Mennyei Királyság (2005) 239

Balian, a hitét vesztett patkolókovács származása ellenére a Szentföldre utazik, ahol akaratlanul is a háború középpontjába kerül. Ám Jeruzsálem hamis csillogása, a lovagok, Tiberias és Guy de Lusignan ármánykodása közepette beleszeret a szépséges hercegnőbe, majd vezéralakja lesz az… [tovább]

angol

Képek 13

Szereposztás

Orlando BloomBalian
Liam NeesonGodfrey
Eva GreenSibylla
Edward NortonBalduin király
Marton CsokasGuy de Lusignan
Jeremy IronsTiberias
Nikolaj Coster-WaldauFalusi poroszló
Kevin McKiddEnglish Sergeant
Ghassan MassoudSaladin
Khaled NabawyMullah

További szereplők

Kedvencelte 37

Várólistára tette 120


Kiemelt értékelések

Chriss 

Húztam halasztottam, mire sikerült rávennem magam. Azt már az elején tudtam, hogy kedvenc nem lesz. Nem volt túl mozgalmas, engem sosem hozott lázba, hogy halomra ölik egymást a kamerák előtt. Meg amúgy. Utálom a háborúkat. Sosem értettem, mi értelme az egésznek, hogy valaki romhalmazok felett uralkodhat. No mindegy. Orlando Bloom azért jól nézett ki. Eva Green-nek pedig határozottan jobban áll a hosszú haj :)

Londonna 

Jaaajjj… Minden ilyen film ugyanolyan? Teljesen ugyanazokkal az elemekkel operál, bizonyos momentumok meg mindig előkerülnek, csak a jelmezek és a színészek mások. Uncsiiiii. -.-"
Műfaját tekintve rendben van, akinek bejön a sok kaszab, meg vér meg fárasztó csatajelenet, az minden bizonnyal élvezni fogja.
Én a verekedős részeket NAGYON untam, sajna ezekből volt több. Meg megevett a fene, hogy hol késik már Jeremy?! Aztán ő is megérkezett… *-* Igaz, sokat nem szerepelt. -.-" De még mindig többet, mint szegény Liam Neeson.
Orlando Bloom egyébként meg kell mondjam, tetszett. Egész helyes gyerek itt, még én is hümmögtem itt-ott. De azért Jeremy volt az igazi. :)))
Az alapkonfliktus egyébként jó volt és érdekes, éppen emiatt jobb néven vettem volna, ha inkább teológiát érintő filozófikus párbeszédeket hallgathatok, nem pedig azt kell néznem, hogy hogyan üvöltöznek, meg vagdossák egymást ezek a szerencsétlenek. :)

7 hozzászólás
Netta88 

Egy párszor már láttam belőle jeleneteket, de sose sikerült még végignéznem, igazából annyira nem is vonzott a film, hogy leüljek elé és megnézzem. Nővérem is így volt vele, mármint azzal a részével, hogy többször elkezdte, de egyszer se nézte végig, szóval leültünk és megnéztük.
Nem indult rosszul a film, de valahol a közepén elvesztette a varázsát, a lendületét, én meg szépen bealudtam a csatajelenet alatt, és csak a végén ébredtem fel. Egyébként úgy érzem, hogy sokat nem vesztettem, hogy kimaradt az a rész. Végig kicsit olyan érzésem volt, mintha már láttam volna ezt a filmet. Nyilván a klisék miatt. Fiatal férfi, aki elveszti mindenét és harcos lesz, szemet vet más feleségére, persze a nő se tiltakozik, jön a kötelező szex és csatajelenet aztán a happy end. Nem igazán nyert meg magának ez a film.

2 hozzászólás
Honey_Fly 

„To kill an infidel is not murder, it is the path to heaven”. Egyes, leülhet. spoiler

3 hozzászólás
Osli75 

Hú, ezt a filmet is mióta szeretném megnézni, de amennyire vártam rá, annyira sajnos nem tetszett. Láttam már ebben a kategóriában jobb filmet is. Nekem kicsit sok volt a csatajelenet, lehetett volna ezek helyett kicsit jobban kidolgozva az érzelmi, értelmi része a történetnek, több emberi kapcsolat-kidolgozással, több párbeszéddel.

Bee

Nagy kedvencem Bloomos korszakomból.
Szerintem Orlando legjobb alakítása.
A rendezés és az egész hangulat számomra igen is emlékezetessé tette ezt a filmet.
Edward Norton Balduin szerepében zseniális.
És a zene. Nagyon jó soundtract. ( Érdekes hogy én felfedeztem benne néhol a Narnia zenéjét is :D )

Ekhal

Csak a bővített, rendezői változatot szabad megnézni, úgy teljes a történet és értékelhető igazán a film. :)

Lobo 

Több mint két órán keresztül kellett egy teljesen dilis, Orlando köré font sztorit bámulni és jó lenne, ha végre mindenki rájönne, Bloom 1 dolgot tud: nyilazni. – írtam ezt 2005-ben :)

3 hozzászólás
mvancsika 

Emlékszem a látványra, ami nagyon szép volt. Emlékszem, hogy volt valami csata is. De másra nem emlékszem. Ezek szerint különösebben nem tetszett.

Dániel_H 

Akár pontos történelmileg, akár nem, végig látványos és izgalmas mozi egy olyan korról, ami nem sokban különbözik a maitól. Újranézős.


Népszerű idézetek

Bee

Nem az vagy, akinek születtél, hanem akivé magadtól lenni tudsz.

Viktoria_0014 

„Férfi-e az, ki nem teszi jobbá a világot?”

Negative_Singularity

Az ember mozdulhat parancsra. A fiú követheti atyját. De ne feledd, ha királyok mozgatnak is téged, vagy hatalmasok, a lelkedért egyedül te felelsz. Isten előtt állva nem mondhatod, hogy mások parancsára cselekedtél, vagy hogy az erény nem volt járható út a számodra. Az nem lesz mentség.

Briza

Ha ez a mennyei királyság, Istenre bízhatjuk a sorsát.

Christinewinchester 

Hospitaller: I put no stock in religion. By the word religion I have seen the lunacy of fanatics of every denomination be called the will of God. Holiness is in right action and courage on behalf of those who cannot defend themselves, and goodness. What God desires is here
[points to head]
Hospitaller: and here
[points to heart]
Hospitaller: and what you decide to do every day, you will be a good man – or not.

Christinewinchester 

Balian of Ibelin: God will understand, my lord. And if he doesn't, then he is not God and we need not worry.

Christinewinchester 

Godfrey of Ibelin: You are not what you were born, but what you have within yourself to be.

Christinewinchester 

Balian of Ibelin: [praying to his wife] how can you be in hell when you're in my heart.

Christinewinchester 

Hospitaller: Are you sorry for all your sins?
Godfrey of Ibelin: [looking at Balian, his illegitimate son] For all but one.

Christinewinchester 

Tiberias: I have given Jerusalem my whole life. First, I thought we were fighting for God. Then I realized we were fighting for wealth and land. I was ashamed.


Hasonló filmek címkék alapján