálhasson még.

agivagyok

Új kedvenc magyar filmem van. Ez egy olyan film, aminek néhány pillanatán őszintén tudtam hatalmasat kacagni, néhány részénél pedig bele facsarodott a szívem teljesen.
A vágás, a zene, a hangulat, az önkritika, az irónia… engem minden megfogott, és nagyon szeretném újranézni, bármikor.

DoreenShitQ

Végig volt olyan érzésem, hogy ez olyan mint a Van, de hidegen hagy. Imádom Reiszt, és mindent, amit csinál – ha a Vant akarja 1000x újraalkotni, én 1001-szer is meg fogom nézni és szeretni fogom.

Fummie

A tipikus magyar valóság viccesen előadva. Kicsit olyan, mint a VAN, csak pár évvel később. Úgy nevettem végig a filmet, hogy közben átéreztem, hogy tényleg pont ilyen a mai Magyarországon élni.
Nem az, hogy ajánlom mindenkinek, hanem legszívesebben minden emberre ráparancsolnék, hogy menjen el megnézni.

(Kicsit vicces, hogy az iskolai jeleneteket az én régi középsulimban vették fel, és van egy jelenet, ahol bezárkóznak az egyik WC-fülkébe, de állítom, hogy soha egyik WC-ben sem volt jó a zár, vagy réges rég le volt törve. :D)

egy_ember 

A tízzel fiatalabbak generációs filmje, de ettől függetlenül minden percét szerettem :)

Aerdnac

Premier előtti vetítés. Nagyon fura. Nagyon jó.

RóbertKatalin

Szerettem és nagyon élveztem a Rossz verseket, de nekem a VAN nagyobb élmény volt.
Nem tudom, hogy az csak jókor, jó pillanatban érkezett, vagy Reisz Gábor stílusa elsőre akkorát szól, hogy eldobod magad, másodszorra pedig „csak” még mindig jó, mindenesetre örülök, hogy megszületett ez a film és láttam, csalódott sem voltam, mert már akkor sem ért olyan hatalmas az élmény, amikor megnéztem a VAN-t dvd-n mind tudjuk, hogy nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni. Mégis kicsit sajnálom.

Evna

Reisz Gábor a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan után egy újabb személyes, (szerintem) szerzői filmmel rukkolt elő, aminek forgatókönyvét, rendezését és főszerepét és magára vállalta.
A sztori kicsit nehezen megfogható, és megint a szakítás feldolgozása a téma. Tamást Párizsban elhagyja Anna, akivel érezhetően régen együtt vannak már. És bár szerintem nem annyira Anna hiánya kínozza, de nagyon maga alatt van, mikor visszatér Budapestre, hiszen Anna ösztöndíja miatt voltak Franciaországban. Ezután Tamás emlékből emlékbe zuhan és feleleveníti az előző szerelmeit.
Nagyon jó kis film ez. Kicsit különc, mint az Amelie csodálatos élete. Kicsit hasonlít a Pop, csajok, satöbbi koncepciójára is. Nagyon tetszett a szimbolikus formanyelv, és a sok kikacsintás más filmekre. És ezzel együtt elég egyedi volt, nem csak sok kis másoktól elemelt darab.
Én egy kicsit csalódtam a végében, azt hiszem, egy kicsit konkrétabb lezárásnak jobban örültem volna, de ez legyen a legnagyobb bajom. Várom Reisz Gábor következő filmjét!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján