Kőkemény család (2005) 122

The Family Stone
103' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték 12

0 díj · 1 jelölés

A Stone család mindig alaposan megválogatta a tagjait. A rajongott fiú, Everett idén az új barátnőjét, Miriamot is magával hozza a karácsonyi ünnepségre. A baj az, hogy a család korántsem ilyen jövendőbelit képzelt el számára, és a véleményüket nem is rejtik véka alá.

angol

Képek 6

Szereposztás

Sarah Jessica ParkerMiriam Morton
Dermot MulroneyEverett Stone
Diane KeatonSybil Stone
Luke WilsonBen Stone
Rachel McAdamsAmy Stone
Claire DanesJulie Morton
Craig T. NelsonKelly Stone
Tyrone GiordanoThad Stone
Paul SchneiderBrad Stevenson
Elizabeth ReaserSusannah Stone

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 18

Várólistára tette 61


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem nagyon tetszett a film. Nagyon jól meglett csinálva. Jó színészek, csodás történet a családról, és a szeretetről. Kár, hogy eddig nem láttam nagyon jó lett volna karácsonykor megnézni. Tele van érzelemmel, humoros, és végig fent tartotta az érdekesem. Cseppet sem untam.

hpatricia_ 

Könnyed, szórakoztató karácsonyi vígjátékra számítottam igeen, nem néztem, hogy milyen műfajú és IGEN, tudooom, hogy augusztus van és végtére is majdnem azt kaptam. De csak majdnem.
Mindegyik szereplőt sikerült megkedvelnem, mindenki szerethető volt a maga módján.
Még Meredith-t is bírtam aki a magyar szinkronban valamiért Miriammá változott, aki az elején tényleg annyira idegesítő volt, hogy megértem az egész családot, amiért nem igazán szimpatizáltak vele. Bár én nem vagyok az az elsőre-ítélkezős típus.
Thad-et és Patricket annyira imádtam. Örültem, hogy természetesen volt kezelve a kapcsolatuk. Bár a sok meleg poén nekem már iszonyat sok volt, még akkor is, ha a filmben ezt egyértelműen normálisan kezelték.
Ben eleinte nagyon semleges volt számomra, nem tudtam őt hová tenni. spoiler
A két lány közül Susannah egy kicsit háttérbe szorult: de belőle aztán tényleg áradt a jóindulat és a kedvesség. Ő volt az egyetlen, aki kimaradt ebből a Meredith-ellenes táborból. Míg Amy nem rejtette véka alá a véleményét: ő aztán merte vállalni az ellenszenvét. Rachel McAdams engem soha egyik filmjében sem győzött meg, soha egyik szerepében sem kedveltem,de itt kifejezetten csíptem
Everett Dermot Mulroney plátói szerelmem karaktere kicsit komolyabb lett a többi családtagéhoz képest. Komoly üzletember, lerí róla, hogy szeretne megállapodni. Nem igazán mutat ki különösebb érzelmeket, míg meg nem jelenik Julie spoiler
Nagyon imádtam a filmet, el sem hiszem, hogy ilyen sokáig halogattam. spoiler

KyKy

Szerintem remek alkotás, minden megvan benne, ami kell, szerelem, romantika, humor, néminemű izgalom, megható részek tömkelege, jó színészek, jó történet. :) Igazi amerikai film, a karakterek emberiek, élethűek, a történet persze megható, de mégis jól van tálalva, nem fogunk csillámport hányni. Sarah Jessica Parker szerintem nagyszerűen alakít, nagyon jól hozza a karakterét, ahogyan persze Diane Keateon is. Imádom a család sokrétűségét, hogy tényleg van a sükettől elkezdve, a négeren át, a meleg párig, egészen a csélcsap nagytesón keresztül a fegyelmezett „valami másra vágyom” karakterig minden. Vicces, elgondolkodtató film a szeretetről és a család fontosságáról. Nekem átjött az üzenet. ;)
Én nagyon szeretem, minden évben megnézem karácsony közeledtével. :)

Banditaa

Ez szerintem nagyon szomorú volt. Biztos hogy nem nézem meg többet, főleg nem karácsonykor.

Dexter79 

Igazi sztárparádé egy karácsonyi filmben.
SJP szerepe szerint tök unszimpatikus, míg Keaton és McAdams csak simán gonoszak az elején. Elég valószerűtlen a sztori, de vannak benne vicces és jó részek, az ember ilyenkor mindig kedvet kap az igazi nagycsaládhoz. A család férfi tagjai egyértelműen emelik a színvonalat.

Pandalány

Nagyon szeretem ezt a filmet, az egyik legszebb karácsonyi film, minden évben kötelező darab. :) Hiába 10 éves film, a mai napig megállja a helyét és ezerszer különb, mint a manapság vetített gagyi karácsonyi buta filmek, amik teli vannak erőltetett poénokkal és semmi mondanivalójuk nincsen. Ez a film viszont teli van érzelmekkel, minden alkalommal megkönnyezem, a család fontosságát, az elfogadást és az őszinte szeretetet mutatja be ez a remek, sokszor nagyon humoros film. Jó színészek és karakterek, gyönyörű helyszín. Tökéletes hangolódás az ünnepre.

Lex

Egy pár éve ez is egy kötelező karácsonyi film számomra. A története nagyon szép, humoros és kissé szomorú is, családias és romantikus, és hát igazán karácsonyi hangulatú. Mindig olyan jó érzés megnézni.

Nagyon szeretem a színészeket is, és bár lehet kicsit híresség dömpingről is beszélni, ez mégsem megy a film rovására. Diane Keaton fantasztikus, mint mindig, a szinkronhangját pedig még mindig imádom. Rachel McAdams a másik nagy kedvencem, és nagyon jól passzolt hozzá a szerep. Luke Wilson még mindig Elle Woods férje számomra (XD), de azért csípem a fazont. És hát Claire Danes-t is nagyon kedvelem. Sarah Jessica Parkert nem kifejezetten szeretem, de a karaktere szórakoztató volt. :)

Imma 

Ez még akár egy jó film is lehetett volna, ha nem lett volna mindenki olyan gonosz, hogy legszívesebben felpofozom.

andy332488

Nekem nem jött be ez a film. Régen láttam, akkor sem fogott meg, de most adtam neki még egy esélyt, hátha… Hát, nem. Mindenki gonosz, és ez a „gyorsan beleszeretünk a párunk tesójába, akivel most találkoztunk először”, nekem ez nagyon gáz…

walksdowonders 

Rózsaszín vattafelhő alatt cukormázban csöpögő Igazából szerelem klón, mindenki rátalál a nagy Ő-re, dúl a l'amour, itt a vége, fuss el véle :)
De azért néha még egy ilyen kis botlás jól is esik ;)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján