Kedvencelte 6

Várólistára tette 53


Kiemelt értékelések

Coralie 

Amikor megláttam itt Snitten ezt a sorozatot, egyből lecsaptam rá, pedig előtte nem hallottam róla semmit. Szeretem az ilyen témájú filmeket, amikor nem lehet tudni, végül hova vezet a történet. Nagyon jól megoldották, ahogy haladtunk előre, nem tudtam eldönteni, hogy mi valós és mi nem. Az üzenet pedig nagyon átjött, mert a lényeg nem is a vallás vagy a Messiás szerepe volt, hanem az, ahogyan a társadalmunk működik. A közösségi oldalak, a nyájhatás, a tömegek befolyásolása, a politikai játszmák, a média hírverése, a hit megkérdőjelezése, kb. így játszódna le a valóságban is egy ilyen jelenség.

carragher 

1 évad tetszett remélem lesz folytatás mert még nincs befejezve.

1 hozzászólás
Szencsike 

Nem sokat tudtam a történetről, de amiért megnéztem, az az volt, hogy „eljött a Messiás a 21. századba” alapfeltevés volt. Magam sem igazán ezt reméltem a sorozatról, azt hittem valami komolyabb, „Jézus kommentálja a 21. századot” sztori lesz és nem. az ilyen vallási sorozatoknál (és filmeknél) nagyon nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt, hogy hol a határa vallási bullshitnek és a komolyanvehetőségnek. Itt ez elmosódott, mert mikor azt hittem volna, hogy „na, ő tényleg a Messiás”, akkor jött valami, ami rácáfolt, de ott mozgott bennem a kétség, hogy vajon tényleg ő-e a Messiás, vagy csak egy csaló, mert mindent meg lehet magyarázni. De talán ez jelenti a hitet. Hitet abban, hogy ő a csodatévő ember, aki a világ konfliktusait megoldja és béke lesz a földön… De a hit alapja a kétkedés, tehát Al-Masih nagyon is ember, aki csak trükközik és lehet nem tiszták a szándékai.
Bonyolult sorozat ez, mert nagyon emberien mutatja be az emberi oldalt. A főszereplők történetei annyira szépen bontakoznak ki, hogy ritka az ilyen karakterépítésű sorozat, ami ennyire jól bemutatja az emberi lélek finomságait. És azt is kiválóan ábrázolja, hogy mi történne, ha egy messiás valaki bukkanna fel hirtelen a semmiből. Hogy reagálnánk mi, ha pl. olyanok lennénk mit Eva és Aviram, akik már rég elvesztették a hitüket? Vagy ha olyanok lennénk mint Felix atya? Vagy annyira messze lennénk az eseményektől, hogy talán fel se fognánk igazán és csak sodródnánk? Lenne-e elég hitünk ehhez, vagy kétkednénk vagy csak megvonnánk a vállunkat? A közösségi média erejét is remekül ábrázolja, szinte ott indul be a Messiás személyi kultusza. Jó kérdéseket vet fel a sorozat, annyi biztos, hogy jó sok gondolkodnivalót adhat és ha lesz második évad, mindenképpen visszatérek.

lakatoszoltan01 

5. résznél tartok, tudom, hogy elkaszálták. Értem az okát, azaz nagyon-nagyon-nagyon lassú. Értem, hogy fel kell építeni egy sorozatot, de ha részenként csak 10 perc igazi izgalom van, és abból sem tudunk meg semmit, az elég ok a kaszára. Végig fogom nézni a 10 részt, mert az alapszitu jó, és elvileg szupervárós a lezárás, de a lassúság miatt nem bánom.


Népszerű idézetek

nagytimi85

What better agent of chaos than a new messiah?

1. évad 7. rész – Ha bekövetkezik, amit valaki megmond...

Hasonló filmek címkék alapján