Közel a horizonthoz (2019) 59

Close to the Horizon · Dem Horizont so nah
109' · német · dráma, romantikus 16

Egy nagy szerelem romantikus története. Történet a bizalomról, bátorságról, fájdalomról, kétségekről, és az elengedés erejéről. Igaz történet. Jessica fiatal, nem szereti a bonyodalmakat, és sokat ígérő jövő vár rá. Amikor egyik este elmegy otthonról, nem sejti, hogy a nagy szerelmével fog… [tovább]

magyar

Képek 14

Szereposztás

Luna WedlerJessica Koch
Jannik SchümannDanny Taylor
Luise BefortTina
Jamie BickWiebke
Stephan KampwirthRufus Koch
Kristin HunoldVanessa
Denis MoschittoJörg
Frederick LauDogan
Henry HornJakob
Marta MartínJana

További szereplők

Kedvencelte 8

Várólistára tette 135


Kiemelt értékelések

UViki 

Alapvetően egy nagyon jó film, de kevésbé tetszett, mint a Még mindig hiszek, ezért egy csillagot muszáj volt levonnom ezért.
A második csillag Tina spoiler miatt volt, szerintem ez egy teljesen felesleges és kegyetlen lépés volt a készítők avagy az írónő részéről. (De a könyvről nem tudok nyilatkozni, mivel nem olvastam.)
A harmadik csillag levonása pedig azért volt, mert mint mondtam, eléggé érzékeny típus vagyok, ez pedig javában érzelmes film volt, mégsem ríkatott meg, ami nálam ennél a műfajnál és előadásmódnál elég nagy baj.
Összességében nagyon szerethetőek voltak a szereplők, a történet egy bizonyos pontig édes volt, majd végtelenül szomorú. Talán ha egy szomorkásabb pillanatomban talál meg, akkor más lenne a véleményem, de egyenlőre ez csak a tetszik kategória, sírás nélkül.
Azért egy esélyt mindenképpen adnék még neki! :)

2 hozzászólás
csnoM 

Tudom, tudom, nem szabad a könyvhöz hasonlítani egy filmet, de basszus…!
Annyival intenzívebb volt a könyv, annyival jobban érintett egyes témákat , és dobáljatok meg kővel, de spoiler
Alapvetően a színészekkel nem volt problémám, szerintem nem kell túljátszani egy szerepet, ahhoz, hogy a film élvezhető legyen, és szerintem hozták is kb. a vártat, amit az eléggé megollózott forgatókönyv elvárt.
Értitek?! A helyzetek voltak másak, míg pl. a könyvben annyira szépen felépített volt Jess-Danny-Tina barátsága, addig itt egy totál elmosott valamit kapunk, és nem, nem hiteles, nem tud az lenni. Ahogy maga a Danny-Tina barátság sem, mert abban sincs mélység, érződik, hogy van valami közös pont, egy közös múlt, de ennyi.
Ahj…egyszerűen csalódott vagyok, és a könnyek helyett, ami érződött az egész filmek, hogy ezt hivatott képviselni, egy baromi keserű szájízzel búcsúzom a filmtől.

Pnikolett

Egyszer megnézhető film volt, de ez most nem érintett meg annyira, amennyire engem az ilyen típusú történetek meg szoktak. Valahogy nem jöttek át a dolgok, a mélységek…Tudtam, hogy mit kéne érezni, meg hogy a szereplők elvileg milyen kapcsolatban vannak egymással, de nem sikerült jól érzékeltetni. Ahogy olvasgattam, a könyv jobban sikerült, így esélyes, hogy valamikor elolvasom majd, mert maga a történet tetszett.( igaz történet alapján ? :S fuh, nem semmi..)

mandu 

hálát adok az égnek és a nemlétező istenségeknek, hogy nem eredeti nyelven néztem…
örülök, hogy a könyvhöz nem volt szerencsém, így elvárások nélkül állhattam neki – ahhoz képest pedig nem tartom rossz műnek, bár ha romantikus drámáról van szó, akkor a Mielőtt megismertelek vagy a Hosszú utazás még mindig ezerszer jobb

blackbeakwitch 

A történet megérintett és elgondolkodtatott, mivel elég kemény témája volt, de a filmet elég bénára csinálták meg. Az ilyen típusú filmeken mindig elbőgöm magam, viszont ezt még csak meg sem könnyeztem. Plusz pont jár a Danny-t játszó pasiért és Jessica karakteréért, de ennyi.

K_A_Hikari

Amennyire vártam, akkorát csalódtam.
Vontatott volt, a párbeszédek nagyrésze pocsék, és pont azt a mély mondanivalóját vesztette el, ami a lényege.

a_girl92 

Nekem nagyon tetszett, ritkán nézek ilyen filmeket, mert mindig sírok rajtuk, ezen is könnyes lett párszor a szemem, szerintem a maga kategóriájában jó volt nagyon.

nemethsarii

A Spinédzserek, a 10 dolog, amit utálok benned és a Bajos csajok óta rengeteget változott az ifjúsági filmek piaca: az utóbbi években ugyanis az imádnivalóan bugyuta vígjátékok helyett sorra debütálnak a nagyvásznon a tizenéveseket célzó könnyfakasztó alkotások. A Közel a horizonthoz története is számtalan apró tőrdöféssel kényezteti a szívünket, melyek tulajdonképpen mind egyfelé, a szülői felelősség irányába mutatnak. Épp ennek okán a film a tinikorból már kinőtt nézőközönség számára is nagyon tanulságos lehet.

bővebben: https://funzine.hu/2020/02/12/kult/kozel-a-horizonthoz-…

KrisztiForever

Nekem nagyon tetszett, lehet sokan azt mondanák erre a filmre, hogy nyálas, elcsépelt, de nekem a szívem legmélyéig hatolt miközben darabokra törte azt. Csak annyit tudok mondani, hogy nagyon fáj. Azt hiszem ez is olyan film, hogy nem nézni kell, hanem érezni. Érezni, még ha fáj is.

pribrgre

A könyvet nagyon szeretem, 2x is olvastam. Vártam a filmet, nagyon kíváncsi voltam, de sajnos hatalmas csalódás lett. Kb. köze nincs a könyvhöz, nagyvonalakban bemutatja a dolgokat. Az a baj, hogy a – legalábbis számomra – legfontosabb dolgokat kihagyták egy az egybe. Két pozitívumot tudok mondani összvissz. Az egyik, hogy nagyon jók a zenék, a másik pedig, hogy passzolnak a színészek a könyv karaktereihez.


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján