Loving Annabelle (2006) 28

Annabellet kétszer tanácsolták már el korábbi iskoláiból viselkedési problémák miatt, így anyja utolsó előtti lehetőségként elküldi egy katolikus lányiskolába. A lázadó szellemű Annabelle már az első napon szemet vet a gyönyörű irodalom tanárnőre, Simonra, aki kiegyensúlyozott életét éli a… [tovább]

Angol
Angol · Spanyol

Képek 9

Szereposztás

Erin KellyAnnabelle Tillman
Diane GaidrySimone Bradley
Laura BreckenridgeColins
Michelle HornKristen
Ilene GraffMother Immaculata
Hirdetés

Kedvencelte 11

Várólistára tette 28


Kiemelt értékelések

Bodnár_Noémi

Á, ezt csak az érti, aki volt szerelmes a tanárnőjébe lánylétére.
Kb. hatvanszor láttam, szétsírtam kb. 400 zsebkendőt. Ezt nem lehet ám kibírni szívfacsarodás nélkül annak, aki… :)

1 hozzászólás
Little_Monster 

A teljes elfogultság szól belőlem, mikor állítom, hogy ez a film a top 3 kedvenc leszbikus témájú filmem közt van. Csak azért nem az első, mert már kinőttem a gimis korszakból és magam mögött hagytam a nagy szerelmet, amiről a film is szól. Akkoriban el se akartam hinni, hogy készítettek egy ilyen csodálatos filmet, aminek minden percével ennyire azonosulni tudok. Vezettem is egy blogot, amiben szerintem hónapokig erről posztolgattam, annyira nem tudtam betelni vele. Miatta kezdtem el Walt Whitmant olvasni, az pedig már a hihetetlen kategóriába tartozott, hogy elhangzott a filmben az akkori egyik kedvenc számom Sara Bareillestől a Gravity. Ráadásul a vége is happy end, ami csak külön hab a tortán. Amúgy se az a kedvenc részem, hanem inkább a szerelem kibontakozása. Szóval elragadtatásom nem tudom elég kifejezően leírni, szivárványokat és szívecskéket kérek az értékelésem mellé képzelni, bár még az sem fejezi ki pontosan, hogy mit adott nekem anno ez a film.

2 hozzászólás
hollo12

„Á, ezt csak az érti, aki volt szerelmes a tanárnőjébe lánylétére.” <- Ha csak ennyi jött át neked a filmből kár volt megnézned.
Aki még nem látta esetleg:
A film nagyon szépen mutatja be egy tanárnő rejtett életének felszínre törését, mikor egy tanítványa szó szerint meg akarja szerezni. A filmben szépen lassan derül ki a tanárnő másik élete és nagyon jól van bemutatva a vívódása.
Szép film na.

Kemiviki 

Őszintén? Eléggé fura volt ez nekem. Túl gyors volt ez a nagy szerelem számomra, ennyicske kis románcért nem dobnám el a „karrierem”. Azt sem értem miért maradt Simone abban az ártó környezetben.
És a befejezés is úgy lógott a levegőben.

Lipsza

Sokan dicsérik ezt a filmet, de nekem valahogy nem jön be. Szögezzük le, szerintem semmilyen körülmények között se helyénvaló a tanár-diák szerelem. Az érzéseknek ennyire igen is tudni kell parancsolni.
Én valahogy nem tudom elképzelni, hogy egy érett, felnőtt nő, egy kamaszba találja meg a szerelmet.
Szerintem jócskán túl van értékelve, mint amennyi valójában.

vadooc

Ha jól emlékszem, ez volt az első leszbikus film amit láttam. Sorozatot és animét néztem előtte is, de filmet még nem. Nagy kedvencem, azóta már többször is láttam.

naravna

Hát ez fura volt. Annyira nem tudom elhinni, hogy egy felnőtt nő beleszeret ennyi idő alatt egy tinédzser lányba anélkül, hogy megismerné, és annyira, hogy nem csak az állását, de a szabadságát is veszélyezteti miatta. Ha ábrázolta volna a film ennek a folyamatát, akkor oké, de így hiteltelen. Ráadásul minden más – a többi szereplő, a helyszínek – csak díszlet volt az állítólagos románc mellé. A vége egész hitelesre sikerült, így 5 csillag.

Répási_Évi

Az a bajom vele, hogy egy az egyben Zornige Küsse másolat… És annyira meg nem hangulatos, mint a feljebb említett, so…


Népszerű idézetek

desertangelable 

Simone: Maybe you could carry them in your pocket or hide them in your bag where no one could see them.
Annabelle: I'll think about it.
Simone: Why are you making this so hard?
Annabelle: The first person I fell in love with gave them to me.
Simone: You still in love with him?
Annabelle: *She* moved to Europe last year with her family.
Simone: Think about it.

desertangelable 

The only real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes, but in having new eyes.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján