Kedvencelte 8

Várólistára tette 82


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Zseniális! A Broadchurch elszigetelt kisvárosi drámájának találkozása a misztikummal és a spoiler. Sokaknak talán vontatott és kissé unalmas lehet, ahogyan lassú párbeszédekkel, és hosszú bibliai monológokkal tarkítva mutatják be eme kis közösség múltját, illetve annak mindennapjait, mégis megéri beleásni magunkat, hisz az eközben tálalt rejtély az utóbbi évek egyik legjobb sztoriját takarja az adott témában. Egyszerre láthatunk emberi drámákat (igazán látványos fejlődéssel), komoly vallás és társadalomkritikát, miközben ízléses, klasszikus és modern horror elemekkel tarkítja mindezt, fölösleges jumpscare-ek nélkül. A szereposztás ugyan nem Hollywood tripla A listásaiból állt össze, de talán épp ettől volt igazán hatásos, úgymond kicsit hihetőbb, nézőközelibb az egész, hisz nem ezerszer látott arcok köszöntek benne vissza. Volt akiket különösen megszerettem, és rengeteg, akit meggyűlöltem, így lényegében a teljes érzelmi spektrumom megmozgatta ez a röpke 7 óra, melynek megtekintését mindenkinek csak ajánlani tudom. Nézzétek tehát feleim, mert ez így jó!

Ruby_εïз 

Ez egy nagyon ütős kis sorozat lett. Nagyon mély és hosszú monológokkal van tele, amikben nagyon sok igazság van, és eszméletlen inspirálóak.
Mondjuk nekem maradtak sötét foltjaim, de ez nem vett el az élményből. Egyedi alkotás!

Rémálom 

Nekem ez az év meglepetése lett! Zseniálisan összerakott horror (és én igazán ezt szeretem horrornak nevezni), ahol az atmoszféra, az emberi sorsok és az emberi gonoszság adja az alapot. Imádtam milyen rétegezett az egész, nem csak a vallási szimbolikával, de az embereknek önmaguknak való hazudozásával, a szekta benyomással és a bűntudattal. Imádtam!
(Utóirat: Vannak nagy monológok és párbeszédek, de nekem pont az volt a sorozat erőssége. Észre se vettem, hogy az egyik rész kb. csak kettő darab párbeszédből állt.)

Kedvenc részek: 1x03 Book III: Proverbs, 1x05 Book V: Gospel

Near 

Úgy állj hozzá, hogy ez nem horror!
Ez egy kőkemény dráma, gyönyörű karakterfejlődésekkel, amibe a végére nem kevés vér és horror elem kerül. Ha Mike bácsi lassan építkezős világát szereted, akkor ebben sem fogsz csalódni!

Avilda

Ahhoz képest, hogy
– jól tudjuk, melyik Stephen King regény koppintása ez
– túl sok a vallás és a bibliából való folyamatos idézgetés
– túl sokáig tartott egy-egy monológ

tetszett. Hangulatos és szép volt.

Kingslayer 

Nagyon tetszett, bár az utolsó két-három részre kissé túlcsordultak az emberi érzelmek, ami engem már eléggé fárasztott, és a cselekmény rovására ment, illetve az utolsó rész szinte evidens volt, hogy az lesz, ami. spoiler


Népszerű idézetek

Near 

Catholic Church in a nutshell. All over the world, these small, starving villages with big, fancy churches. Gettin' bigger and fancier, while the towns dry up.

2. rész – II: Zsoltárok könyve

Hasonló filmek címkék alapján