Mennyei Királyság (2005) 161

Kingdom of Heaven
145' · amerikai, angol, német, spanyol, marokkói · akció, kaland, dráma 12

Balian, a hitét vesztett patkolókovács származása ellenére a Szentföldre utazik, ahol akaratlanul is a háború középpontjába kerül. Ám Jeruzsálem hamis csillogása, a lovagok, Tiberias és Guy de Lusignan ármánykodása közepette beleszeret a szépséges hercegnőbe, majd vezéralakja lesz az… [tovább]

angol

Képek 12

Szereposztás

Orlando BloomBalian
Liam NeesonGodfrey
Eva GreenSibylla
Edward NortonBalduin király
Marton CsokasGuy de Lusignan
Jeremy IronsTiberias
Nikolaj Coster-WaldauFalusi poroszló
Kevin McKiddEnglish Sergeant
Ghassan MassoudSaladin
Khaled NabawyMullah

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 23

Várólistára tette 67


Kiemelt értékelések

Londonna 

Jaaajjj… Minden ilyen film ugyanolyan? Teljesen ugyanazokkal az elemekkel operál, bizonyos momentumok meg mindig előkerülnek, csak a jelmezek és a színészek mások. Uncsiiiii. -.-"
Műfaját tekintve rendben van, akinek bejön a sok kaszab, meg vér meg fárasztó csatajelenet, az minden bizonnyal élvezni fogja.
Én a verekedős részeket NAGYON untam, sajna ezekből volt több. Meg megevett a fene, hogy hol késik már Jeremy?! Aztán ő is megérkezett… *-* Igaz, sokat nem szerepelt. -.-" De még mindig többet, mint szegény Liam Neeson.
Orlando Bloom egyébként meg kell mondjam, tetszett. Egész helyes gyerek itt, még én is hümmögtem itt-ott. De azért Jeremy volt az igazi. :)))
Az alapkonfliktus egyébként jó volt és érdekes, éppen emiatt jobb néven vettem volna, ha inkább teológiát érintő filozófikus párbeszédeket hallgathatok, nem pedig azt kell néznem, hogy hogyan üvöltöznek, meg vagdossák egymást ezek a szerencsétlenek. :)

7 hozzászólás
Honey_Fly 

„To kill an infidel is not murder, it is the path to heaven”. Egyes, leülhet. spoiler

3 hozzászólás
Osli75 

Hú, ezt a filmet is mióta szeretném megnézni, de amennyire vártam rá, annyira sajnos nem tetszett. Láttam már ebben a kategóriában jobb filmet is. Nekem kicsit sok volt a csatajelenet, lehetett volna ezek helyett kicsit jobban kidolgozva az érzelmi, értelmi része a történetnek, több emberi kapcsolat-kidolgozással, több párbeszéddel.

Bee

Nagy kedvencem Bloomos korszakomból.
Szerintem Orlando legjobb alakítása.
A rendezés és az egész hangulat számomra igen is emlékezetessé tette ezt a filmet.
Edward Norton Balduin szerepében zseniális.
És a zene. Nagyon jó soundtract. ( Érdekes hogy én felfedeztem benne néhol a Narnia zenéjét is :D )

Lobo

Több mint két órán keresztül kellett egy teljesen dilis, Orlando köré font sztorit bámulni és jó lenne, ha végre mindenki rájönne, Bloom 1 dolgot tud: nyilazni. – írtam ezt 2005-ben :)

3 hozzászólás
Sándor_Langer_Pudingman 

Emlékszem, milyen ideges voltam, mikor annak idején moziban láttam. Egy biztos: a forgatókönyvírónak eltörném a kezét… :)
Történelmileg annyi hülyeség van benne, hogy ez már nagyon fáj. Ezek élö személyek voltak, kérem szépen, és mesefigurákat csináltak belölük.

Mondjuk a Ridley Scott filmek ilyenek. Gondoljunk csak a Gladiátorra, ahol Commodus megöli az apját, Marcus Aureliust, mert nem öt, hanem a soha nem élt Maximust akarja utódjának. :)

1099-ben, mikor a „dicsöséges keresztény lovagok” elfoglalták Jeruzsálemet, lemészárolták a 60 ezer fös lakosságot. Zsidókat, muzulmánokat, gyerekeket, nöket, idöseket. Szaladin, 1187-ben visszafoglalta Jeruzsálemet, szabad elvonulást engedélyezett a város 45 ezer lakosságának. Jó, mi?

Ad3lka

*3 órás rendezői változat*

Hát nem tudom, én imádom az ilyen filmeket, imádom a történelmet, imádom a középkort. Kitűnő színészgárdát verbuváltak össze, szépen dolgozták végig a történéseket, csodás a zene, de Balian karaktere annyira egysíkú és emellett annyira indokolatlanul epikus, hogy kipukkadt a lufi. Elrepült a három óra, és voltak ebben a filmben gyönyörű jelenetek, okos megoldások, de hiányérzetem maradt.

mvancsika 

Emlékszem a látványra, ami nagyon szép volt. Emlékszem, hogy volt valami csata is. De másra nem emlékszem. Ezek szerint különösebben nem tetszett.

hankman

A sztárdömping ellenére nem fogott meg különösebben a film.spoiler

A sztori eleje eléggé darabos és logikailag laza. spoiler Ezzel a pár szavas összefoglalóval kb. el is ment a film fele. Ez a 145 perc nagyon hosszú erre a filmre.

Ami jól működött a filmben, az a kameramunka, a látványvilág. Jeruzsálem városa megelevenedett, minden abszolút korhűnek tűnt az ornamentikától kezdve a korabeli viseletekig. A muszlimok, keresztények, és más népek békében éltek egymás mellett és egy színes közösséget alkottak – valós történelmi vonatkozása is volt a filmnek. Ha volt CGI, az nem volt érezhető. A tömegjelenetek valóban nagyszabásúak voltak, a seregszemlétől a hadtestekig úgy éreztem, hogy valóban összeszedtek ennyi embert és beöltöztettek (vagy csak remek CGI csalás áldozata lettem). A csatajelenetek nagyon tetszettek, az ostrom is ötletesre sikerült, remekül kivitelezték.spoiler

A karakterek közti kapcsolat kicsit zavaros, a történet kapkodó az elején, az eszméknek ugyanakkor hangsúlyos szerepük van, próbál pozitív emberképet is kialakítani, a csatajelenetek nagyszabásúak és látványosak.

Dániel_H 

Akár pontos történelmileg, akár nem, végig látványos és izgalmas mozi egy olyan korról, ami nem sokban különbözik a maitól. Újranézős.


Népszerű idézetek

Bee

Nem az vagy, akinek születtél, hanem akivé magadtól lenni tudsz.

Zajec_Sternenkind 

Az ember mozdulhat parancsra. A fiú követheti atyját. De ne feledd, ha királyok mozgatnak is téged, vagy hatalmasok, a lelkedért egyedül te felelsz. Isten előtt állva nem mondhatod, hogy mások parancsára cselekedtél, vagy hogy az erény nem volt járható út a számodra. Az nem lesz mentség.

Viktoria_0014

„Férfi-e az, ki nem teszi jobbá a világot?”


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján