Kokainmedve (2023) 42

Cocaine Bear
95' · amerikai · vígjáték, thriller 16 !

1985-ben egy drogfutárnak lezuhant a repülője, és az eltűnt kokaint megette egy fekete medve. Ez az igaz történet ihlette ezt a vad thrillert, melyben egy zsarukból, bűnözőkből, turistákból és tinédzserekből álló csoport gyűlik össze egy georgiai erdőben, ahol egy 230 kilós csúcsragadozó… [tovább]

angol
magyar

Szereposztás

Ray LiottaSyd
Keri RussellSari
Alden EhrenreichEddie
Margo MartindaleLiz
Kristofer HivjuOlaf
O'Shea Jackson Jr.Daveed
Isiah Whitlock Jr.Bob
Jesse Tyler FergusonPeter
Brooklynn PrinceDee Dee
Christian ConveryHenry

További szereplők

Kedvencelte 3

Várólistára tette 73


Kiemelt értékelések

balagesh 

A ’80-as években nőttem fel, úgyhogy számomra teljesen hétköznapi élettapasztalat a „nem volt semmi jobb a tévében”. Viszont a szélesre tárt médiakapuk korában mindig meglepődöm, hogy ez még ma is van. Hogy tud olyan időszak lenni, amikor valahogy nem csak jobb nincs, hanem mintha éppen semmi más sem lenne. Aztán a tömegeffektus is beindul. Ez a film nem tud semmit, amit amúgy tudnia kellene. Csak hát valahogy épp nincs semmi más, ami éppen csak egyetlen hézagnyi napfényt adna a szürke télutóban.

3 hozzászólás
erahurka

Ettől féltem már a Vérapó kapcsán is, de ott nem igazolódott be, úgyhogy a Kokainmedvét lelkesebben vártam, hiszen ugyanaz a stúdió, gondoltam lehozzák ugyanazt a receptet, csak mikulás helyett mackulással.

Nézhető meg minden, vannak nagyon morbid és vicces pillanatai, a gond inkább az ezeket összekötő nem annyira jó humorú részekkel van. Vagy lehet az volt a baj, hogy most nem dobtam fel a kólát egy deci Bacardival? Nem hinném.

A medve is olyan hogy nem végig üldözik vagy üldözi a szereplőket, hanem időnként feltűnik. Amúgy neki az összes jelenete jó, csak szerepelhetett volna többet. Azt éreztem, hogy alacsonyabb korhatárbesorolás kompatibilisre forgatták, tehát mint a M3gannál, a tesztvetítések után akár simán le tudták volna skálázni PG13-ra, ha veszélyben érezték volna a pénzüket.

Szóval a Vérapó minden ilyen közepes próbálkozással egyre magasabb polcra kerül. Volt amúgy Kivert Kutyák előzetes, na arra rohadtul nyerni akarok majd mert nagyon kretén filmnek tűnik.

Insta: mozinaplo
Letterboxd/Mafab: erahurka

Roboraptor

Míg a M3gannél rendben lévőnek találtam a szélsőséges horror mellőzését a szatirikus celofánba csomagolt üzenet oltárán, itt igenis bele kellett állni a Hullajót idéző hústurmixba, különben a koncepció már a játékidő alatt elmerült volna az ásítások kísérte langyos középszerben.

Egy kreatívabb vizuális megközelítés (lásd Győzelmi sorozat), vagy egy konvenciókat frissen tálalni képes, zséfilmzsánerben járatos rendező (Robert Rodriguez, akár) talán képes lett volna hozzátenni ehhez a kiránduláshoz a hiányzó hozzávalókat, mondjuk egy magát félőrültre szívó drogbáró kontra megvadult medve összecsapást. Azonban még azzal együtt is, hogy Elizabeth Banks neve toxikus kreténségei miatt sokáig szinte szitokszóval ért fel számomra, azt kell mondjam, hogy a rendezőnő egyszeri megtekintésre alkalmas terméket dirigált le csapatával, ami nagyjából félúton találkozik a nézői elvárásokkal.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2023/03/01/kokainmedve-film-kritika/

eve58 

Hát ez nagyon nem az én filmem volt…
És ha rajta volna a horror címke (mert kéne rá) akkor meg sem néztem volna…
Méghogy vígjáték… :(

11 hozzászólás
adamklv

Egy abszurd történet, még abszurdabb módon elmesélve. Habár igaz nem feltétlenül úgy ahogyan az valóban megtörtént.

Részletesebb kritika az alábbi linken:
https://www.kritizator.hu/valaki-nagyon-tultolta-kokain…

silverstark92

Elizabeth Banks túl sok Brickleberryt nézett, állítom xDDD


Népszerű idézetek

paavel 

Henry (a medvebocsokat meglátva): Jegesmedvéknek látszanak…

eve58 

-Fel fog ébredni a nagyfiú!
-Én is ettől félek…
-Ez lány!
-Ezt meg honnan veszed?
-Onnan, hogy a vaginája a fülemen van!

3 hozzászólás
Bogesxd 

– You're safe. Bears can't climb trees.
– Of course they can!
– Then why are you up here?


Hasonló filmek címkék alapján