Költői szerelem (2002) 35

Possession
97' · amerikai · dráma, romantikus, rejtély 12

Roland Michell (Aaron Eckhart), amerikai irodalmár úgy érzi, nem tud kitörni híres professzora árnyékából, míg egy napon rá nem mosolyog a szerencse. Két régi szerelmeslevelet talál egy könyvben. Kiderül, hogy kedvenc Viktória-korabeli költőjének ismeretlen leveleiről van szó. A címzett hölgy… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Gwyneth PaltrowMaud Bailey
Aaron EckhartRoland Michell
Jeremy NorthamRandolph Henry Ash
Jennifer EhleChristabel LaMotte
Lena HeadeyBlanche Glover
Holly AirdEllen Ash
Anna MasseyLady Bailey
Trevor EveProf. Morton Cropper
Toby StephensFergus Wolff

Kedvencelte 4

Várólistára tette 54


Kiemelt értékelések

tonks

Gyönyörűek azok a snittek, amiben a múlt és a jelen összemosódik, de nagyon friss még a könyvélményem, szóval mást nem igazán tudok dicsérni :D Pedig alapvetően nem rossz film, majdnem minden szerepet ismerős színész játszik, gyönyörűek és részletgazdagok a helyszínek, a múltbeli kosztümök, de valahogy… nem volt meg a lelke, az a könyvben maradt.

Vajon mennyi idő kell, hogy kapjon egy minisorozatot, hmmm?

Röfipingvin

A könyv sokkal zseniálisabb, de azért érdemes adni egy esélyt a filmnek is.

christine

Ez a film nagy szerelem. Csak remélni merem, hogy a könyv is ugyanilyen mély benyomást tesz majd rám.

kkatja

Nem volt rossz ez a két idősíkon játszódó, néha párhuzamosan futó szerelmi-rejtélyes történet, sajnálom, hogy a leszbikus szál (is) ilyen tragikus sorsra jutott, bár legalább megpróbálták. :) Aaron Eckhart viszont túl szépfiú volt nekem irodalmárnak… egy markánsabb arcnak jobban hittem volna.

DianaRL

Kissé kettősek az érzéseim: a múlt idősíkját imádtam, a szereplők kellemesen utálhatók voltak és izgultam, mi fog velük történni, tehát egyszerűen érdekes volt, a jelen viszont… hajaj, na ott ugrunk nyakig a guanóba. Hihetetlen, és habár kevéssé értek ezekhez a dolgokhoz, még számomra is kissé hiteltelen: mindig minden klappol, vagy ha egy pillanatra nem, akkor is csak addig, amíg főszereplőink össze nem vesznek, Maud és Roland közt pedig nincs semmi kémia, csak azért szorítottam, hogy végre összejöjjenek, mert addig sem szenvednek. Roland főnöke és Maud szülei egyszerűen csak valami fura sóhajtozó-szemforgató-hörgőrohamot váltottak ki belőle, Randolph drága nemkülönben. Jobban belegondolva, az egész filmben egy fia kedvelhető szereplő se volt.
Gondolkozok az újranézésen, de sanszos, hogy a jelent ezúttal áttekerem. Hiába voltak ott is néha remek pillanatok, mint a vízeséses jelenetek nagy része, elvesznek a többi közt, a múlt viszont egy kellemes kis történet tele szenvedéllyel és szenvedéssel.

EmmaRosa

Nekem nagyon tetszett, bár a végén azt hittem agyvérzést kapok..!


Hasonló filmek címkék alapján