Maffiózók (1999–2007) 100

3 díj · 11 jelölés

Mi történik ha egy maffiavezérnek olyan testi és lelki problémái támadnak, hogy kénytelen szakemberhez, nevezetesen egy pszichiáterhez fordulni? Anthony Soprano rendszeresen jár Dr. Jennifer Melfihez és mindenről aprólékos gonddal beszámol neki. Mesél neki a feleségéhez fűződő viszonyáról, az… [tovább]

Képek 16

Szereposztás

James GandolfiniTony Soprano
Edie FalcoCarmela Soprano
Michael ImperioliChristopher Moltisanti
Tony SiricoPaulie Gualtieri
Lorraine BraccoDr. Jennifer Melfi
Jamie-Lynn SiglerMeadow Soprano
Robert IlerAnthony Soprano
Aida TurturroJanice Soprano
Nancy MarchandLivia Soprano
Dominic ChianeseCorrado Soprano

További szereplők

Maffiózók (1999–2007)

További stábtagok

Gyártó
Home Box Office (HBO)
Brillstein Entertainment Partners

Streaming
HBO Max

Kedvencelte 62

Várólistára tette 126


Kiemelt értékelések

Midnightsp

Van a , a nagyon jó, a zseniális és mindezek felett valahol ott van a Sopranos.

Az összes karakter egyedi és utánozhatatlan Livia „bárcsakelszólítanaazúr” Sopranotól kezdve Paulie-n és a közízlést romboló melegítőin át az FBI ügynökökig, akik úgy tudnak elképesztően viccesek lenni, hogy egyáltalán nem viccesek.

Silvio ominózus Al Pacino-utánzása már-már ikonikusabb, mint maga a mondat amit Al Pacino előad a Keresztapa 3-ban. Junior bácsi a legutálatosabb, legviccesebb és leggonoszabb szerethető gengszter akit valaha látott a világ.

David Chase maga választotta a betétdalokat a sorozathoz és kevés tökéletesebb jelenet van a TV történelemben, mint amikor megszólal az 1. évadban a Paparazzi. És ott van még a Frank Sinatra a Cake-től, a Ninna Ninna és persze a Don't Stop Believing. Minden rész után szinte kötelező program a zenék utáni nyomozás youtube-on.

A Pine Barrens című részt szerintem úgy 200-szor láttam eddig, de még mindig könnyezni kezdek ha meghallom, hogy az orosz belsőépítész megölt tizenhat csehszlovákot.

Chrissy és Adriana spoiler történetétől a mai napig ráz a hideg.

James Gandolfini és Edie Falco színészi játéka a túl-szép-hogy-igaz-legyen-kategória és ha nem tudnám, hogy a sorozat csak fikció, simán elhinném, hogy minden egyes vitájuk valódi volt.

Vannak a félelmetes sorozatok, vannak azok, amik megnevettetnek, vannak, amik megríkatnak, amik megbotránkoztatnak, és van a Sopranos, ami mindezek tökéletes hibridje.

Hiába nagyon jók manapság (is) a sorozatok, ilyen telitalálat, mint ez, több nem lesz, az fix.

1 hozzászólás
Blissenobiarella 

Már meg sem tudom mondani, hogy miért kezdtem el nézni ezt a sorozatot, pont én, aki utálja a maffiás filmeket. De hát ez egyszerűen zseniális. Imádtam első percétől az utolsóig. Kizárólag szuperlatívuszokban tudnám részletezni a véleményem, a karakterektől a zenéig mindenben.
Az utolsó percek… te jó ég, kiráz a hideg. Csak ezért a három percért érdemes volt végig nézni mind a hat évadot.

Hudson 

10/10
Remélem valaha még szembejön velem ilyen sorozat…

3 hozzászólás
Andaxin 

Az 1. évad után nem hiszem, hogy történhet olyan, amitől kevésbé tetszene. Megkockáztatom, hogy ez lehetett a Földön az első olyan sorozat, amiben aprólékosan és következetesen kidolgozott karakterek és események voltak, és nem csak úgy egymásra voltak hányva a részek.
Örülök az újabb függésemnek, és annak is hogy jó hosszú lesz szerencsére.
A színészek I. osztályúak, a karakterek jók, a pszichiáter a kedvencem egyelőre, Tony anyukáját többnyire lapáttal kínálgatom.
A zenéje is annyira jó, akár a főcím, akár a közepén, akár a végén van egy betét.
spoiler

Mhysa 

A legjobb maffiás sorozat, amit valaha alkottak.

NiCoŁaj

Amikor rátaláltam erre a sorozatra, azon nyomban elkezdtem és akkor már a határ a csillagos ég volt. James Gandolfini lubickol a szerepben és a többi színész is brillírozik. A karakter, a történet és a kivitelezés mind rámutat arra, hogy a filmművészet egy csodálatos dolog. Olyan maffiózós sorozat mint amilyen ez volt, soha nem volt és sajnos a jelenlegi tendenciát nézve, nem is nagyon lesz már ezután. Imádtam és tervezem az újranézést. Na meg majd egy harmadikat is… ;)

piciszusz 

Fu el a ehoszem hogy vége van. Eleve el se akartam kezdeni, aztán valahogy elkapott mégis útközben és egész megszerettem őket. Aztán valahol az 5. évad környékén elindult a lejtőn és alig vártam, hogy vége legyen. Már nem is volt semmi sztori, csak összedobták a részeket, néha megöltek pár embert, de nem volt már rendesen felépítve.


Népszerű idézetek

Blissenobiarella 

Először is olaszok vagyunk, és nem hiszünk a válásban. Az ordítozó családban hiszünk.

5. évad 9. rész – Pánikroham
Kriska_Attila 

Amikor már azt hittem hogy kint vagyok, ezek mindig visszarántottak!

1. évad 1. rész – A Soprano család
Szelén

– Look, Valentina, I'm a married man. I'm a happily married man with two kids.
– I just wanna see you, sometimes. A couple nights a week. I'm not gonna say I love you. I always say that too soon to guys and I'm tryin' to work on that, but. I really like you.
– I like you, too, honey, but it's not gonna happen.
– Why? Why not?
– For one thing, I already took his horse.


Hasonló filmek címkék alapján