Közel a horizonthoz (2019) 31

Close to the Horizon · Dem Horizont so nah
109' · német · dráma, romantikus 16

Egy nagy szerelem romantikus története. Történet a bizalomról, bátorságról, fájdalomról, kétségekről, és az elengedés erejéről. Igaz történet. Jessica fiatal, nem szereti a bonyodalmakat, és sokat ígérő jövő vár rá. Amikor egyik este elmegy otthonról, nem sejti, hogy a nagy szerelmével fog… [tovább]

magyar

Szereposztás

Luna WedlerJessica Koch
Jannik SchümannDanny Taylor
Luise BefortTina
Jamie BickWiebke
Stephan KampwirthRufus Koch
Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 148


Kiemelt értékelések

Pnikolett

Egyszer megnézhető film volt, de ez most nem érintett meg annyira, amennyire engem az ilyen típusú történetek meg szoktak. Valahogy nem jöttek át a dolgok, a mélységek…Tudtam, hogy mit kéne érezni, meg hogy a szereplők elvileg milyen kapcsolatban vannak egymással, de nem sikerült jól érzékeltetni. Ahogy olvasgattam, a könyv jobban sikerült, így esélyes, hogy valamikor elolvasom majd, mert maga a történet tetszett.( igaz történet alapján ? :S fuh, nem semmi..)

csnoM

Tudom, tudom, nem szabad a könyvhöz hasonlítani egy filmet, de basszus…!
Annyival intenzívebb volt a könyv, annyival jobban érintett egyes témákat , és dobáljatok meg kővel, de spoiler
Alapvetően a színészekkel nem volt problémám, szerintem nem kell túljátszani egy szerepet, ahhoz, hogy a film élvezhető legyen, és szerintem hozták is kb. a vártat, amit az eléggé megollózott forgatókönyv elvárt.
Értitek?! A helyzetek voltak másak, míg pl. a könyvben annyira szépen felépített volt Jess-Danny-Tina barátsága, addig itt egy totál elmosott valamit kapunk, és nem, nem hiteles, nem tud az lenni. Ahogy maga a Danny-Tina barátság sem, mert abban sincs mélység, érződik, hogy van valami közös pont, egy közös múlt, de ennyi.
Ahj…egyszerűen csalódott vagyok, és a könnyek helyett, ami érződött az egész filmek, hogy ezt hivatott képviselni, egy baromi keserű szájízzel búcsúzom a filmtől.

K_A_Hikari

Amennyire vártam, akkorát csalódtam.
Vontatott volt, a párbeszédek nagyrésze pocsék, és pont azt a mély mondanivalóját vesztette el, ami a lényege.

KrisztiForever

Nekem nagyon tetszett, lehet sokan azt mondanák erre a filmre, hogy nyálas, elcsépelt, de nekem a szívem legmélyéig hatolt miközben darabokra törte azt. Csak annyit tudok mondani, hogy nagyon fáj. Azt hiszem ez is olyan film, hogy nem nézni kell, hanem érezni. Érezni, még ha fáj is.

pribrgre

A könyvet nagyon szeretem, 2x is olvastam. Vártam a filmet, nagyon kíváncsi voltam, de sajnos hatalmas csalódás lett. Kb. köze nincs a könyvhöz, nagyvonalakban bemutatja a dolgokat. Az a baj, hogy a – legalábbis számomra – legfontosabb dolgokat kihagyták egy az egybe. Két pozitívumot tudok mondani összvissz. Az egyik, hogy nagyon jók a zenék, a másik pedig, hogy passzolnak a színészek a könyv karaktereihez.

hashtaghetimozi 

A közel a horizonthoz egy megható romantikus film, méghozzá a megszokott giccs és cukorszirup nélkül. A feelgood részek magukkal ragadnak, amiben nagy szerepe van a pazar soundtracknek, a dráma pedig rendesen osztja a gyomrosokat. A végéből kellett volna vágni, és a színészek sem váltják meg a világot, de így is egy meglepően érzelmes mozi kerekedett ki ebből az igaz történetből.


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján