Kedvencelte 18

Várólistára tette 110


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Zseniális! A Broadchurch elszigetelt kisvárosi drámájának találkozása a misztikummal és a spoiler. Sokaknak talán vontatott és kissé unalmas lehet, ahogyan lassú párbeszédekkel, és hosszú bibliai monológokkal tarkítva mutatják be eme kis közösség múltját, illetve annak mindennapjait, mégis megéri beleásni magunkat, hisz az eközben tálalt rejtély az utóbbi évek egyik legjobb sztoriját takarja az adott témában. Egyszerre láthatunk emberi drámákat (igazán látványos fejlődéssel), komoly vallás és társadalomkritikát, miközben ízléses, klasszikus és modern horror elemekkel tarkítja mindezt, fölösleges jumpscare-ek nélkül. A szereposztás ugyan nem Hollywood tripla A listásaiból állt össze, de talán épp ettől volt igazán hatásos, úgymond kicsit hihetőbb, nézőközelibb az egész, hisz nem ezerszer látott arcok köszöntek benne vissza. Volt akiket különösen megszerettem, és rengeteg, akit meggyűlöltem, így lényegében a teljes érzelmi spektrumom megmozgatta ez a röpke 7 óra, melynek megtekintését mindenkinek csak ajánlani tudom. Nézzétek tehát feleim, mert ez így jó!

Rémálom 

Nekem ez az év meglepetése lett! Zseniálisan összerakott horror (és én igazán ezt szeretem horrornak nevezni), ahol az atmoszféra, az emberi sorsok és az emberi gonoszság adja az alapot. Imádtam milyen rétegezett az egész, nem csak a vallási szimbolikával, de az embereknek önmaguknak való hazudozásával, a szekta benyomással és a bűntudattal. Imádtam!
(Utóirat: Vannak nagy monológok és párbeszédek, de nekem pont az volt a sorozat erőssége. Észre se vettem, hogy az egyik rész kb. csak kettő darab párbeszédből állt.)

Kedvenc részek: 1x03 Book III: Proverbs, 1x05 Book V: Gospel

2 hozzászólás
Ruby_εïз 

Ez egy nagyon ütős kis sorozat lett. Nagyon mély és hosszú monológokkal van tele, amikben nagyon sok igazság van, és eszméletlen inspirálóak.
Mondjuk nekem maradtak sötét foltjaim, de ez nem vett el az élményből. Egyedi alkotás!

Laren_Dorr

Lehetett volna 10 csillag is, de az utolsó részben megbicsaklott a varázs. És mi volt az a giccses sziruptenger a végén?! Na jó, a haldokló nő monológja azért hatásos volt, ahogy a vallásos és a tudományos halálértelmezés mellé behoz egy harmadikat, egy filozófiait.
Az első kilenc rész viszont mesteri volt. Nekem is Stephen King ugrott be, de nem a Salem's Lot, sokkal inkább A köd. A vallási fanatizmus és a vallás hittételeinek saját szájíz szerinti kiforgatása. Külön kiemelném a papot játszó színészt – valami elképesztően hipnotikus figura. Mindig Neil Gaiman jutott róla eszembe.

Bunney 

Mike Flanagan nevét mostmár megjegyzem! Miattad nem tudtam 2 éjszaka rendesen elaludni, mert izzó szemek meredtek rám az ágy mellett, legalábbis ezt képzeltem XD
A Hill-ház szelleme (2018–2018) a kedvenc horror sorozatom, majd megnéztük a A Bly-udvarház szelleme (2020–2020) is, most pedig ez.
Ez valami brutálisan megdöbbentő, vallási, de mégis talán az emberi „vakság” kifigurázása az egyház iránt, vagy én nem is tudom hova tegyem, ami itt történt, de csak ültem néha 1-1 rész végén és nem voltam képes megszólalni.

Nem egy gördülékeny sorozat, sok a duma, vontatott is, deee van benne valami, amit nem tudok megmagyarázni.
A 3.rész közepén majdnem abbahagytuk, csak a rendező előző alkotásai miatt tartottam ki és mert nem tudtam mi fog ebből kisülni. Erre az utolsó 10 percben olyan történt, hogy…. OK, ezt folytatni kell. Majd következett megint az uncsinak tűnő 4.rész. Gondoltam majd megint az utolsó 10 percben odalöknek valami csontot. De akkorát löktek, hogy dobtam egy hátast XDDD Káromkodások sorozata… Ezt nézni kell!!!!!!!
Az utolsó 2 részben összeállt a kép. Szerencse, hogy nem készültek a megrökönyödött arckifejezéseimről képek. Megdöbbentő volt!
Annyit tudok, hogy soha többé nem akarom megnézni ezt a sorozatot, de muszáj elismernem, hogy zseniális a megalkotója. Amilyen sorozata lesz a jövőben, mostmár mind a váróstámra fog kerülni.
Nem egy Hill-ház, és a végén volt egy kis nyálas rész, de összevetve morbid és mindenképp érdekes.

csokidani 

Kasza.
Nem birom tovabb nezni. Vagyis birnam, de nem akarom. Kinszenvedes volt ez a harom resz. 80%-a vallasi szentbeszed, amit pedig kulonosen nem birok. A maradek husz szazalekban mutattak az amugy kulonosen hangulatos helyszint ill probaltak alapozni a karaktereket – csak sajnos melyseget nem sikerult belejuk vinni. A Hill Housenal irtam valami olyasmit hogy a lassusag nem eszkoz hanem alapallapot. Na ennel a sorinal ez hatvanyozottan igy van. Egyszeruen rohadtul nem tortenik semmi, es ha tortenik valami picike dolog, az is borzasztoan erdektelen. Ez cefetul idegesito (es idorablo). Jo aranyerzekkel ezt a harom orat egy reszben bo lere eresztve be lehetett volna mutatni.
Szval ez a sori sztem rossz es az is biztos hogy Flanagantol nem fogok mar semmit nezni.

Mr_Catharsis91 

Régen láttam már ilyesféle drámába oltott, horror elemekkel teletűzdelt történetet. Voltak benne érzelmileg nagyon megterhelő részek, az egész sorozatra jellemző volt egy depresszív atmoszféra. Az alakításokkal sem volt semmi baj, annak ellenére sem, hogy nem volt sztárparádé, mondjuk ez sohasem ezen múlt, nem is zavart a nagy nevek hiánya.
Egy rakás dolgot markolt (pl.: bűn és bűnhődés, hit és tévhit, vallásbeli különbségek) és viszonylag ügyesen is tartotta egybe őket, nem éreztem akkora feldobott kőnek.
Megterhelő sorozat, de egynek bőven megéri.

Near 

Úgy állj hozzá, hogy ez nem horror!
Ez egy kőkemény dráma, gyönyörű karakterfejlődésekkel, amibe a végére nem kevés vér és horror elem kerül. Ha Mike bácsi lassan építkezős világát szereted, akkor ebben sem fogsz csalódni!

Avilda

Ahhoz képest, hogy
– jól tudjuk, melyik Stephen King regény koppintása ez
– túl sok a vallás és a bibliából való folyamatos idézgetés
– túl sokáig tartott egy-egy monológ

tetszett. Hangulatos és szép volt.

Elmer 

Majdnem nyolcat adtam rá, de helyenként zavartak az aránytalanságai, különösen a végén, egy epizódnyi időt megspórolhattak volna, de így is nagyon jó horror sorozat, mondom ezt annak ellenére, hogy mostanában ritkán nézek önszántamból sorozatot. Nehéz róla úgy beszélni, hogy ne spoilerezzek, én kicsit túl sokat is tudtam talán előre egy baráti ajánlás alapján, ennek ellenére is élvezetes volt. Jók a színészek, főszereplők különösen, de a mellékszereplők is meglepően jók, a történetvezetésben be mer vállalni egy-két merészebb húzást. Jómagam nagyon kedvelem, ha egy alkotó képes valami kis újdonságot vagy egyedi ízt varázsolni ebbe az alműfajba, de pláne, ha a cselekmény a jelenben játszódik. A zenéje is klassz, nagyon visszafogott, már-már minimalista és mellé ezek a vallási énekek kiváló kontrasztot adnak. Egy szó mint száz, én is csak ajánlani tudom.


Népszerű idézetek

Near 

Catholic Church in a nutshell. All over the world, these small, starving villages with big, fancy churches. Gettin' bigger and fancier, while the towns dry up.

2. rész – II: Zsoltárok könyve

Hasonló filmek címkék alapján