Mamma Mia! (Mamma Mia! 1.) (2008) 896

1 díj · 8 jelölés

Donna független, egyedülálló anya, és van egy kis szállodája egy idilli kis görög szigeten. Egyedül nevelte fel lányát, a tűzrőlpattant Sophie-t, és éppen most készül elengedni a kezét. Lánya esküvőjére Donna meghívta két legjobb barátnőjét, az életrevaló Rosie-t és a módos, sokszor elvált… [tovább]

angol

Képek 88

Szereposztás

Meryl StreepDonna
Amanda SeyfriedSophie
Pierce BrosnanSam Carmichael
Colin FirthHarry Bright
Stellan SkarsgårdBill Anderson
Dominic CooperSky
Julie WaltersRosie
Christine BaranskiTanya
Rachel McDowallLisa
Philip MichaelPepper

További szereplők

Kedvencelte 395

Várólistára tette 89


Kiemelt értékelések

Theana 

Előző értékelésem:
Emlékszem, másodikos voltam, mikor az egyik barátnőm/osztálytársam meghívott a szülinapi bulijára, és ott láttam először. :) Emlékszem, imádtam. Ha mostanában újra megnézném, nem valószínű, hogy oda lennék érte. :D Idegesítene a sok éneklés.*.*

Mostani:
Imádooom!!! Hogy írhattam azt, hogy unnám és idegesítene? Van olyan nő, aki nem nézi meg szívesen? Imádom! :D

28 hozzászólás
blackbeakwitch 

Ó, ha lehetne egy filmre 1000 csillagot adni! *-*
Iszonyat jó feel-good film, pláne nyáron, fantasztikus szereplőkkel, gyönyörű helyszínnel, aranyos történettel és ikonikus ABBA dalokkal, amiket szerintem már szinte minden generáció ismer.
Már ezerszer láttam, de megunhatatlan, a dalokat pedig kívülről fújom. ♥

Marcsi 

Giccses? Igen!
Pierce Brosnan hangja szörnyű? Határozottan!
Amanda Seyfried szemei ijesztőek? Naná!!!
De ez egy csodálatos film nőknek, fantasztikus ABBA slágerekkel. Nem mondhatnám, hogy a film megnézése előtt bármilyen érzéseket tápláltam volna az ABBA iránt, azóta, viszont az összes filmben szereplő dalt kívülről tudom, és mikor a kislányom nagyon pici volt, erre nyugtattam meg, mert olyan jó dallamosak! :)

3 hozzászólás
Pandalány 

Sokadjára nézve sem unalmas. A dalok, a sztori, a színészek, a helyszín, minden egyben van és megunhatatlan.

Törpillaa 

Imádom. Már régebben is láttam vagy 100x, de még mindig nagyon tetszik. Vicces, szórakoztató, humoros, jó színészek, jó Abba számok, és egy nagyon jó sztori. :-) Meryl Streep egyszerűen utánozhatatlan színésznő. Egyszerre tud komoly lenni, és humoros is, imádom a filmjeit. Eszméletlen jól alakította Donna karakterét is. A többi színész is jó volt, tetszett Amanda Seyfried, Dominic Cooper, bár Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgärd, kicsit kevésbé, de azért ők is jók voltak. Na meg a csajok Tanya, Rosie, és Sophie két barátnője is jók voltak. :-)

Zahra 

Imádom az Abbát, így nem kérdés, hogy a film is tetszett. A sok hype miatt azért többet vártam tőle, de így is jól szórakoztam rajta, pláne a dalokon.

Juci 

Ez tényleg borzasztó giccses, de nem lehet nem imádni, és ugyan láttam már korábban, de azért az igazi az volt, amikor @Light lánybúcsúján néztük, és spontán dalra fakadtunk minden számnál :D Feldobós film.

3 hozzászólás
Londonna 

Nem szereteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem! Sajnálom, ez van. Ez egy végtelenül erőltetett, sokszor tök hamis giccs és nyáltenger. Pedig szeretem az ABBA-t, szeretem Colin Firth-t, sőt, Meryl Streep-et is elismerem jó színésznőnek, de ez nem több mint egy vicc. Oké, lehet, annak is szánták (sőt, gyanús), de sokszor már annyira túlzó, hogy rosszul vagyok tőle. Személyes véleményem, hogy ebben a moziban egyes egyedül Colin Firth igazán hiteles, neki még jól állt ez a bohócszerep is, de a többiek… Különösen a fő-fő-főszereplők… Hát. Szódával elmentek. Bár Colin is „kihúzta nálam a biztosítékot” ezzel, különös tekintettel a Waterloo-ra. Az még viccnek is rossz volt. Nem, nem, nem… Ennyire nem kéne. De neki megbocsájtottam.
Pierce Brosnant alapvetően nem igazán kedvelem, most se voltam vele másképp. Ráadásul durván hamis. Miért kell olyan színészt felkérni, aki nem tud énekelni? Vagy ha már, akkor énekelhetett volna helyette más… Merylnél detto. Borzalmas az a vernyogás, amit lenyom. Colin a maga kis dalocskáját legalább korrektül, szerethetően előadta, az még rendben volt.
A szereplőgárda énekelni tudó tagjait nem kritizálom, ők jók voltak, énekben legalábbis. Az más kérdés, ha minden egyéb tekintetben nekem már sok(k) volt a filmben látott nagy teátrális gesztusok tömkelege. Színpadon egy dolog, de filmen.?! Nem, köszi.
Eleve a Mamma Mía! szerintem úgy ahogy van, egy vicc. Mármint a musical. A történet iszonyú gyenge, süt róla, hogy előbb voltak a dalok, s csak aztán kerítettek hozzá egy sztorit. Nem szeretem az ilyet… Miért kell manapság mindig mindenből musicalt csinálni? Gusztustalan, emberellenes bűncselekmény szerintem. Régen szerettem a musicaleket, de hála ennek a dömpingnek, kiábrándultam és már csak egy-két olyan zenés produkció van, amit tényleg tartok is valamire. A Mamma Mía! nem tartozik ezek közé…
Szóval… Az egyetlen igazán értékelhető momentuma a filmnek Colin Firth, bár mint már említettem, sajnos esett ő is jócskán (el)túlzásokba… (Azért a vad, rocker külsőt kifejezetten értékeltem, az nagyon szexi… :))

Oroa 

Ha a tv-ben megy mindig megnézzük anyuval, de szerintem én jobban szeretem főleg a zenék miatt.

kiruu 

A történet soha nem mozgatott meg kifejezetten, illetve Donna karaktere borzalmasan irritál, de attól még nagyon szeretem ezt a filmet. Általános iskolában, illetve gimiben mindig volt egy DVD a tanáriban, kb milliószor láttam a suliban, de soha nem végig. Utálom Colin Firth képét és Pierce Brosnant is. Sam karakterét szerettem egyedül az apák közül.
Szerintem 13-14 éves lehettem, amikor először láttam anyukámmal, és mondanom sem kell, hogy a hormonjaim táncoltak Dominic Cooper láttán. Az a jelenet, amikor együtt énekelnek Amamda-val, úúúristen. Kismilliószor visszatekertem azt a két percet.
A dalokat imádom, képes vagyok csak a zenét miatt megnézni kétszer egymás után. Mindig szép emlékeket idéz fel bennem ez a film.


Népszerű idézetek

Emii

– Tipikus, nem igaz? 20 évet vársz egy apára aztán egyszerre három is lesz.

Sister

Rosie: Bocsi, bocsi, az anyám leülne.
Tanya: Az anyád? Hisz egyidősek vagyunk!
Rosie: Igen, de nem minden részünk.

Londonna 

Ha rajtad múlna, akkor háromperces esküvő lenne, farmerban. Utána meg egy üveg sör.

10 hozzászólás
Londonna 

– Leitatjuk őket ma este, és aztán holnap Tanya és én horgászunk velük.
– Horgászunk?!
– Igen.
– Ugyan már!
– Miért, mit csináljunk három pasival?
– Hát, régen nem pecáztunk…

Londonna 

Gimme, gimme, gimme a man after midnight
Won't somebody help me
Chase the shadows away
Gimme, gimme, gimme a man after midnight
Take me through the darkness
To the break of the day…

Londonna 

– Neked van gyereked, Harry?
– Á, ott vannak a kutyák. Lucy és Fickó. Őbelőlük áll a családom. Jó lett volna egy kislány… Elkényeztettem volna.

Londonna 

Gondolom nincs rá esély, hogy legyen itt valahol egy vasaló.


Folytatása

Összehasonlítás

Mamma Mia!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján