Közellenségek (2009) 103

Public Enemies
140' · japán, amerikai · dráma, életrajzi, krimi

John Dillinger minden idők egyik legismertebb gengsztere. Vakmerő szökései, huszáros bankrablásai és nem utolsósorban a lefegyverző bája népszerűvé tette az egyszerű emberek és a barátnője, Billie Frechette szemében. Ám nem mindenki örült ténykedésének. A Szövetségi Nyomozó Iroda vezetője, J.… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Johnny DeppJohn Dillinger
Christian BaleMelvin Purvis
Marion CotillardBillie
Billy CrudupJ. Edgar Hoover
Stephen DorffHomer Van Meter
James RussoWalter Dietrich
Channing TatumPretty Boy Floyd
Emilie de RavinBarbara Patzke
Branka KatićAnna Sage
Leelee SobieskiPolly Hamilton

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 106


Kiemelt értékelések

Szeszj

Nem volt rossz film, sőt nekem nagyon tetszett, szeretem a maffiás filmeket, igaz hogy nem nagyon nézek olyanokat, nem tudom mért. De ez jó volt. Imádom Johnny Depp-et úgy hogy nagyon sokat dobott ez is a filmen. A végét nagyon sajnáltam, nem számítottam erre.
A ruhák annyira jók voltak benne, meg a kocsik is, és a zene ohh nagyon eltalálták, főleg mikor spoiler.
Christian Bale mint nyomozó elég jó volt.
Nekem ez a film még többször nézős! :D

Honey_Fly 

Fura dolog ez a szimpatikus gengszteresdi. Mert azért nem jó fiúk ők és simán lelőnek bárkit, ha úgy alakul. De persze, hogy neki, nekik szurkoltam én is. Nagyon jó volt a 30-as évek Amerikájába belecsöppenni. Imádtam Stephen Dorffot, az autókat, a ruhákat, a zenét és a bankrablókat, akik kiálltak egymásért és volt tartásuk. spoiler.
Ha újra játszana ilyen filmekben Johnny Depp, simán megbocsátanám neki a Mortdecait, a Magányos lovast és társait.

Nikoletta

Imádom Johnnyt és ez a film csak rátett egy újabb lapáttal. Igazi gengszterfilm. Dillinger karaktere nagyon tetszett, mindig egy lépéssel előrébb jár és baromi okos. Kár, hogy a vége felé lankadt a figyelme.

carragher 

Nem a legjobb gengszteres film.Kicsit unalmas volt. Ez egy olyan film ,hogy pár hónap múlva nem is fogsz rá emlékezni.

happybeboop 

AZ utóbbi időben Johnny Depp már leginkább csak olyan különc figurákat vállal, mint Jack Sparrow, vagy a Kalapos, vagy Grindelwald. Persze ezek szerintem mind-mind fantasztikus alakítások, de én kifejezetten szeretem, ha a hagyományos karakterek esetén is megcsillantja a tehetségét. Na ez is egy ilyen film szerencsére. Depp mellett még olyan fantasztikus színészek láthatóak, mint Christian Bale vagy a mindig csodás Marion Cotillard, hogy csak pár nevet említsünk a hosszú listáról.
A film maga egy teljesen hagyományos gengszterfilm, úgyhogy aki szereti ezt a műfajt, annak kifejezetten ajánlott alkotás.

Bri_Official

Imádtam. Az a film, amit már többször is megnéztem és még meg is fogok.

Kingslayer

Nos hát… nekem ez túlságosan hálivúd volt. Nagyon pedáloztak arra, hogy közkedvelhető legyen a nehéz műfaja ellenére, férfinak-nőnek, gengszterfilmrajongók és nem-rajongók számára egyaránt, ilyetén túlidealizált volt és szentimentális. Nekem és szerintem. Mellesleg, hogy én mennyire ki nem állhatom Deppet, te jó ég xD Kivéve a Félelem és rettegés Las Vegasban, mert ott hihetetlen volt, imádtam azt az alakítását.

zsofi017

Tetszett is meg nem is… és inkább a „meg nem is” rész volt erősebb. Az a baj, hogy jobb lett volna az életükkel indítani… korábbi eseményekkel, gyerekkorral, megpróbáltatásokkal stb… aztán utána kialakítani a sztorit. (nem kellett volna 1 órás gyerekkor… csak mondjuk pár bevágott jelenet, hogy jobban megértsük az okokat és a kontextust) De elég erőteljesen az események közepébe csöppentünk, Billie és Johnny kapcsolata is olyan légből kapott volt. Minden olyan gyorsan indult, hogy utána úgy nyújtsák a szinte semmit, mint a rétestésztát. Oké, állítólag tényleg így volt, de egy-két részt szerintem indokolatlanul húztak, míg másik részeken átsiklottak, így annyira nem is sajnáltam meg a szereplőket. Kevés volt az érzelmi ráhangolódás. Egynek elment, de nekem nem újranézős. Viszont Johnny Depp nagyon jó választás volt, még hasonlít is a maffiózóra.


Népszerű idézetek

virrasztó

Purvis: What keeps you up nights, Mr. Dillinger?
Dillinger: Coffee.

virrasztó

Floyd: I believe… you've killed me, so you can go rot in hell.

1 hozzászólás
virrasztó

Dillinger: You wanna' know if we're armed? We are armed.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján